Tips voor een herfstbreak

Geplaatst door Susan de Lange op maandag 14 september 2020

Het is nog middenin de zomer en sommige dagen denk ik al aan de herfst. Zeker op de warme drukkende dagen in de stad kan ik verlangen naar de herfst. De koele dagen en gezelligheid in huis. Lekker in je jas en met sjaal om het bos is. En nog leuker is dat om in het buitenland te doen.

Relaxen op de boot

Een herfstvakantie naar Engeland of Schotland is ideaal. Je steekt heel ontspannen de Noordzee over met de nachtboot, heerlijk die frisse lucht aan boord! En je neemt lekker je eigen auto mee. Ga voor een wat grotere hut en boek het eten aan boord bij en het is net alsof je aan het cruisen bent. Met als voordeel dat je de volgende ochtend meteen aan je reis kan beginnen. En of je dan naar Engeland of Schotland gaat, je hebt altijd een paar voordelen:

1.Pure gezelligheid
Als er iets is dat je in Schotland of Engeland vindt, dan is het sfeer en gezelligheid. In de hotels brandt een knapperend haardvuur in de lounge. In de pubs is er lekker eten en live muziek. Of verblijf in een echt Schots Kasteel! Je wandelt er door de ruige bossen en bergen van Schotland, wat een ruimte! En je warmt op tijdens een rondleiding in een whisky distilleerderij.

2.Proef de seizoenen

De oogst van de zomer is binnen en het najaar is traditioneel in Engeland de tijd om traditionele jams en taarten te proeven. Ook is de herfstperiode ideaal om leuke antiekwinkeltjes af te struinen. Je vindt er de mooiste creaties en natuurlijk sluit je af met een lekkere kop warme thee in een gezellige tearoom, waar de scone met verse jam niet kan ontbreken.

3. Rust en ruigheid
In de herfst sta je vrijwel alleen op een bergtop. Uitzicht over de bossen met de meest prachtige herfstkleuren en de lage zon glinsterend in het water van een Loch (of Lake). Bij wat minder weer razen de wolken over de heuvels met mistflarden om je voeten. Zet hier nog een groep staande stenen bij en je waant je zo een paar eeuwen terug in de tijd.

4.Voordelige prijzen

In het najaar is het een stuk rustiger op de ferry en in de hotels. De ideale tijd om voor een leuke prijs een reis te maken. 

Alle redenen dus voor een leuke herfsttrip. Waar ga jij naartoe?

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit