Ontdek de prachtige omgeving van Orsa in Midden-Zweden

Orsa, vakantiepark in de Zweedse natuur

Geplaatst door Loes Knoop op dinsdag 18 oktober 2022

Na een mooie rit door Zweden is Orsa onze volgende bestemming. Via het dorp Orsa volg je de borden om bij het vakantiepark Orsa Gronklitt te komen. Na een gezellig en vriendelijk ontvangst bij de receptie van het vakantiepark krijgen wij de sleutel en het pakket van onze vakantiewoning. Maar eerst gaan wij de omgeving verkennen!

Kanoën in Glaskogen

Zo’n 2 uurtjes rijden van Orsa ligt het natuurgebied Glaskogen in de omgeving Värmland. Met de vele meren, rivieren en beekjes wordt het niets voor niets hét kanogebied van Zweden genoemd. Hier ga je tijdens een 3-daagse excursie de omgeving per kano ontdekken. En omdat alle meertjes en beekjes met elkaar verbonden zijn, kun je hier dagenlang vertoeven én nog nieuwe uitzichten tegengekomen. Na een dag kanoën ga je wild kamperen en sluit je de dag af met een frisse duik in het meer! 

Kanoën in Zweden

Elandsafari vanuit het vakantiepark

Eenmaal terug op het vakantiepark maken wij ons klaar om te dineren in het restaurant. Hier is ook een bar en (kleine) supermarkt. Na het heerlijke diner met uitzicht op de skipiste (waar 's zomers uiteraard gras ligt) staat de volgende gids al klaar: wij gaan een elandsafari doen! Deze excursie boek je handig via de receptie en het is zeer de moeite waard. Met een bus rijd je vlakbij Orsa de bossen in en ga je op zoek naar elanden, beren of bevers. Na een halfuur zien wij dan de eerste eland. Wat is die groot! Later blijkt dat dit niet eens een grote was.

Ga op elandsafari tijdens je verblijf in Orsa

Opzoek naar berensporen

Vlakbij ons vakantiepark ligt Kvarnberg; een gebied dat één van de dichtstbevolkte berenpopulaties van Zweden heeft. En daarom gingen wij met een ervaren gids mee opzoek naar sporen van deze bijzondere dieren. Tijdens de wandeling vertelde hij vanalles over de beren, bijvoorbeeld over hun gedrag, waar ze graag slapen en wat ze eten. De kinderen liepen vol bewondering mee. Na een half uurtje lopen keerde de gids naar ons toe en en liet hij een nieuw berenspoor zien. Hier in de buurt zou een beer geweest zijn! Spannend! Na ongeveer 1,5 uur was het tijd om terug te gaan en na een bezoekje aan de tentoonstelling konden wij ons berenexperts noemen.

Naar berensporen zoeken in Kvarnberg

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
8.1
Autorondreis

Arvid met Stena Line

13-, 14- of 17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Populairste gezinsreis door Zweden

Vroegboekkorting
Met de hond
Met de kinderen
8.3
Vakantiewoning

Orsa Grönklitt

Midden-Zweden, Orsa

In het hoogseizoen ideaal voor families

7=5 voor type A,B en U

Met de kinderen
8.2
Autorondreis

Lars

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Altijd een meer in de buurt om te zwemmen

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit