Top 5 Pub-wandelingen in het Lake District

Geplaatst door Rick Schaak op woensdag 17 november 2021

Met ruim 2200 vierkante kilometer aan bergen en meren is het Lake District één van de populairste wandelgebieden in het noorden van Engeland. Grillige toppen, mooie vergezichten en lieflijke dorpjes wisselen elkaar af en er is altijd wel ergens een typisch Engelse pub om uit te blazen van een wandeling, onder het genot van een welverdiende pint of ale en een Shepherds Pie.

The Mortal Man

Groene hellingen, vruchtbare dalen en oude stenen boerderijen: tijdens deze wandeling in de omgeving van Troutbeck ontdek je de idyllische versie van het Lake District. Het startpunt is een kleine parkeerplaats langs de A592 (120 meter na de kerk naar rechts als je richting het zuiden gaat, vervolgens ligt de parkeerplaats links). De pub, The Mortal Man in Troutbeck, ligt tegen het einde van de route halverwege een heuvel en heeft een mooi uitzicht over het omringende dal. En dan te bedenken dat hier al een herberg staat sinds 1689! Na de pub loop je nog een stukje door historisch Troutbeck terug naar de auto.
Afstand: 8,5 kilometer (2,5 tot 3 uur)

 

The Three Shires Inn

The Three Shires Inn ligt heel comfortabel precies op de helft van deze wandeling. Perfecte timing voor een tussenstop op een prachtige route, die onder meer langs een oude mijn gaat, door bossen en langs Little Langdale Tarn (een bergmeertje), dat omringd is door heuvels. Vergeet dus niet je camera op te laden voor vertrek! In de Three Shires Inn kun je op krachten komen met een traditionele beef and ale pie, of kiezen voor moderne pub grub zoals Thai sweet chilli noodles. Het beginpunt van de route is de Tiberthwait car park, 3,5 kilometer ten noorden van Coniston.
Afstand: 10 kilometer (3,5 tot 4 uur)

Old Dungeon Ghyll Hotel

Je hoeft geen bergbeklimmer te zijn om mooie uitzichten te zien tijdens het wandelen, dat bewijst deze route door Mickleden Valley wel. Start- en eindpunt zijn bij het iconische Old Dungeon Ghyll Hotel in Great Langdale, dat bekend staat om de Hikers Bar: simpel ingericht en eenvoudige maaltijden, maar met een fijne sfeer. Bij mooi weer is de beer garden een aanrader. De wandelroute klimt nooit hoger dan 140 meter, maar toch heb je door de omringende bergtoppen een adembenemend uitzicht. Let op: met of na hevige regenval is de route moeilijk tot niet begaanbaar. Vraag het van te voren lokaal na.
Afstand: 7 kilometer (ongeveer 2,5 uur)

Tweedies Bar

Ook in de winter kun je prima wandelen in het Lake District. En wat is er heerlijker dan na een pittige wandeling op te warmen bij de open haard in een Engelse pub, bijvoorbeeld bij Tweedies Bar het gezellige dorpje Grasmere? Deze hike start bij St. Oswalds parish church in Grasmere en bevat een steile klim naar boven, maar dan word je ook beloond met een prachtig uitzicht over Grasmere Lake en Rydal Water. Later voert de track langs Alcock Tarn (een tarn is een bergmeertje, uitgesleten door een gletsjer en omringd door berg- of heuveltoppen). Bij zonnig, windstil weer is het meer net een spiegel die de omgeving reflecteert.
Afstand: 8 kilometer (3 tot 3,5 uur)

Dog & Gun

Het staat te boek als de loveliest view van het Lake District: het uitzicht vanaf de oever van Calfclose Bay naar de Derwent Fells (in het Lake District worden heuvels vaak fells genoemd). Bovendien kom je tijdens deze wandeling n van de meest fotogenieke bruggen van de regio tegen: de stenen Ashness-bridge. Absoluut een Instagram-waardig momentje. Heleml mooi als je een stroomopwaarts loopt en het bruggetje fotografeert met op de achtergrond het meer Derwentwater en de 931 meter hoge berg Skiddaw. Startpunt is de National Trust car park bij Great Wood, 2 kilometer ten zuiden van Keswick. Op ongeveer driekwart van de route ligt de pub Dog & Gun in het centrum van Keswick. Populair: de huisgemaakte Hongaarse goulash.
Afstand: 10,5 kilometer (3 tot 4 uur)

De volledige routebeschrijvingen van deze pub-wandelingen zijn te vinden in het boekje Pub Walks Walks to the best pubs in the Lake District door Vivienne Crow (€9,99, te bestellen bij de boekhandel of verkrijgbaar via bol.com). Andere handige naslagwerkjes zijn Lake District Pub Walks door Bob Steel en Best Pub Walks in the Lake District door Neil Coates.

Ontdek deze bestemming

Met z'n tweeën
8.0
Korte Vakantie

Touring the Lake District

5- of 6-daagse autovakantie met verblijf in hotel

Noord-Engeland, Newby Bridge

Spiegelende meren en hoge bergpassen in het Lake District

8.0
Hotel

Newby Bridge Hotel

Noord-Engeland, Newby Bridge

Ontdek het prachtige Lake District National Park

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit