Ontdek de prachtige omgeving van Orsa in Midden-Zweden

Orsa, vakantiepark in de Zweedse natuur

Geplaatst door Loes Knoop op vrijdag 23 september 2022

Na een mooie rit door Zweden is Orsa onze volgende bestemming. Via het dorp Orsa volg je de borden om bij het vakantiepark Orsa Gronklitt te komen. Na een gezellig en vriendelijk ontvangst bij de receptie van het vakantiepark krijgen wij de sleutel en het pakket van onze vakantiewoning. Maar eerst gaan wij de omgeving verkennen!

Kanoën in Glaskogen

Zo’n 2 uurtjes rijden van Orsa ligt het natuurgebied Glaskogen in de omgeving Värmland. Met de vele meren, rivieren en beekjes wordt het niets voor niets hét kanogebied van Zweden genoemd. Hier kun je tijdens een 3-daagse excursie de omgeving per kano ontdekken. En omdat alle meertjes en beekjes met elkaar verbonden zijn, kun je jezelf dagenlang vertoefen én nog nieuwe uitzichten tegengekomen. Na een dag kanoën ga je wild kamperen en sluit je de dag af met een frisse duik in het meer! 

Kanoën in Zweden

Elandsafari vanuit het vakantiepark

Eenmaal terug op het vakantiepark maken wij ons klaar om te dineren in het pas gerenoveerde restaurant. Hier is ook een bar en (kleine) supermarkt. Na het heerlijke diner met uitzicht op de skipiste (waar 's zomers uiteraard gras ligt) staat de volgende gids al klaar: wij gaan een elandsafari doen! Dit kun je boeken via de receptie en het is zeer de moeite waard. Met een bus rijd je vlakbij Orsa de bossen in en ga je op zoek naar elanden, beren of bevers. Na een halfuur zien wij dan de eerste eland. Wat is die groot! Later blijkt dat dit niet eens een grote was.

Ga op elandsafari tijdens je verblijf in Orsa

Roofdieren in het wild

Even later zien wij een eland de weg overrennen en wij zien twee elanden in de verte staan. En opeens rent er een beer over. Een wilde beer! Wauw! Wij en de gids zijn in juichstemming: die hebben wij toch maar mooi in het wild gezien. De safari duurt van 19.00 tot ca. 22.00 uur. Dit is behoorlijk lang, maar erg de moeite waard. Hierna gaan wij eindelijk een kijkje nemen in onze vakantiewoning. Orsa Grönklitt bestaat uit verschillende typen huisjes in verschillende wijkjes. Wij hebben type D, een 6-persoonshuis. We zijn blij met ons huisje, het is ruim en ook recent gerenoveerd. Vanuit het vakantiepark kun je genoeg ondernemen. Ga naar Tomteland, het land van de kerstman. Breng een bezoek aan Nusnäs, de fabriek waar de Dalapaardjes worden gemaakt. Of ga gewoon genieten van rust van Zweden, want dat kan hier uiteraard ook heel goed.

Op ongeveer 50 min rijden van Orsa kan je naar Tomteland (Santaworld), het land van de kerstman

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
8.3
Autorondreis

Arvid met Stena Line

14-, 17-, of 18-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Populairste gezinsreis door Zweden

Met de kinderen
8.3
Autorondreis

Lars

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Traditionele Zweedse vakantiewoningen

Met de hond
Met de kinderen
8.0
Vakantiewoning

Orsa Grönklitt

Midden-Zweden, Orsa

In de bossen van Dalarna nabij het Siljanmeer

Met de kinderen
Rustig reistempo
8.0
Autorondreis

Malin

17-daagse autorondreis langs appartementen

Zweden

Geniet van de lange zomerdagen in Zweden

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit