aanbieding

Hurtigruten Kirkenes-Bergen

6-daagse zeereis - Noorwegen

Reiscode HURT_KB
Inclusief verblijf aan boord
vanaf 
€ 599
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Van Noord- naar Zuid-Noorwegen
  • Zuidelijke route vanaf Kirkenes naar Bergen
  • Neem extra tijd om ruige natuur in het noorden te ontdekken

Je reis start bij de Russische grens in het plaatsje Kirkenes. Boek een extra nacht verblijf in het stadje en neem deel aan spectaculaire excursies, zoals een riviertocht langs de Russische grens (zomer) of een bezoek aan het sneeuwhotel (winter). Eenmaal aan boord van je Hurtigruten schip vaar je zuidwaarts en kan je ontbijten op de Noordkaap. Of bezoek het middernachtconcert in Tromsø. Je vaart overdag langs de Vesterålen en de Lofoten en het schip zal de Trollfjord aandoen. Voordat je Trondheim bereikt vaar je nog een hele dag langs de prachtige kust van de regio Helgeland met o.a. de bergketen 'Seven Sisters' en de Torghatten als meest spectaculaire blikvangers. Boek nog een extra nacht in Bergen of neem de trein naar Oslo.

Reiscode HURT_KB
Inclusief verblijf aan boord
vanaf 
€ 599
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1:

Kirkenes.

Je reist naar Kirkenes, de laatste Noorse stad voor de Russische grens, waar om 12.45 uur het schip richting het zuiden vertrekt.

King Crab Safari / Kirkenes

Dag 2:

Honningsvåg, Hammerfest en Tromsø.

Vroeg in de ochtend vaart het schip langs de prachtige Magerøya eilanden en kom je aan in Honningsvåg. Je kan van hieruit een vroege excursie boeken met ontbijt op de Noordkaap. Je vervolgt dan met de bus de route naar Hammerfest. Wist je dat hier in 1854 de eerste meting van de wereldbol plaatsvond? De ingerichte Meridaanzuil herinnert hier aan. Aan het eind van de dag meert het schip aan in Tromsø waarbij je een prachtig middernachtconcert kan bijwonen in de indrukwekkende kathedraal.

MS Midnatsol / Honningsvåg

Dag 3:

Vesterålen en Lofoten.

Vandaag stuurt de kapitein het schip door het ondiepe Risøyrenna kanaal, daarna vaart hij langs prachtige eilanden van de Vesterålen en Lofoten om het schip vervolgens door de nauwe straat van Raftsundet en bij mooi weer langs de Trollfjord te manoeuvreren. De soms slechts honderd meter brede doorgang brengt je ‘ongewild’ aan dek om te zien of het allemaal wel gaat lukken! Zorg voor een plaatsje aan de reling, de kapitein zal graag zijn vakmanschap waarmaken. Maak een dagtocht op de Lofoten, voordat je weer aan boord gaat in Stamsund, om meer te zien van het spectaculaire landschap.

Omgeving Sortland / Vesterålen

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Fjord Noorwegen

De westkust van Noorwegen is een afwisseling van azuurblauwe, diepe fjorden en bergtoppen die schuil gaan onder een laag eeuwige sneeuw. Overal stort water in stroomversnellingen naar beneden. Aan de steile bergwanden klampen zich boerderijen vast. Geen wonder dat deze overweldigende natuur al in de Victoriaanse tijd een geliefde vakantiebestemming was.

Fjorden en gletsjers

De meest gefotografeerde fjord is ongetwijfeld de Sognefjord, vanwege haar ligging aan de voet van de gletsjer Jostedalsbreen, een ijskap van 487 km2. Vanaf het bezoekerscentrum in het Jostedal kan je de gletsjer beklimmen. Aan de andere kant lopen de prachtige gletsjerdalen Briksdal en Bødal steil af naar de Nordfjord. Je wandelt er langs watervallen, waarin waterspreeuwen kwetteren, langs bermen vol wilde bloemen en blauwgroene gletsjermeren met strandjes van eeuwige sneeuw.

Trollstigen

De Trollstigvei, één van de meest spectaculaire bergroutes van Noorwegen, slingert zich via vele haarspeldbochten omhoog naar de bergpas Trollstigen op 1700 m hoogte. Op de pas heb je een weids uitzicht en vlakbij is de 180 m hoge waterval Stigfossen. Aan de zuidkant daalt de weg weer af naar zeeniveau. Als je met het veerpontje de fjord over vaart begint daar de Ørneveien, de adelaarsweg naar Geiranger.

Hanzestad Bergen

Al sinds mensenheugenis is Bergen de drukst bezochte stad van Noorwegen. In de havenwijk Bryggen uit de Hanzetijd weerspiegelen pastelkleurige houten pakhuizen zich in het water. Nu zijn er in de pakhuizen kunstenaars en allerlei winkeltjes en restaurants gevestigd.

Ålesund

Ålesund, mooi gelegen op een schiereiland aan de Noorse kust, is vooral bekend door haar unieke architectuur. Nadat het centrum in 1904 door een grote brand was verwoest, werd het helemaal herbouwd in Jugendstil, met uitbundig versierde, pastelkleurige gevels. Een beklimming van de ‘stadsberg’ Aksla wordt beloond met een prachtig uitzicht. Voor de kust ligt het eilandje Runde, waar meer dan een half miljoen vogels broeden, waaronder de papegaaiduiker.

Fjord Noorwegen

Midden-Noorwegen

Ga lekker eropuit en bezoek de verschillende nationale parken in Midden-Noorwegen. Je kunt bijvooorbeeld de muskusossen in Dovrefjell bezoeken, de heidevelden van de Peerk Gynstreek of de Jotunheimen Nationaal park. In het dit Nationale Park vind je meer dan 255 bergtoppen die hoger zijn dan 2000 meter. Er is een rijke vogelpopulatie en het is het leefgebied van rendieren en elanden. In de omgeving van Geilo zijn Hardangervidda en Hallingkarvet ideale gebieden voor wandelingen. Kortom, er is genoeg te ontdekken voor jong en oud!

Dovrefjell

Dovrefjell is een bergplateau op 1000 m hoogte, omgeven door nog veel hogere bergpieken. Behalve elanden en rendieren komen er op de hoogvlakte ook kuddes wilde muskusossen voor. Het gebied heeft een zeer rijke flora met bijzondere alpine planten zoals gentianen en gletsjerboterbloemen.

Gudbrandsdal

Tussen Lillehammer en Otta ligt het mooie, brede Gudbrandsdal. Aan de westkant wordt het geflankeerd door de ruige heuvels, meren en heidevelden van de Peer Gyntstreek. Aan de oostkant vind je de hoge pieken van het Rondane gebergte. Van Otta naar Trondheim volgt de E6 het dal van de rivier de Driva door een nauwe kloof, die het Dovrefjell bergplateau in tweeën snijdt.

Midden-Noorwegen

Noord-Noorwegen

Een bezoek aan Noord-Noorwegen is in veel opzichten onvergetelijk. Niet alleen vanwege het bijzondere, steeds wisselende landschap, maar ook door het prachtige licht. In de zomer is het er nooit helemaal donker. Langs de kust en op de eilanden is er uitzicht op fjorden, ruige bergen met sneeuw en pittoreske vissersdorpjes. In het binnenland vind je de grootsheid en verlatenheid van de toendra’s.

De kust

De kust van de provincies Trøndelag, Troms en Nordland is diep ingesneden door fjorden en telt vele eilanden. Hier komen zeearenden, papegaaiduikers en zeehonden voor. Langs het water liggen schilderachtige vissersplaatsjes met gekleurde pakhuizen en haventjes vol vissersboten. Tromsø is een gezellige stad met leuke cafés en restaurants. Weg nummer 17, oftewel de kystriksveien, welke loopt van Steinkjer tot Bodø wordt wel de mooiste kustroute ter wereld genoemd.

Lofoten en Vesterålen

De eilandengroepen Lofoten en Vesterålen staan bekend om hun prachtige landschap waarin scherpe bergkammen en diepe dalen elkaar afwisselen. In de vissershaventjes hangt de stokvis aan rekken te drogen. Veel vakantiewoningen op de eilanden zijn gevestigd in zogenaamde Rorbuer, houten huisjes aan de waterkant waarin vroeger de vissers overnachtten. Vanuit Andenes maak je een onvergetelijke walvistocht.

Senja

Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Hier zijn fjorden te vinden, spitse bergpunten, hagelwitte stranden, een rijke vegetatie met afwisselende tinten groen, activiteiten op en rond het water en toendra’s. Het eiland is een walhalla voor wandelaars.

De rotstekeningen van Alta
De prehistorische rotstekeningen bij de plaats Alta staan sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tekeningen zijn gemaakt in het Stenen Tijdperk en zijn tussen 2500 en 6200 jaar oud. Er zijn mensen, dieren, boten en wapens op afgebeeld.

Kystriksveien

Op de kustroute van Steinkjer naar Bodø vind je een afwisselend landschap met veel natuurlijke attracties. Je kan de berg Torghatten beklimmen, de bergketen Seven Sisters bewonderen vanaf de eilanden Herøy en Dønna of een bezoek brengen aan de eilandengroep Vega, wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de omgeving van Ørnes vind je de Svartisen gletsjer, waar je een gletsjer hike kunt maken.

Lapland

De Finnmarksvidda in het binnenland vormt het Noorse gedeelte van Lapland. In dit open toendra landschap, dat bijna geheel boven de boomgrens ligt, groeien alleen jeneverbessen, dwergberken en kronkelige wilgenboompjes, mos en heide. Het is hét leefgebied van kuddes rendieren.

Noord-Noorwegen

Bergen-Amsterdam, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Via een overstap in Stockholm, Oslo en/of Kopenhagen kom je aan in de hanzestad Bergen in het fjordengebied. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Bergen

Bekijk een grotere afbeelding van Bergen-Amsterdam, SAS

Amsterdam-Kirkenes, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Stockholm, Kopenhagen en/of Oslo vlieg je naar Kirkenes in het noorden van Noorwegen. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Kirkenes

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Kirkenes, SAS

Bergen-Brussel, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Stockholm, Oslo en/of Kopenhagen vlieg je naar de hanzestad Bergen in het fjordengebied van Noorwegen. Meer details

SAS, vlucht Brussel-Bergen

Bekijk een grotere afbeelding van Bergen-Brussel, SAS

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Bijzonderheden

je maakt een keuze tussen een Basic, Select en Platinum pakket. Meer informatie vind je onder "extra informatie" onderaan de pagina. De prijzen zijn gebaseerd op het Select pakket en zijn op basis van beschikbaarheid.

Hurtigruten Kirkenes-Bergen

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

5 nachten verblijf Hurtigruten volgens programma o.b.v. volpension.

Overige info

- Excursies kunnen tot uiterlijk 1 maand voor vertrek worden bijgeboekt (last-minutes uitgezonderd).
- boek je de reis binnen 14 dagen voor vertrek dan betaal je eenmalig € 25 reserveringskosten.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

tot 45 dagen voor vertrek 10 % van de reissom
44 t/m 22 dagen voor vertrek 40 % van de reissom
21 t/m 15 dagen voor vertrek 60 % van de reissom
vanaf 14 dagen voor vertrek 100 % van de reissom
De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten.
Wijzigingskosten € 50 per wijziging. Wijzigingen zijn mogelijk tot 45 dagen voor vertrek.

Hurtigruten heeft een flexibel omboekingsbeleid voor alle boekingen t/m 30 september. Lees er hier meer over.

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Schepen

MS Midnatsol

De MS Midnatsol vaart sinds mei 2003 in de vloot en behoort daarmee tot de grootste Hurtigruten schepen, die naast veel hutten ook het grootste aanbod aan suites hebben. De MS Midnatsol is qua bouw nagenoeg gelijk aan het zusterschip MS Trollfjord. Karakteristiek is de panorama salon, waarvan de royale glazen voorkant zich over twee dekken uitstrekt, evenals het modern vormgegeven glazen atrium in het midden van het ...

MS Polarlys

De naam MS Polarlys is een hommage aan Aurora Borealis, het voor Noorwegen zo typerende noorderlicht dat ’s winters aan de hemel te bewonderen is. Hiervan bevindt zich zelfs een indrukwekkend kunstwerk op een van de salondekken. Bij de decoratie van het interieur van de uitnodigende salons, bar en cafetaria werd veel aandacht besteed aan de combinatie van mahoniehout en gepolijst messing. Zo werd in samenhang met ...

MS Trollfjord

Het MS Trollfjord vaart sinds mei 2002 in de vloot en behoort daarmee tot de drie nieuwste en grootste Hurtigruten schepen. Het MS Trollfjord is qua bouw nagenoeg gelijk aan het zusterschip MS Midnatsol. Karakteristiek is de panorama salon, waarvan de royale glazen voorkant zich over twee dekken uitstrekt, evenals het modern vormgegeven glazen atrium in het midden van het schip. Met de zeer comfortabele uitrusting en ...

MS Vesterålen

Het MS Vesterålen stamt uit de jaren 80 en behoort tot de midden generatie. Het MS esterålen werd in 1988 en in 1995 gemoderniseerd en met lichte, vriendelijke inrichting nog aantrekkelijker vormgegeven. Ook beschikt dit type schip over een panoramasalon, bar, restaurant, lift, winkel en kinderspeelruimte. Het relatief kleine aantal passagiers en het rustieke hout op het dek maakt het reizen op het MS esterålen ...

Hutten

Expedition cat. MX: Reders Suite

2 kamers, zithoek met eettafel, aparte slaapkamer met 2-persoons bed. Balkon.

Expedition cat. MG: Grand Suite

1 of 2 kamers, zithoek, 2-persoons bed. De meeste suites hebben een balkon of erker.

Expedition cat. M: Suite

1 of 2 kamers, 2-persoons bed, zithoek. Sommige hutten hebben een balkon.

Expedition cat. Q: Mini Suite

kamer met zithoek en 2-persoonsbed. Op de MS Finnmarken mogelijk met twee losse bedden.

Dienstregeling

Er varen meerdere schepen tegelijk dezelfde route die op verschillende dagen uit Bergen (noordgaand) en uit Kirkenes (zuidgaand) vertrekken. Met welk schip je vaart is dus afhankelijk van jouw vertrekdatum. De dienstregeling geeft een overzicht van de vertrekdata van de verschillende schepen.

Optionele excursies

Dag 08(A), Ontbijten op de Noordkaap

Wees als eerste op de Noordkaap! Per bus bereik je het meest noordelijke puntje, waar een ontbijt geserveerd wordt bij de opkomende zon en geniet van de rust! Met de bus vervolg je de trip door een gebied met arctische flora en fauna richting Hammerfest, waar je weer aan boord gaat.

Dag 08(B), Hammerfest stadsexcursie

Ga mee op excursie door het stadje Hammerfest. Als meest noordelijke stad een bijzondere locatie om te wonen. In 1891 was het de eerste stad in Noord-Europa dat uit waterkracht geproduceerde elektrische straatverlichting kreeg. Je bezoekt de meridiaanzuil, die symbool staat voor de eerste officiële opmeting van de aarde. Hiervandaan heb je ook een mooi uitzicht op de Melkøya en de gasvelden van Snøvhit. De tour sluit ...

Dag 08(C), Middernachtconcert bij de Ishavskathedraal

Beleef het middernachtsconcert in de Ishavskathedraal. Een heel bijzondere ervaring! Zeker wanneer het in de zomermaanden niet donker wordt, beleef je dit concert bij ‘daglicht’ want de ramen laten elk licht door. Maar ook in de wintermaanden is het een hele ervaring om een uniek nachtelijk concert bij te wonen bij kaarslicht met prachtige klassieke muziek en Noorse volksliederen. Deze muzikale ervaring wordt ...

Dag 08(F), Op zoek naar het noorderlicht

Na een uitvoerige uitleg over het gebruik van de sneeuwscooter start je avontuur door het magische winterlandschap rond Tromsø. Bij helder weer heb je in deze regio 90% kans om het noorderlicht te aanschouwen. Zonder kunstverlichting in de omgeving maakt dit een onuitwisbare indruk op je. Aan het eind van deze excursie reis je per bus verder naar de Kjøllefjord. Onderweg vertelt de gids een aantal anekdotes over het ...

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit