Ga raften in de fjorden van Noorwegen, dit kan o.a. in Voss

Raften in Voss Noorwegen

Geplaatst door Carla Hazenberg op donderdag 07 oktober 2021

Allereerst de vraag voor wie dit geschikt is? Het antwoord is vrij simpel. Voor iedereen met een zwemdiploma.

Genieten van de omgeving

Natuurlijk bestaat de kans dat je overboord valt of dat de raft omkiept, maar dat is juist part of the fun. Daarbij is er altijd gekwalificeerd personeel in de buurt en zijn de veiligheidinstructies professioneel. Maar zoals de Engelse gids Nick tijdens deze trip zei; rafting people don't like to be in the water. Het doel is dus om niet in het water te belanden of de raft om te laten slaan. Het doel is genieten van de omgeving en een kick te krijgen van de versnellingen die overwonnen moeten worden.

Let's go

Met een groep van 12 mensen, het merendeel Noren, kleden we ons om. Charmant zitten de wetsuits niet, strak wel, maar daardoor houden ze ons later wel warm in het koude water. Zwemvest aan, helm op en peddel mee; we zijn klaar om te gaan. Het is ongeveer 15 minuten rijden naar het beginpunt.

Kick

Het begin is rustig en geeft de gids de tijd om de (peddel)instructies te geven. De versnellingen hebben allemaal namen gekregen, zoals het beangstigende graveyard of de lieflijke vrouwennamen zoals Leila en Kre. De gids legt voor elke versnelling uit wat ons te wachten staat en geeft de bijbehorende instructies zodat we allemaal aan boord blijven. Als je op de rapid afvaart krijg je soms het gevoel hoe gaan we dit doorkomen. Maar het lukt, water loopt naar binnen en we worden heen en weer geschud, maar als we er door zijn zitten we nog allemaal in de raft. En dat geeft een kick. Laat de volgende rapid maar komen.Na de stop volgen nog een aantal rapids en staan we voor de keuze of we de laatste 200 meter zwemmend willen afleggen. Iedereen ziet zijn kans schoon en springt van de raft het water in.Bij terugkomst volgt een lunch en is de trip ten einde. Iedereen is dolenthousiast en heeft de stoerste verhalen. De conclusie is unaniem: Jaaaa, dit willen we nog een keer doen.

Ontdek deze bestemming

Voor het eerst
8.4
Autorondreis

Ingunn

17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen

Ferry rechtstreeks naar het fjordengebied

Aanbieding
Met de hond
Met de kinderen
8.1
Autorondreis

Frida met Stena Line

13-, 14- of 17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen

De beste introductiereis voor Noorwegen

€ 100 korting per boeking

Aanbieding
Voor het eerst
8.3
Autorondreis

Maarit

17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen

Een afwisselend rondje Noorwegen

€ 200 korting per boeking

Met de kinderen
Voor het eerst
7.8
Autorondreis

Bernt

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden, Noorwegen

Afwisselende familiereis door Zweden en Noorwegen

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit