Plant a Tree

Plant een boom op IJsland

Geplaatst door Daniëlle Kuil op dinsdag 06 juni 2023

Wist je dat wij voor elke reiziger die naar IJsland gaat, één boom planten in samenwerking met Plant a Tree in Iceland? Plant a Tree in Iceland is een initiatief dat zich richt op het herstellen en beschermen van de natuurlijke omgeving van het land. Door het planten van bomen wordt niet alleen CO2 uit de atmosfeer gehaald, maar wordt ook bodemerosie voorkomen.

Tijdens jouw reis naar IJsland ervaar je de schoonheid van IJsland, de ongerepte natuur én tegelijkertijd lever je indirect een bijdrage aan het milieu. Een belangrijk initiatief voor de toekomst van IJsland!

1. De missie van 'Plant a Tree in Iceland'

“There is no planet B!” En daar staan wij ook achter. IJsland is een land vol adembenemende landschappen, prachtige watervallen en vele bezienswaardigheden. Helaas heeft het land de afgelopen jaren te maken gehad met de gevolgen van klimaatverandering, waardoor het belangrijker is dan ooit om actie te ondernemen om het milieu te beschermen! De verbranding van fossiele brandstoffen stoot namelijk koolstofdioxide uit in de atmosfeer, waarvan bekend is dat het de grootste bijdrage levert aan de crisis van de opwarming van de aarde. Klimaatexperts zijn het erover eens dat het planten van bomen een van de beste manieren is om de hoeveelheid CO2 in de lucht te verminderen. 

Plant a Tree in Iceland is een initiatief die reisorganisaties de mogelijkheid biedt om bij te dragen aan het herstel van dit prachtige land. Daarom dat Buro Scanbrit voor elke klant die naar IJsland gaat, één boom plant! De missie is duidelijk: over 40 jaar 2,5% van IJsland weer bedekken met bomen én bodemerosie tegen te gaan.

Thjorsardalur in IJsland

2. De herbebossing van IJsland: het gebied bij Þorlákshöfn

Door samen te werken met Plant a Tree in Iceland leveren wij een bedrage aan de herbebossing van IJsland. Tegenwoordig is slechts een klein deel van het land bedekt met bomen (slechts 1%) en de hoop is dat over 40 jaar het bosgebied met 2.5% zal zijn gestegen. Al hopen wij natuurlijk dat het percentage over 40 jaar een stuk hoger ligt! Zo dragen wij bij aan één van de grootste milieu-uitdagingen van IJsland: bodemerosie. 

Het team van Plant a Tree in IJsland plant momenteel bomen op het bosperceel net buiten de stad Porlákshöfn, een stadje aan de zuidkust tussen Grindavík en Höfn. Wist je dat dit gebied speciaal is gekozen vanwege de ernstige bodemerosie die dit gebied treft?

Zuidkust van IJsland

3. De planeet redden, boom voor boom

Tot nu toe zijn er meer dan 8300 bomen gedoneerd aan Plant a Tree in Iceland! Een fantastisch aantal wat de komende jaren zeker nog zal stijgen. Buro Scanbrit en Plant a Tree werken nog maar net samen, maar de eerste bomen worden al in juni geplant! De bomen nemen CO2 op en helpen zo de opwarming van de aarde te verminderen én helpen ook om de bodem te stabiliseren.

Ga jij binnenkort naar IJsland? Dan planten wij dus één boom extra! Het is voor ons een kans om iets terug te geven aan de natuur. Lees meer over duurzamer reizen

Bekijk alle rondreizen naar IJsland.

Thingvellir in IJsland

Ontdek deze bestemming

Aanbieding
Met de kinderen
Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.8
Fly Drive

Sindri

15-daagse rondreis langs vakantiewoningen

IJsland

Rondreis IJsland naar alle hoogtepunten

€ 200 korting per boeking

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.2
Fly Drive

Signý

8- of 9-daagse rondreis langs hotels

IJsland

Ideale kennismakingsreis én inclusief walvissafari

Rustig reistempo
Voor het eerst
8.4
Fly Drive

Bryndís

16-daagse rondreis langs vakantiewoningen

IJsland

Compleet IJsland in de rustige seizoenen

Rustig reistempo
8.6
Fly Drive

Björk

12- of 13-daagse rondreis langs vakantiewoningen

IJsland

Op avontuur naar het beste van IJsland

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit