Stagelopen bij Buro Scanbrit

Geplaatst door Daniëlle Kuil op maandag 15 november 2021

Ben jij een reislustige student? Kom dan stagelopen bij Buro Scanbrit! We bieden jaarlijks enkele stageplekken aan. Bijvoorbeeld op het Customer Service Center waar je direct contact met onze klanten hebt of op de afdeling Marketing waar je helpt bij het promoten van onze prachtige bestemmingen. Hoe ziet een stage op de afdeling Marketing er precies uit? Iris, stagiaire bij Buro Scanbrit, vertelt!

Hoe ben je bij Buro Scanbrit terecht gekomen?

Via de vakantiebeurs in Utrecht en via een docent van de Hogeschool Inholland hoorde ik voor het eerst van Buro Scanbrit. Toen ik zag welke bestemmingen ze aanbieden was ik helemaal verkocht. Noorwegen, Zweden, Schotland en ga zo maar door. Het toeval was dat ikzelf net een half jaar zou gaan studeren in Zweden. Ik moest hier stagelopen!

Waarom nu juist een stage bij Buro Scanbrit?

Eén van mijn belangrijkste redenen is dat het bedrijf echt meedenkend en open is. Als ik ergens tegenaan loop en ik heb hulp nodig, dan is er altijd wel iemand die tijd maakt om advies te geven. Ook krijg je de ruimte om mee te kijken bij andere afdelingen. Er werken hier zo’n 60 mensen verdeeld over 8 afdelingen, dus er valt genoeg te beleven! Ook heerst er een informele sfeer op de afdeling en dat past bij mij.

Wat vind jij het leukste aan je stage?

Ik wilde mezelf graag ontwikkelen op het gebied van marketing en het leukste vind ik dat ik elke dag meer weet over wat er allemaal bij marketing komt kijken. Zo leer ik bijvoorbeeld hoe ik tekst en beeld het beste op de doelgroep laat aansluiten. Het is elke keer een uitdaging met het bedenken van pakkende en creatieve tekstjes of het schrijven van blogs. Plus, het uitzoeken van de mooiste beelden die bij de teksten passen. Ik wil de klanten er actief bij betrekken en ze een voorproefje geven van onze prachtige bestemmingen. Creatief bezig zijn en de diversiteit aan activiteiten maakt het stagelopen bij dit bedrijf zo leuk!

Hoe ziet een dag stagelopen bij Buro Scanbrit eruit?

Mijn dag begint met het openen van mijn mailbox en het klaarzetten van alle posts voor de sociale mediakanalen. In mijn mailbox kijk ik of er nog relevante nieuwtjes zijn. Vervolgens kijk ik op Facebook, Instagram en Twitter of mensen gereageerd hebben op onze posts of ons direct een bericht hebben gestuurd. Daar geef ik dan ook gelijk antwoord op. Vervolgens kijk ik op onze contentkalender welke bestemmingen deze week worden gepromoot. Nadat ik helemaal up-to-date ben, open ik de binnengekomen klantenreviews en neem ze door om te kijken of er spelfouten in zitten en of er klachten zijn.

Het is leuk om te zien hoe mensen op de posts reageren en zelfs soms hun eigen foto’s van hun ervaringen met ons delen. Tussen het monitoren door help ik ook mee met het uploaden van blogs met bijhorend beeldmateriaal. Er is genoeg te doen, dus je verveelt je geen moment.

Dus wil je stagelopen bij een bedrijf met een informele werksfeer, in een leuk team en uitdagingen dan is Buro Scanbrit the place to be!

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit