Toeren door het Engelse landschap

Geplaatst door Daniëlle Kuil op maandag 02 maart 2020
Romantiek in The Cotswolds

Dit is het Engeland zoals je het kent van televisieseries en kostuumdrama’s: landhuizen, fotogenieke dorpjes en slingerende landweggetjes door groene heuvels. Rij hier de Romantic Road, deze is circa 265 km lang en bestaat uit twee routes. Beide routes beginnen bij het plaatsje Cheltenham. De ene route loopt langs Bibury en Cirencester, de andere langs Stow-on-the-Wold en Chipping Campden.

Tip: Overnacht in het sfeervolle dorpje Banbury, een goede uitvalsbasis voor de Cotswolds.

Eindeloze uitzichten in Yorkshire

In Yorkshire vind je nóg meer stenen muurtjes dan in de rest van Engeland. Daartussen vind je stroomversnellingen, mooie groene heuvels en hooggelegen heidevelden. Dit gebied heeft twee nationale parken, en je kunt hier geweldig rondrijden zonder veel andere mensen tegen te komen. Start vanaf York voor een mooie autorit naar de North York Moors. Rij langs de historische NYM railway en stop bij Goathland langs de route.

Tip: Overnacht op Gisborough Hall, het voormalige woonhuis van de Lord of Gisborough.

‘Good old England’ in East Anglia

Een bij toeristen minder bekend deel van Engeland is het oosten, ook wel East Anglia genoemd. In het groene landschap liggen gezellige dorpjes, en de stad Cambridge is binnen handbereik. Veel van de dorpjes zijn er al sinds de Romeinse tijd en werden welvarend door de wolhandel. Sla in Suffolk het stadje Lavenham niet over! Je kunt in deze regio zelf rondtoeren, maar er zijn ook kant en klare routes te rijden.

Tip: East Anglia is erg geschikt voor een korte vakantie in het najaar. Bijvoorbeeld Touring East Anglia, waarbij je overnacht in de oude watermolen The Mill in Sudbury.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit