Vakantie Baltische Staten

Vakantie in de Baltische Staten

Een absolute aanrader voor je vakantie zijn de Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen. Deze landen zijn nog relatief onbekend bij Nederlanders en Belgen, terwijl ze werkelijk alles hebben. Een rijke cultuur, schitterende natuur en een bevolking die blij is met je komst. Waan je in de Middeleeuwen als je door de oude stad van Tallinn loopt. Vergaap je aan de gebeeldhouwde pracht van de art nouveau-gebouwen in Riga. Verwonder je over de barokke grootsheid van Vilnius. Ook heel prettig zijn de korte reisafstanden. Zodra je de stad verlaat, ben je midden in de natuur. Binnen een uur rijden van Tallinn loop je op een compleet verlaten strand in een baai met enorme zwerfkeien. Als je je los kunt rukken van Riga, dan wachten de stoere kastelen van de kruisridders op je in de bosrijke Gauja-vallei. Litouwen heeft de Koerse Schoorwal, een uniek ecosysteem van dennenbossen en zandduinen aan de Baltische Zee. Hier laad je je weer helemaal op met een dieet van schone zeelucht en gerookte vis. Zo divers is een vakantie in de Baltische Staten.

Op je wensenlijst voor deze zomer

Misschien heb je het idee dat de inwoners van de Baltische Staten lijdzaam en passief zijn na 40 jaar Sovjetoverheersing. Het tegendeel is waar. Je zult tijdens je reis merken dat de Esten, Letten en Litouwers trots zijn op hun vrijheid en eigenheid. Na de onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie rond 1990, sloten ze zich in 2004 aan bij de Europese Unie. Sindsdien zijn de Baltische Staten met Europese steun snel gemoderniseerd. Dit merk je heel goed in Estland waar de digitale revolutie ervoor heeft gezorgd dat je overal en altijd 4G-bereik hebt. Bovendien spreken de meeste mensen in de Baltische Statenuitstekend Engels en vaak ook Duits. Je kunt dus makkelijk contact maken. Ook heel fijn is het prijsniveau. Het ligt er natuurlijk aan waar je precies bent, maar voor de meeste aankopen betaal je minder dan in Nederland of België. Hoog tijd dus om een vakantie in de Baltische Staten aan je wensenlijst toe te voegen!

Op zoek naar meer informatie over de Baltische Staten?

In onze uitgebreide brochure over vakanties naar Scandinavië & Baltische Staten vind je meer informatie over deze bestemming.
En schrijf je ook in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze laatste aanbiedingen.

Baltische Staten op thema

Maak je vakantie naar Baltische Staten compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Baltische Staten

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit