Met de kinderen
Met de kinderen
Actieve vakanties
Actieve vakanties

Family Adventure White Silence

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning - Lapland, Finland

Reiscode FIEXWHIT
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in vakantiewoning

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 01-05-2024. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

  • Inclusief 4 excursies waaronder bezoek aan SnowVillage
  • Verblijf in een sfeervolle vakantiewoning
  • Hele week gratis sneeuwschoenen of langlaufski's

Deze Winter Adventure staat helemaal in het teken van de pracht en praal van het winterse landschap in Fins Lapland. Een witte wereld waarin de bomen gebukt gaan onder een dik pak sneeuw, de meren veranderen in gladde witte vlaktes en met wat geluk het noorderlicht haar sluiers aan de nachtelijke hemel toont. De excursies waarbij je op verschillende manieren met en in de natuur bezig bent zijn geschikt voor zowel stellen als families (kinderen vanaf 7 jaar).

Reiscode FIEXWHIT
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in vakantiewoning

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 01-05-2024. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Kittilä met Transavia of Brussel-Kittilä met Brussels Airlines. Transfer, Ylläs vakantiewoningen. 7 overnachtingen.

Nadat je bent geland in Kittilä word je in ca. 45 min per transferbus naar Äkäslompolo gereden. Ga meteen op pad om de prachtige omgeving te verkennen of om boodschappen te doen. Vanaf 16.00 uur kan je genieten van je eigen vakantiewoning.

Voorbeeld Ylläs vakantiewoning

Dag 2

Bezoek Huskyboerderij incl. sledetocht

Deze onvergetelijke ervaring begint bij de huskyboerderij en neemt je mee door het Finse winterlandschap. Het enige geluid dat je hoort is het hijgen van de honden en het kraken van de verse sneeuw onder de slee. Halverwege de safari van ongeveer 9 kilometer wordt er gestopt voor een pauze. Bij een kampvuur kan je genieten van een warm drankje en worstjes. Uiteraard is er na afloop voldoende tijd om lekker te knuffelen met de honden.

Huskysafari

Dag 3

Noorderlicht sneeuwschoenwandeling naar Äkäsmylly

Het magische noorderlicht is een uniek verschijnsel wat kan worden waargenomen in de Arctische regio's. Tijdens deze sneeuwschoenwandeling ga je letterlijk van de gebane paden af en ga je op zoek naar dit unieke natuurverschijnsel! Tijdens de wandeling vertelt de gids over de diverse dieren die op de Finse fells leven en natuurlijk over de legendes van het noorderlicht.

Noorderlicht

Finland

Bijna geen ander land in Europa biedt meer ruimte en mogelijkheden om je in de vrije natuur te bewegen! Tijdens een zomervakantie in Finland zijn er naast cultuur, heerlijke stranden of gemoedelijke haventjes waar je kunt relaxen. De meren trekken jaarlijks duizenden vakantie bezoekers. Toch is het er nooit druk en dat komt omdat er zoveel is: tienduizenden meertjes en duizenden eilandjes. In de nationale parken zijn uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden, vele rivieren en stroomversnellingen voor kanotochten en een overdaad aan vis- en vaarwater.

Winter in Finland

In de winter verandert Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire activiteiten, zoals tochten met een honden- of rendierslee, sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelingen en ijsvissen. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Klimaat
In het hoge noorden van Finland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen van gemiddeld -10°C met uitschieters tot -30°C. Doordat de lucht droger is dan bij ons voelt het bij dergelijke temperaturen minder koud aan dan in Nederland. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari en maart kenmerken zich door stabiel en aangenaam winterweer. Het winterseizoen loopt in Finland van begin november t/m eind maart. Vanaf half december ligt er overal sneeuw. Februari en maart zijn de populairste wintersportmaanden. In december en januari zijn de dagen het kortst.

Familievakanties Finland

Fins Lapland is een avontuurlijke winterbestemming. De bijzondere winteractiviteiten maken je vakantie afwisselend en bijzonder! Maar niet alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen. Daarom hebben we Winter Adventures samengesteld die helemaal zijn afgestemd op gezinnen. Een combinatie van leuke uitstapjes, een kindvriendelijke accommodatie en excursies waarbij rekening wordt gehouden met de kinderen.

Noorderlicht in Finland

Ga op zoek naar het noorderlicht in Finland! Slaap onder de sterrenhemel in een glazen iglo of kies voor een knusse houten kota met, uiteraard, een glazen dak! Ga je liever actief het noorderlicht spotten? Kies dan voor een sneeuwschoenwandeling of een sneeuwscootersafari in het donker. Voor de echte noorderlicht liefhebber hebben we een speciale Winter Adventure samengesteld, Noorderlicht Inari, met extra veel noorderlicht excursies.

Hoe meer je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het poollicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Vooral in de maanden september en maart is het noorderlicht in Finland goed te zien. Een reis naar het noorderlicht in Finland is goed te combineren met een wintersport- of sneeuwvakantie.

Finland

Noord-Finland

Het gebied ten noorden van de poolcirkel wordt ook wel Lapland (Noord-Finland) genoemd. Dit dunbevolkte gebied behoort tot de laatst bewaard gebleven wildernissen van Europa. Fins Lapland wordt ook wel ‘het land van de Sami’ genoemd. Het volk dat van oudsher hier woont, leeft voornamelijk van de rendieren. Deze grazende rendieren zijn volop te vinden in het noorden van Finland.

In de zomer kan je hier leuke acitiviteiten ondernemen zoals wildlife spotten, wandelen, mountainbiken, vissen en raften.

In de winter verandert Noord-Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire winterse activiteiten. Maak een huskysafari, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en ga ijsvissen. En hoe verder je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het noorderlicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Noord-Finland

Kittilä-Brussel , Brussels Airlines

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Brussels Airlines naar Kittilä in Fins Lapland.  In de winter vliegen wij elke zondag vanaf Brussel rechtstreeks naar Kittilä. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Meer details

Brussels Airlines, vlucht Brussel-Kittilä

Bekijk een grotere afbeelding van Kittilä-Brussel , Brussels Airlines

Brussel-Kittilä , Brussels Airlines

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Brussels Airlines naar Kittilä in Fins Lapland.  In de winter vliegen wij elke zondag vanaf Brussel rechtstreeks naar Kittilä. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Meer details

Brussels Airlines, vlucht Brussel-Kittilä

Bekijk een grotere afbeelding van Brussel-Kittilä , Brussels Airlines

Kittilä-Amsterdam (zo), Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia naar Kittilä in Fins Lapland met een moderne Boeing 737-800.  In de winter vliegen wij elke zondag vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Kittilä. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Kittilä

Bekijk een grotere afbeelding van Kittilä-Amsterdam (zo), Transavia

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg Transavia en 23 kg Brussels Airlines
- Transfers
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies
- Eindschoonmaak
- Bad- en bedlinnenset
- Activiteiten volgens programma
- Engelssprekende gids

Niet inbegrepen

- Evt. brandstof- en vliegbelastingtoeslag

Extra voordeel

- Gratis haardhout
- Gratis gebruik van sneeuwschoenen of langlaufmateriaal

Overige info

- Door weersomstandigheden kan er worden afgeweken van de volgorde van de activiteiten

Kindertarieven

- Kinderen 7 t/m 12 jaar ontvangen een korting van € 175 p.p. Kinderen t/m 12 jaar nemen altijd plaats in de slede bij de gids

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Vertrek in de periode 24/12 t/m 06/01: Vanaf 60 dagen voor vertrek 100% annuleringskosten
- Overige periodes: Vanaf 30 dagen voor vertrek 100% annuleringskosten

Inbegrepen excursies

Bezoek aan de rendierboerderij Äkäslompolo

Rendieren zijn onlosmakelijk verbonden met de oorspronkelijke bewoners van Lapland, de Sami. Op de rendierenboerderij word je hartelijk ontvangen op de traditionele bewoners en ze vertellen je alles over het boerderijleven in Lapland. Je mag de rendieren aaien en voeren, ze zullen de mos en berkenblaadjes zo uit je hand eten. Daarna kan je opwarmen in de Kota met koffie, thee en koekjes. Om het bezoek compleet te maken ...

Optionele excursies

E-fatbike Äkäslompolo

Verken de stille witte wildernis op een leuke en actieve manier. Spring op een E-fatbike en volg onze gids op dit spannende winteravontuur. Onderweg vertelt de gids over de dierensporen en is er grote kans om een aantal bosbewoners in leven te zien. Halverwege is er een pauze bij het kampvuur om te genieten van warme bessensap en Lapse snacks.

IJsvissen en sneeuwscootersafari Äkäslompolo

Deze excursie combineert twee favoriete bezigheden van de Lappen; ijsvissen en sneeuwscooteren! Na een gave rit op de sneeuwscooter dwars door het prachtige besneeuwde bos, kom je bij een bevroren meer. Hier parkeer je de sneeuwscooter en boor je een gat in het ijs van wel meer dan een meter dik! Vervolgens ga je ontspannen hengelen naar een arctische vis. We wensen je een goede vangst!

Noorderlicht sneeuwscootersafari Äkäslompolo

Het magische noorderlicht is een uniek verschijnsel wat kan worden waargenomen in de Arctische regio's. Tijdens deze spectaculaire sneeuwscootertocht ga je op zoek naar dit unieke natuurverschijnsel! Dwars door de betoverende bossen rijdt je naar een afgelegen plek, ver weg van eventuele lichtvervuiling. Hier wordt gestopt voor een warm drankje bij het vuur en zal de gids je over de legendes van het noorderlicht ...

Overnachting Arctic Skylight Lodge

Geniet van een nacht in een van de nieuwe glazen iglo's van Arctic Skylight Lodge. De tien glazen hutten liggen verborgen in een riviervallei, met uitzicht op het Pallas-Ylläs National Park. Alleen de glazen wanden scheiden je van het ongerepte oerwoud en de sterrenhemel erboven. Er is geen betere plek om een glimp van het noorderlicht op te vangen dan in de warmte en veiligheid van je eigen glazen hut. Boek dit ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
9.2
Aantal beoordelingen 33

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit