Op vakantie met de kinderen naar Zweden

Geplaatst door Annemarie Bergfeld op dinsdag 29 november 2022

Voor een stukje wandelen in de buitenlucht krijg je ze hun stoel niet uit. In Zweden krijg je je kinderen niet meer in hun stoel terug. Daar is 'buiten' hetzelfde als 'avontuur'. Onze vijf tips voor een kindervakantie in Zweden, barstensvol avontuur in de natuur.

Op een vlot de rivier af

Zijn jouw kinderen ook van die energiebommen? Laat ze lekker helpen bij het bouwen van jullie eigen vlot. Met dat vlot ga je daarna een deel van de rivier Klarälven afzakken. Hoe bijzonder is dat, houtvlotvaren met kinderen in de vakantie? Na het bouwen - dat ongeveer een halve dag duurt - scheep je in en laat je je heerlijk met de rustige stroming van het water meezakken. Maar denk niet dat er dan niks meer te beleven valt! Je komt langs stroomversnellingen en zandbanken en de kans is groot dat je bevers ziet. Onderweg kan je aanleggen om boodschappen te doen en leuke plaatsjes te ontdekken. Slapen? Dat doe je natuurlijk ook op je vlot. Als je je zeebenen 's avonds liever wilt strekken, kan je ook je tentje langs de oever opzetten.

Ontmoet de koning van het bos

Overdag zie je ze niet, pas in het halfdonker worden elanden actief. Komt dat even goed uit dat de schemering in de Zweedse zomers eindeloos duurt.... Op een elandsafari trek je diep de bossen in. Je wordt van bospaadje naar bospaadje gevoerd, want de gids weet waar de kans het grootst is om de koning van het bos te vinden terwijl hij ergens aan een boomblaadje staat te peuzelen. Garanties zijn er niet, maar de kans is echt heel groot dat je er één, of meer natuurlijk, van vlakbij kan bewonderen. En wat zijn ze gróót!

Kids survival training
De Zweden hebben veel meer echte natuur dan wij in Nederland. Zeg maar gerust wildernis. Veel Zweden weten dan ook prima hoe je in de wildernis kan overleven, welke planten en paddenstoelen eetbaar zijn en hoe je een warme slaapplaats maakt van takken en bladeren. Allemaal harstikke belangrijk maar survivalen begint áltijd met vuur maken. Vuur houdt je warm en je hebt het nodig om eten te maken. Dus dat is wat de gids de kids leert tijdens de kids survival training in Dalarna. Kampvuur bouwen, het vuur goed brandend houden en daarna lekker worstjes roken. Want zo veel inspanning mag best beloond worden toch?

Slapen in een tipitent

Overdag zijn de kinderen mee op safari geweest, hebben ze geraft, in bomen gehangen of het eten boven een houtvuurtje warm gemaakt. Na een lange dag vol actie in de buitenlucht willen ze alleen nog maar slapen. En waar doen ze dat het liefst? In een tipitent natuurlijk. Net als de Sami die met hun rendieren over de hoogvlakten trekken, kunnen jullie ook een nachtje in zo'n mooie hoge tent slapen. Voor het slapengaan is er vast nog een spannend verhaaltje bij het houtvuur over sneeuwstormen en rendieren en dan... gaan de kinderen de tent in. En heerlijk dromen over alle avonturen in deze tóp kindervakantie in Zweden.

Ben jij ook zo enthousiast geworden en wil je ook met de kinderen op reis? Bekijk dan hier onze vakanties naar Zweden.

Ontdek deze bestemming

Met de kinderen
Rustig reistempo
7.8
Autorondreis

Ronja

18-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Zweden

Complete gezinsreis met rustig reistempo

Actieve vakanties
Met de e-car
Met de kinderen
Autorondreis

Meivakantie in Dalarna

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Heerlijk buiten spelen in de Zweedse natuur

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit