Op reis met kinderen

Geplaatst door Rick Schaak op dinsdag 16 november 2021

Toen wij kinderen kregen werd ons al snel verteld dat we nu toch wel andere reizen zouden gaan maken. Jaren hebben wij met de motor of de auto rondgereisd door Noord-Europa. En nu zou dat dan ineens over zijn? Ik zie mezelf eerlijk gezegd nog niet 3 weken op een camping in Frankrijk, al snap ik dat met twee kleine kinderen de motor ook niet echt meer haalbaar is. Maar er zijn genoeg alternatieven waarbij we toch veel zien, maar ook heerlijk met de kinderen ontspannen.

Kindvriendelijke vakantie

We wisten al dat Engeland ontzettend kindvriendelijk is. In ieder restaurant staan de kinderstoelen klaar, bij vrijwel iedere stop plek onderweg is er een mooie speeltuin (met hekjes eromheen) en toiletten zijn ook overal te vinden. De basisdingen (tenminste die voor een gezin met jonge kinderen) zijn dus prima op orde. Voeg daarbij het prachtige landschap en de gezellige steden en dorpen en de keus is snel gemaakt. Dit jaar breidden we het nog uit met de bergen van Wicklow in Ierland en de prachtige ruige kust van Noord-Ierland.

Bootreis

De bootreis is al het eerste avontuur. De jongste is ruim een jaar dus die vindt alles wel best als ze maar ergens mag lopen, maar voor de oudste van ruim 4 jaar is het een spannende ervaring. Wachten op zon grote boot, alle vrachtwagens en bijzondere voertuigen in de haven en dan aan boord. En dan ook nog slapen aan boord! Met een kinderbedje tussen de beneden bedden geklemd wordt de hut wat kleiner, maar we slapen heel gezellig op een rijtje. Omdat we het tijdsverschil even waren vergeten hebben we meer dan genoeg tijd om door het raam de grote boten in de haven te zien. Ook aan boord is alles weer erg kindvriendelijk. Van de speelruimte voor de kinderen tot de kinderstoelen bij het buffet. En omdat we vroeg in de ochtend aankomen hebben we genoeg tijd om naar ons eerste park te rijden.

Vakantiepark of hotel?

Tijdens onze reis hebben we een leuke mengeling gehad van vakantieparken en hotels. Beiden zijn goed bevallen, maar ik zou toch in de toekomst wat sneller de keus maken voor een vakantiepark. Het ontbijt is genieten in een hotel, maar de ruimte is wel beperkter. Onze kinderen zijn dan ook nog eens geen goede opblijvers dus s avonds om acht uur zaten wij samen in een donkere kamer met twee slapende kinderen. En 's ochtends om 7 uur probeer je wanhopig de kinderen een beetje stil te houden zodat niet het hele hotel meegeniet van hun ochtendpret. De kinderen vonden het een heerlijke ervaring en zeg nou zelf. Een autorace houden op de marmeren vloer van een lobby is toch juist extra leuk?

In de vakantieparken zijn de caravans misschien wat gehorig, maar we hebben wel lekker de ruimte. Er is een zwembad en speeltuinen en veel speelruimte. De opzet van Britse vakantieparken is wel anders dan wij gewend zijn. Veel parken zijn een aaneenschakeling van stacaravans met centraal de faciliteiten. Achter de receptie volgt vaak als eerste de amusement room, wat lijkt op een gemiddelde Nederlandse kermis. Grijpautomaten en muntjesmachines staan naast racespelletjes en meestal is er ook wel een groot knuffelachtig dier als mascotte van het park. In de avonden verzamelen de meeste Engelsen zich in een grote zaal voor het entertainmentprogramma, van kinderdisco tot boven de 18 bingo. Je kunt dit opzoeken als je het gezellig vind (mijn oudste helaas wel) en als je er niet van houdt dan is het bij de caravan gewoon lekker rustig. En daarbuiten is de omgeving heerlijk. Je zit zo in de prachtige natuur en de bezienswaardigheden zijn vlakbij.

Voor ons was het een geweldige vakantie met mooi weer (ja, ook dat kan!), blije kinderen en blije ouders en toch ook nog die prachtige stranden.

Wil jij ook met de kinderen op vakantie naar Engeland? Bekijk hier alle reizen!

Ontdek deze bestemming

Met de kinderen
Met z'n tweeën
7.6
Autorondreis

Roger

11- of 12-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Engeland

Reis door Zuid-Engeland en verblijf in mooie lodges

Met de kinderen
Rustig reistempo
8.0
Autorondreis

Siobhan

15- of 16-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Ierland, Engeland

Combineer romantisch Engeland met Ierse gastvrijheid

Met de hond
Met de kinderen
8.0
Stacaravan

Beverley Park

Zuidwest-Engeland, Paignton

Gezellig vakantiepark aan de Engelse Rivièra

7.8
Vakantiewoning

Eversleigh Woodland Lodges

Zuidoost-Engeland, Shadoxhurst

Lodges in Kent, de 'tuin van Engeland'

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit