Royal Crescent, Bath, Engeland

Tips voor een herfstbreak

Geplaatst door op woensdag 28 december 2022

Het is nog middenin de zomer en sommige dagen denk ik al aan de herfst. Zeker op de warme drukkende dagen in de stad kan ik verlangen naar de herfst. De koele dagen en gezelligheid in huis. Lekker in je jas en met sjaal om het bos is. En nog leuker is dat om in het buitenland te doen.

Relaxen op de boot

Een herfstvakantie naar Engeland of Schotland is ideaal. Je steekt heel ontspannen de Noordzee over met de nachtboot, heerlijk die frisse lucht aan boord! En je neemt lekker je eigen auto mee. Ga voor een wat grotere hut en boek het eten aan boord bij en het is net alsof je aan het cruisen bent. Met als voordeel dat je de volgende ochtend meteen aan je reis kan beginnen. En of je dan naar Engeland of Schotland gaat, je hebt altijd een paar voordelen.

Relaxen aan boord van Stena Line

1. Pure gezelligheid

Als er iets is dat je in Schotland of Engeland vindt, dan is het sfeer en gezelligheid. In de hotels brandt een knapperend haardvuur in de lounge. In de pubs is er lekker eten en live muziek. Of verblijf in een echt Schots Kasteel! Je wandelt er door de ruige bossen en bergen van Schotland, wat een ruimte! En je warmt op tijdens een rondleiding in een whisky distilleerderij.

Gezelligheid tijdens een herfstbreak

2. Proef de seizoenen

De oogst van de zomer is binnen en het najaar is traditioneel in Engeland de tijd om traditionele jams en taarten te proeven. Ook is de herfstperiode ideaal om leuke antiekwinkeltjes af te struinen. Je vindt er de mooiste creaties en natuurlijk sluit je af met een lekkere kop warme thee in een gezellige tearoom, waar de scone met verse jam niet kan ontbreken.

Schotse Hooglanden, Glen Coe

3. Rust en ruigheid

In de herfst sta je vrijwel alleen op een bergtop. Uitzicht over de bossen met de meest prachtige herfstkleuren en de lage zon glinsterend in het water van een Loch (of Lake). Bij wat minder weer razen de wolken over de heuvels met mistflarden om je voeten. Zet hier nog een groep staande stenen bij en je waant je zo een paar eeuwen terug in de tijd.

Herfst in de Scottish Borders

4. Voordelige prijzen

In het najaar is het een stuk rustiger op de ferry en in de hotels. De ideale tijd om voor een leuke prijs een reis te maken. 
Alle redenen dus voor een leuke herfsttrip. Waar ga jij naartoe?

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Moray

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Schotland

Verblijf op 3 rustige vakantieparken in de Hooglanden

Met z'n tweeën
8.3
Korte Vakantie

Slapen in een Schots Kasteel

5- of 6-daagse autovakantie met verblijf in hotel

Noord-Schotland, Pitlochry

Sfeervol kasteelhotel in het hart van de Hooglanden

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.3
Autorondreis

Archie

8-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Combineer Kent met de Cotswolds

Met z'n tweeën
8.3
Korte Vakantie

Touring the Cotswolds

6-daagse autovakantie met verblijf in hotel

Midden-Engeland, Chipping Norton

Ontdek de schilderachtige Cotswolds

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit