Tips voor een herfstbreak

Geplaatst door Susan de Lange op woensdag 11 maart 2020
Relaxen op de boot

Een herfstvakantie naar Engeland of Schotland is ideaal. Je steekt heel ontspannen de Noordzee over met de nachtboot en je neemt je eigen auto mee. Ga voor een wat grotere hut en boek het eten aan boord bij en het is net alsof je aan het cruisen bent. Met als voordeel dat je de volgende ochtend meteen aan je reis kan beginnen. En of je dan naar Engeland of Schotland gaat, je hebt altijd een paar voordelen:

1.Pure gezelligheid
Als er iets is dat je in Schotland of Engeland vindt, dan is het sfeer en gezelligheid. In de hotels brandt een knapperend haardvuur in de lounge. In de pubs is er lekker eten en live muziek. Of verblijf in een echt Schots Kasteel! Je wandelt er door de ruige bossen en bergen van Schotland en je warmt op tijdens een rondleiding in een whisky distilleerderij.

2.Proef de seizoenen

De oogst van de zomer is binnen en het najaar is traditioneel in Engeland een tijd van Food Festivals. De boomgaarden worden leeggeplukt voor traditionele jams en taarten. Veel kraampjes met de lekkerste gerechten en een leuke sfeer. Neem je favoriete cider of huisgemaakte jam of fudge mee terug. Een aanrader is het Thame Food Festival, ideaal te combineren met een reisje naar de Cotswolds!

3.Rust en ruigheid
In de herfst sta je vrijwel alleen op een bergtop. Uitzicht over de bossen met de meest prachtige herfstkleuren en de lage zon glinsterend in het water van een Loch (of Lake). Bij wat minder weer razen de wolken over de heuvels met mistflarden om je voeten. Zet hier nog een groep staande stenen bij en je waant je zo een paar eeuwen terug in de tijd.

4.Voordelige prijzen

In het najaar is het een stuk rustiger op de ferry en in de hotels. De ideale tijd om voor een leuke prijs een reis te maken. Daarbij is de Pond op dit moment erg gunstig waardoor je ook nog eens een stuk voordeliger ter plaatse uit bent!

Alle redenen dus voor een leuke herfst trip. Waar ga jij naartoe?

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit