Toeren door het Engelse landschap

Geplaatst door Daniëlle Kuil op dinsdag 16 november 2021

Engeland heeft verrassend veel leuke autoroutes. Het ene moment is het alsof je in een Engelse detective bent beland, het volgende moment geniet je van de rust in een groen heuvellandschap. Elke streek heeft zijn eigen charme en het landschap blijft verrassen. Het enige wat hetzelfde blijft zijn de weggetjes met heggen en stenen muurtjes. Wij zetten de mooiste plekken om te toeren voor je op een rij.

Romantiek in The Cotswolds

Dit is het Engeland zoals je het kent van televisieseries en kostuumdrama’s: landhuizen, fotogenieke dorpjes en slingerende landweggetjes door groene heuvels. Rij hier de Romantic Road, deze is circa 265 km lang en bestaat uit twee routes. Beide routes beginnen bij het plaatsje Cheltenham. De ene route loopt langs Bibury en Cirencester, de andere langs Stow-on-the-Wold en Chipping Campden.

Tip: Overnacht in het sfeervolle dorpje Banbury, een goede uitvalsbasis voor de Cotswolds.

Eindeloze uitzichten in Yorkshire

In Yorkshire vind je nóg meer stenen muurtjes dan in de rest van Engeland. Daartussen vind je stroomversnellingen, mooie groene heuvels en hooggelegen heidevelden. Dit gebied heeft twee nationale parken, en je kunt hier geweldig rondrijden zonder veel andere mensen tegen te komen. Start vanaf York voor een mooie autorit naar de North York Moors. Rij langs de historische NYM railway en stop bij Goathland langs de route.

Tip: Overnacht op Gisborough Hall, het voormalige woonhuis van de Lord of Gisborough.

‘Good old England’ in East Anglia

Een bij toeristen minder bekend deel van Engeland is het oosten, ook wel East Anglia genoemd. In het groene landschap liggen gezellige dorpjes, en de stad Cambridge is binnen handbereik. Veel van de dorpjes zijn er al sinds de Romeinse tijd en werden welvarend door de wolhandel. Sla in Suffolk het stadje Lavenham niet over! Je kunt in deze regio zelf rondtoeren, maar er zijn ook kant en klare routes te rijden.

Tip: East Anglia is erg geschikt voor een korte vakantie in het najaar. Bijvoorbeeld Touring East Anglia, waarbij je overnacht in de oude watermolen The Mill in Sudbury.

Ontdek deze bestemming

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.3
Autorondreis

Archie

8-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Combineer Kent met de Cotswolds

Met z'n tweeën
8.1
Autorondreis

Claire Hotels

14- of 16-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Complete reis door Zuid-Engeland inclusief Isle of Wight

Met z'n tweeën
8.3
Korte Vakantie

Touring the Cotswolds

6-daagse autovakantie met verblijf in hotel

Midden-Engeland, Chipping Norton

Ontdek de schilderachtige Cotswolds

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Claire B&B

14-daagse autorondreis langs B&B’s

Engeland

Complete reis door het populaire Zuid-Engeland

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit