Trysil, Noorwegen

Op vakantie naar Noorwegen met de hond

Geplaatst door Carla Hazenberg op maandag 15 april 2024

Op vakantie naar Noorwegen met de hond? Ontdek samen met jouw hond de ongerepte natuur van Noorwegen. Voor lekker uitwaaien en heerlijke wandelingen kan je landinwaarts ook overal terecht. Of trek samen langs de fjorden voor een onvergetelijk avontuur. In deze blog delen we handige tips en nuttige informatie om je te helpen bij het plannen van je vakantie naar Noorwegen met je hond.


Je ontdekt welke accommodaties honden toelaten, welke spullen je het beste meeneemt en nog véél meer tips. We bespreken ook belangrijke regels en voorschriften met betrekking tot het reizen met je hond in Noorwegen. Deze blog geeft je alle informatie die je nodig hebt om van je vakantie een onvergetelijke ervaring te maken voor jou en je hond.

Begin je voorbereidingen nu en maak je klaar voor een geweldige vakantie in Noorwegen met je viervoeter!

1. Hondvriendelijke accommodaties in Noorwegen

Op zoek gaan naar hondvriendelijke accommodaties is de sleutel tot een onbezorgde vakantie met je vriend in het prachtige Noorwegen. Gelukkig hoeft dat geen lange zoektocht te zijn, want wij hebben maar liefst vier geweldige plekken op het oog die dol zijn op viervoeters: Lysefjord Hyttegrend, Vradal Panorama, Vesterland Resort en Farsund Resort

 
Bij het reserveren van een van deze accommodaties is het belangrijk om even stil te staan bij de persoonlijkheid en omvang van je trouwe viervoeter. Check bij de accommodatie hoeveel honden ze verwelkomen en ook hoe groot de honden mogen zijn. Vraag ook altijd even na of er extra kosten zijn voor je trouwe vriend of andere regels waar jij en je hond zich aan moeten houden. Geen zorgen, wij gaan dit natuurlijk even voor je navragen bij deze accommodaties! 

Het is ook een goed idee om te informeren naar leuke wandelroutes en parken waar je met je hond geniet van de buitenlucht. Zo hebben je hond en jij een geweldige tijd tijdens jullie verblijf in Noorwegen.

Farsund resort

2. Een gids voor het reizen met je hond

Voordat je samen met je harige vriend een Noors avontuur begint, laten we eens kijken naar onze hondvriendelijke gids!

 
1. Als jullie op reis gaan naar Noorwegen, denk dan ook aan het EU-dierenpaspoort voor je hond, een micro-chip, een behandeling tegen lintworm en bijgewerkte rabiës-vaccinaties.

2. Het is belangrijk om te onthouden dat je hond niet op de voorstoel van de auto mag zitten, zelfs niet met een speciale hondengordel. In Noorwegen worden dieren jonger dan drie maanden niet toegelaten. Als je met je huisdier naar het land reist, mag je maximaal vijf dieren meenemen en moet elk dier bij de grens worden aangemeld.

3. Er zijn ook enkele details om rekening mee te houden vooral als het gaat om bepaalde hondenrassen. Pitbulls, bepaalde terriërs, Fila Brasiliera, Tosa Inu, Argentijnse dog, Tsjecho-Slowaakse Wolfshond en alle kruisingen met wolven worden als te gevaarlijk beschouwd en zijn verboden in Noorwegen. Dus, voordat de pootjes de Noorse bodem raken, check de specifieke regels die op jouw maatje van toepassing zijn.

4. En laten we niet vergeten: maak van je hond een stijlvolle reiziger door hem te voorzien van een hippe halsband met een ID-tag met jouw contactgegevens. Zeker handig als je van plan bent om hem lekker los te laten lopen in hondvriendelijke gebieden. Zo blijft hij altijd in stijl en goed geïdentificeerd, mocht hij onverhoopt verdwalen.

 

Klik hier voor een uitleg over de benodigde documenten.

3. De paklijst voor je hond

Bij het samenstellen van je bagage voor de vakantie naar Noorwegen met je trouwe viervoeter, zijn er enkele spullen die extra handig zijn om mee te nemen:

1. Zorg ervoor dat je voldoende voedsel en water meeneemt voor de duur van je verblijf, evenals een reismand of -bench waarin je hond comfortabel rust tijdens het reizen.

2. Het is ook belangrijk om voldoende hondenspeelgoed, kauwspeeltjes en eventuele andere favoriete items van je hond mee te nemen om hem bezig te houden tijdens de vakantie.

3. Een comfortabel hondendeken en hondenkussen zijn geschikt om ervoor te zorgen dat je hond lekker uitrust na een dag vol avontuur.

4. Vergeet niet om een EHBO-kit voor huisdieren mee te nemen met basisbenodigdheden zoals verband, ontsmettingsmiddel en eventuele medicijnen die je hond nodig heeft.

5. Het is ook handig om het telefoonnummer van een dierenarts in de buurt van je vakantiebestemming bij de hand te hebben, voor het geval er zich een noodgeval voordoet.

6. Ook in Noorwegen komen teken veel voor, het is dus belangrijk om regelmatig te controleren of jij of je hond perongeluk een ongewenste gast hebt meegenomen. (vooral achter de oren, in de oksels en nek) Hoewel het mogelijk is om je hond vooraf te behandelen met antitekenmiddel, is het verstandig om een tekentang mee te nemen op reis. Zo ben je altijd voorbereid om snel te handelen indien nodig. Veiligheid gaat immers boven alles, ook tijdens jullie avonturen in de Noorse natuur.

4. Tips om Noorwegen te verkennen met jouw hond

Het verkennen van Noorwegen met je hond wordt een fantastische ervaring, maar het vereist ook enige planning en voorbereiding. Hier zijn enkele nuttige tips om je te helpen het meeste uit je vakantie met je hond te halen:


1. Laat die neus maar snuffelen, maar check altijd eerst de lokale regels voor het aanlijnen van je hond. Sommige gebieden hebben specifieke aanlijnvereisten, vooral in de buurt van wilde dieren of beschermde gebieden.

2. Lang leve de roadtrip! Maar vergeet niet af en toe halt te houden zodat je hond kan rekken, plassen, en zichzelf goed hydrateert. Houd wat water en snacks bij de hand voor je hond. Een blije hond is tenslotte de beste reisgezel!

3.Tijdens een warme zomerdag wil je hond ook genieten van een verfrissende zwempartij. Met uitzondering van privéterreinen mag je hond bijna overal vrij zwemmen.

4.We raden het aan om de regels van de landen die je onderweg naar Noorwegen doorkruist te bestuderen.

Gjeiteberget, Hemsedal

Ontdek deze bestemming

Met de hond
8.6
Vakantiewoning

Lysefjord Hyttegrend

Fjord Noorwegen, Forsand

Perfecte uitvalsbasis voor het beklimmen van de Preikestolen

Met de hond
Met de kinderen
8.2
Vakantiewoning

Vrådal Panorama

Zuid-Noorwegen, Vrådal

Het meest zonrijke gebied van Noorwegen

Met de hond
Met de kinderen
7.7
Vakantiewoning

Vesterland Resort
+

Fjord Noorwegen, Kaupanger

In het hart van het fjordengebied

Met de hond
Met z'n tweeën
8.3
Vakantiewoning

Farsund Resort

Zuid-Noorwegen, Farsund

Idyllische ligging aan het water

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit