Ontdek de prachtige natuur en het uitzicht bij Djúpalónssandur, vlakbij Arnarstapi, Snaefellsnes, IJsland

Waarom juist nu op vakantie naar IJsland

Geplaatst door Daniëlle Kuil op dinsdag 27 juli 2021

Minder toeristen in booming IJsland dan de afgelopen jaren, er is genoeg ruimte voor iedereen (lees; IJsland is erg ‘social distancing proof’). Het is het land bij uitstek om alle Corona hectiek te vergeten door je onder te dompelen in de prachtige natuur! Ontdek snel waarom je juist nu op vakantie naar IJsland moet gaan.

1. Minder mensen

IJsland was booming! Nu het toerisme nog op gang moet komen is IJsland nog puurder dan voorheen. Je geniet gewoon meer van de natuur als er minder toeristen zijn. En zo wordt 2 meter afstand houden je ook wat makkelijker gemaakt. Dus zet de highlights zoals de Gullfoss waterval en de walvissafari in Reykjavik op je to do lijst en ontdek ze allemaal!

Ontdek de grootse Gullfoss waterval

2. Schoon, schoner, schoonst!

IJslanders houden van badderen. Je vindt altijd wel een zwembad of warmwaterbron in de buurt. Dus do as the locals do: spring onder de douche en maak een plonsje op de mooiste plekken van IJsland. Zoek de Secret Lagoon, badder met uitzicht op bergtoppen of wat dacht je van walvissen spotten vanuit de Geo Sea?

Dompel in een van de vele warmwaterbronnen van IJsland

3. Genoeg ruimte voor iedereen

IJsland is erg ‘social distancing proof’ met 3 inwoners per km2 (voor Nederland is dit 421 per km2), dus spring, dans en geniet van alle ruimte die er is. De mooiste onontdekte plekjes waar je volop geniet van deze ruimte ervaar je als je met een 4x4 de binnenlandse route naar Landmannalaugar rijdt of wandelt door een doolhof van gestolde lava in het vulkanische gebied rondom Mývatn.

Je vind in IJsland genoeg rust en ruimte, je komt nagenoeg niemand tegen

4. Zen overnachten

Na een dag in het ruige landschap van IJsland kom je tot rust in de gezellig ingerichte hotels. Het design is vaak geïnspireerd op de natuur. Als dat niet zen is! Of verblijf lekker in je eigen vakantiewoning.

Verblijf in gezellige ingerichte hotels

5. IJsland is voor iedereen!

Iedereen kan wel een ontspanningskuur gebruiken na deze drukke Coronaperiode. Ga lekker samen erop uit. Doorkuis het ruige binnenland, ga off-road met een 4x4 en vergeet alles bij het zien van het ongelooflijke vulkanische landschap. Ook voor kids is IJsland één groot avontuur. Spuitende geisers, enorme gletsjers en borrelende modderpoelen. Elke dag ontdekken kinderen iets wat ze nog nooit gezien hebben waardoor de meest levendige fantasieën ontstaan. Bekijk onze populairste gezinsreis door IJsland.

IJsland is ook geschikt voor leuke gezinsvakanties, Vatnajökull Nationaal Park

6. IJsland & Corona

IJsland heeft binnen no time korte metten gemaakt met het Coronavirus. Door veel te testen en het kleine aantal inwoners was het virus snel onder controle. Wel gelden er nog steeds Coronamaatregelen. Ga dus veilig op reis en lees deze maatregelen goed door. Zo moet je bijvoorbeeld je laten testen bij aankomst op IJsland. Mocht je hier nog vragen over hebben, laat het ons vooral weten! Wij staan graag voor je klaar.

Wil je toch nog even liever wachten met reizen? Dat kan natuurlijk ook. Een wintervakantie naar IJsland is ook één groot avontuur. Spot het noorderlicht, ga op huskysafari, maak een gletsjerwandeling en geniet van het bizarre landschap.

Ga op wintervakantie naar IJsland, want ook in de winter is het een groot avontuur en natuurspektakel

Ontdek deze bestemming

Rustig reistempo
Voor het eerst
8.4
Fly Drive

Bryndís

16-daagse rondreis langs vakantiewoningen

IJsland

Compleet IJsland in de rustige seizoenen

Rustig reistempo
8.6
Fly Drive

Björk

12- of 13-daagse rondreis langs vakantiewoningen

IJsland

Op avontuur naar het beste van IJsland

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.2
Fly Drive

Signý

8- of 9-daagse rondreis langs hotels

IJsland

Ideale kennismakingsreis én inclusief walvissafari

Met z'n tweeën
8.4
Fly Drive

Kalle

11-daagse rondreis langs hotels

IJsland

IJsland rond met een 4x4

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit