Duurzaam toerisme

Duurzaam op reis

Op onze groene bestemmingen staat de natuur centraal. Hier willen wij nu en in de toekomst van blijven genieten. Wij hebben net als jij een passie voor reizen en als je op reis gaat, laat je een voetafdruk achter. Wij proberen om deze voetafdruk steeds kleiner te maken en om als bedrijf stap voor stap duurzamer te worden.

Better holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Compenseren van CO2

Met Buro Scanbrit reis je CO2 neutraal. Wij compenseren de CO2-uitstoot van het vervoer, het verblijf en de excursies van de reis. Dat doen we door te investeren in 3 verschillende duurzame energieprojecten van de South Pole Group.

South Pole

We werken samen met de organisatie South Pole, een projectontwikkelaar van CO2-projecten. Samen hebben we 3 projecten geselecteerd waarmee we de compensatie van de CO2 realiseren:
- Meer zonne-energie in Thailand
- Schone kookovens in Ghana
- Windenergie in Taiwan

Deze projecten hebben allemaal een 100% Gold Standard certificaat, wat betekent dat ze allemaal voldoen aan de hoogste eisen aan het bewijzen van de positieve impact op de vermindering van CO2. Deze eisen zijn mede ontwikkeld door het Wereld Natuur Fonds, de Verenigde Naties en Fairtrade. Naast het compenseren van de CO2 hebben deze projecten ook een positieve impact op het leven van de lokale bevolking

Meer zonne-energie in Thailand

Thailand is één van de grootste energieverbruikers in Zuidoost-Azië en de een-na-grootste importeur van olie in deze regio. 80% van de energieopwekking in Thailand komt van fossiele brandstoffen. Duurzaam opgewekte energie is dus van essentieel belang om klimaatverandering tegen te gaan en minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.

In het hart van Thailand liggen de landbouwprovincies Suphanburi en Kanchanaburi. In dit gebied is de zonne-intensiteit een van de hoogste van heel Thailand. En dus zijn juist hier op 10 verschillende plekken zonneparken gebouw en wordt er op een efficiënte manier veel schone energie opgewerkt.

Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:
- 100 nieuwe banen gecreëerd
- 37 werknemers krijgen technische training
- Jaarlijks wordt 148.477 MwH groene stroom opgewekt
- Jaarlijks wordt 80.487 ton CO2-uitstoot per jaar wordt vermeden
- 65.000 mensen worden met groene stroom voorzien van hun energiebehoefte

Schone kookovens in Ghana

In Ghana wordt per hoofd van de bevolking de meeste houtskool van heel West-Afrika verbruikt. De houtskool die wordt gebruikt om te koken draagt niet alleen bij aan de uitstoot van CO2, maar ook aan luchtvervuiling binnenshuis. Daarnaast veroorzaakt de houtkap, voor de productie van houtskool, voor ontbossing en woestijnvorming. De snelheid waarmee de ontbossing van het regenwoud in Ghana plaatsvindt, is een van de hoogste ter wereld

De Toyola kookovens zijn 33% zuiniger en schoner dankzij een metalen voering. Ze dragen bij aan een gezondere leefomgeving en minder houtkap. Dankzij het ondersteunen van dit project kunnen de efficiëntere brandende kookovens lokaal geproduceerd en tegen een lagere prijs verkocht worden. Hierdoor hebben ook armere families de mogelijkheid om schone kookovens aan te schaffen.

Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:
-300 nieuwe banen gecreëerd
- 1.420.000 mensen zijn inmiddels voorzien van schonere kookovens
- 370.000 kookovens zijn er in gebruik
- Jaarlijks wordt ruim 200.000 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden
- Gemiddeld geven huishoudens 50% minder geld uit aan houtskool sinds ze de kookovens gebruiken
- Betere luchtkwaliteit en minder luchtwegeninfecties en oogproblemen bij vrouwen en kinderen door 80% reductie van rookontwikkeling tijdens het koken
- Meer tijd voor vrouwen voor hun eigen ontwikkeling, omdat er op de schone kookovens sneller gekookt kan worden
- Metaalresten die overblijven bij bouwprojecten worden hergebruikt
- Er is minder ontbossing door de verminderde vraag naar houtskool

Windenergie in Taiwan

Taiwan is bijna volledig afhankelijk van geïmporteerde fossiele brandstof. Daarom is er een grote behoefte aan schone energie die lokaal geproduceerd wordt.

Taiwan heeft een lange kustlijn. Aan de noordwestkust is het Guanyin wind project gestart. Het project bestaat uit 19 moderne windturbines en wordt er op een duurzame manier veel schone energie opgewerkt. Daarnaast zetten ze zich bij dit project in voor het schoonmaken van de stranden en geven ze voorlichting over klimaatverandering, om zo het bewustzijn te vergroten.

Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:
- 13 nieuwe banen gecreëerd
- Jaarlijks wordt 142.000 MwH groene stroom opgewekt
- Jaarlijks wordt 94.291 ton CO2-uitstoot per jaar wordt vermeden
- 30.000 huishoudens worden met groene stroom voorzien van hun energiebehoefte

Stap voor stap duurzamer

Binnen ons bedrijf hebben we een ‘Buro Scanbrit goes Green’ team opgericht om stap voor stap duurzamer te worden. Zo gebruiken we geen plastic glazen, scheiden we ons afval, zijn we zuinig met energie en drukken we alleen nog op papier met een verantwoorde herkomst (FSC). De komende tijd staan er nog veel groene projecten op de planning.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit