Winter in de fjorden: 7 hoogtepunten

Geplaatst door Daniëlle Kuil op woensdag 11 maart 2020

Het fjordengebied van Noorwegen is een van de mooiste plekken van Europa. De meeste mensen gaan ’s zomers, maar wist je dat het ook in de winter een geweldige vakantiebestemming is? Onze favorieten:

1. UNESCO-fjord

De Naeroyfjord staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bijzondere manier om dit prachtige fjord te verkennen is door middel van een RIB boot safari. De safari duurt 2.5 uur en vertrekt vanuit Flåm. De gidsen vertellen enthousiast over de  fjorden, gletsjers en vogels (als je geluk hebt zie je zeearenden) en natuurlijk mogen trollenverhalen niet ontbreken!

2. Met een gids op zoek naar de mooiste plekken

Het fjordengebied van Noorwegen is altijd indrukwekkend, maar bedolven onder een witte sneeuwdeken is het landschap een sprookje. Ga er op uit tijdens een sneeuwschoenwandeling, zodat je op plekken komt waar je anders niet kan komen. Ook toerskiën met een gids is een aanrader. De mooiste uitzichten gegarandeerd!

3. IJsgrot onder de Nigardsbreen

De Jostedalsbreen is de grootste gletsjer van Noorwegen. De ijslaag is op sommige plekken 500 meter dik. Maar wist je dat er onder het ijs een hele andere wereld verstopt zit? Watervallen en riviertjes, en zelfs ijsgrotten met ondergrondse meertjes. Bezoek deze zogenaamde "Blue Ice Caves" onder begeleiding van een gids. Een geweldige ervaring!

4. Winters uitzicht vanaf de Stegastein
De Stegastein is een uitkijkplatform dat meer dan 600 meter boven de Aurlandsfjord uittorent. In de zomer is het een populaire stop. In de winter is het een stuk rustiger, maar het uitzicht is minstens zo mooi!

5. Dagje Bergen

Bergen is de hoofdstad van het fjordengebied in Noorwegen. De oudste huizen aan de historische haven bij Bryggen staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ga met de een kabelbaan de berg Fløyen op, voor een geweldig uitzicht over de stad en de omringende eilanden. Maak de weg naar beneden ook een leuke ervaring door na aankoop van een "sleepas" naar beneden te sleeën.

6. Met de Flåmsbana omhoog
Geniet optimaal van het landschap tijdens één van de steilste spoortrajecten ter wereld, de Flåmsbana. Je komt langs watervallen, rivieren, berghellingen en prachtige uitzichten over de fjorden. Vergeet niet dat de dagen kort zijn in de winter. Voor het beste uitzicht plan je je reis tussen 9.00 en 16.00 uur.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit