Gezin op piste in Zweden

Met het gezin skiën in Zweden

Geplaatst door Loes Knoop op donderdag 22 september 2022

Op zoek naar een unieke wintersport voor het hele gezin? Kom skiën in Zweden! De vakantie begint al aan boord bij Stena Line. Volg een speurtocht over het schip, geniet van een heerlijk dinerbuffet en slaap met het hele gezin samen in een hut. Jullie komen uitgerust aan in Zweden en na een paar uurtjes rijden liggen de skigebieden klaar voor een gezellige sneeuwvakantie. Welkom in de provincie Dalarna! Lees snel verder om onze vier favoriete skigebieden te leren kennen.

Kindvriendelijke skigebieden in Zweden

De skigebieden in Zweden zijn kleinschalig en overzichtelijk. Dat maakt het ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Zo komen in Säfsen alle pistes uit op hetzelfde punt. Dus als de kinderen lekker aan het skiën zijn, kunnen de ouders heerlijk genieten op het terras. Fijn om een oogje in het zeil te houden en je ze tegelijkertijd lekker de vrijheid geeft.

In elk skigebied vind je veel mogelijkheden voor de kleintjes. Naast skilessen voor elk niveau zijn er speciale kinderweides én heeft elk skigebied zijn eigen mascotte die de kinderen meeneemt op speurtocht, of iedereen aanmoedigt tijdens een skiwedstrijd. En langs houten dieren of verborgen trollen skiën is gegarandeerd plezier.

Kindvriendelijk skigebied

Grillen op de piste en winterse activiteiten

Lunchen kan in één van de restaurants in het skigebied. Maar nóg leuker is het om je eigen worstje te grillen! Het is in Zweden heel gebruikelijk om langs de skipistes grillplaatsen te hebben waar het hout al voor je klaar ligt. Dus het enige wat je hoeft te doen is je broodje en je worstje mee te nemen en grillen maar! Voor de kinderen een geweldig avontuur!

Naast skiën wissel je je wintersportvakantie afwisselen met winterse activiteiten. Ga mee op huskysafari, maak een mooie sneeuwschoenwandeling door de bossen, of kies voor meer snelheid en stap op de sneeuwscooter. Zo maak je van je skivakantie een echte sneeuwvakantie.

Huskysafari in Zweden

Onze favoriete skigebieden op een rijtje

Wij hebben de beste vier skigebieden al voor je geselecteerd:

• Orsa
Met 23 pistes is Orsa een iets groter skigebied. Dit is de perfecte bestemming als je het skiën wilt afwisselen met schaatsen, want op het meer van Orsa wordt elk jaar 30 km aan ijsbaan geprepareerd. Daarnaast kan je hier mee op een huskysafari, sneeuwschoenwandeling of mee gaan ijsvissen.

• Idre Fjäll
Met 41 pistes is dit het grootse skigebied van de provincie Dalarna. De pistes gaan van alle kanten de berg af. Dus mocht het een keertje waaien en liften moeten dicht, dan is er altijd wel een mogelijkheid om aan de andere kant van de berg te skiën. Voor de allerkleinsten is hier een kinderboerderij en een knutselclub. Of ga mee op huskysafari, maak een paardrijdtocht, of maak een sneeuwscootersafari. Liever een dagje binnen vertoeven? Het binnenzwembad is de ideale uitkomst!

• Stöten
Het skigebied van Stöten kent de hoogste bergen en dus wat steilere afdalingen en in totaal zijn er 49 pistes. Ter afwisseling van het skiën kan je hier mee op huskysafari, sneeuwscootersafari of sneeuwschoenwandeling. Dit skigebied heeft ook een mooi binnenzwembad voor zowel de kinderen als de volwassenen. 

• Säfsen 
Säfsen is een kleinschalig skigebied met 13 pistes die allemaal op dezelfde plek samen komen onderaan de berg. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen die het skiën nog willen leren. Na het skiën kunnen de kids van de sleehelling of het themapark met eigen mascotte ontdekken!

Skigebied in Zweden

Ontdek de sneeuwvakanties

Bekijk hier de wintervakanties van Buro Scanbrit naar Zweden. Wij hebben de leukste familievakanties al voor je samengesteld zodat het hele gezin zorgeloos op reis gaat!

Sneeuwvakantie met kinderen

Ontdek deze bestemming

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.4
Wintersport

Stöten
+

9- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning of appartement

Dalarna, Sälen

Het skigebied van Sälen met de hoogste bergen

Actieve vakanties
Met z'n tweeën
Winter Adventure

Winter Adventure Stöten

9- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Dalarna, Sälen

Inclusief sneeuwscootersafari en sneeuwschoenwandelen

Inclusief excursie(s)

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.3
Wintersport

Säfsen Resort

9- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Dalarna, Fredriksberg

Hét kinderwinterparadijs

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.6
Wintersport

Idre Fjäll
+

9- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning of appartement

Dalarna, Idre

Grootste skigebied van de provincie Dalarna

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit