Ha'Penny Bridge, River Liffey in Dublin. Foto: Courtesy Gareth McCormack

Wat te doen in Dublin

Geplaatst door Rick Schaak op vrijdag 16 december 2022

Tijdens een autovakantie in Ierland kom je langs kliffen en rij je door gezellige dorpen. Doe je ook Dublin aan? Zeker de moeite waard! De hoofdstad van Ierland heeft een gemoedelijke sfeer met het compacte stadscentrum en de rivier die door de stad stroomt. En naast en de gezellige sfeer is er ook genoeg te doen in Dublin. We delen de beste bezienswaardigheden en must-do’s in deze Ierse stad.

Als de muren van deze voormalige gevangenis konden spreken… Gelukkig doet een vrolijke gids dat tegenwoordig! En zo’n tour wil je absoluut meemaken. De verhalen die zich hier tussen 1796 en 1924 hebben afgespeeld geven een inspirerende – maar ook een indrukwekkende - blik op de historie van Ierland. Neem een kijkje in de cellen, binnenplaats en martelkamers van deze donkere tijd.

Tip! We raden je aan van te voren tickets te bestellen.

Kilmainham Gaol. Foto: Courtesy Chris Hill

Proef het bier in Guinness Storehouse

Tijdens een stedentrip in Dublin kom je er niet onderuit: Guinness bier. Wil je er echt alles over weten? Bezoek dan de Guinness Storehouse en ontdek hoe het iconische bier wordt gebrouwen. Tijdens het proeven leer je ook nog eens de geschiedenis! Mooi meegenomen. De Gravity Bar is er voor wie tijdens het proeven van dit donkergekleurde stout bier óók van 360 graden uitzicht over de stad wil genieten.

Guinness Storehouse in Dublin. Foto: Diageo

Beleef Ierse Whisky in het Irish Whiskey Museum

De Ierse whiskey groeit enorm de laatste jaren! En met een reden. In het Irish Whiskey Museum legt een enthousiaste gids je uit waarom en neemt je mee in de geschiedenis de Ierse whiskey. Uiteraard ga je ook de verschillende whiskey’s proeven en loop je naar buiten als een echte whiskeykenner.

Irish Whiskey Museum

Struin ’s avonds door het Temple Bar District

Dat de Ieren van een drankje houden is inmiddels wel duidelijk, maar wat is de echte hotspot? Temple Bar! Naast dat het de naam van een pub is, is het ook een wijk! Steek de rivier via Ha’penny Bridge over en zie de gekleurde gevels van het Temple Bar District. Gezelligheid vind je hier sowieso en veel pubs in deze wijk hebben ook live muziek.

Temple Bar in Dublin. Foto: Fionn Mc Cann

Snuif cultuur in Trinity College Dublin

De oudste universiteit van Ierland: Trinity College Dublin. Hier loop je over de over de oude binnenplaatsen en bekijk je de 19e-eeuwse klokkentoren met poort. Wil je de ultieme ervaring? Bezoek dan de Old Library waar je Book of Kells uit de 8e eeuw bewondert. Dit boek is nog door de Keltische monniken handgeschreven!

Trinity College Dublin. Foto: Tourism Ireland & Tony Pleavin

Extra tip! General Post Office

Zie de geschiedenis die zich tijdens de Paasopstand in 1916 heeft afgespeeld. Hoe? Het General Post Office gebouw aan O’Connell Street laat de kogelgaten nog maar al te duidelijk zien... 

Dublin zelf ontdekken? Ontdek alle vakanties naar Ierland van Buro Scanbrit.

General Post Office in Dublin

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit