Hoe overleef je avontureneiland?

Geplaatst door Daniëlle Kuil op vrijdag 10 april 2020

Koken op je eigen gemaakte vuurtje en slapen onder de sterren in je eigen tent. Heb je altijd al geweten dat er een echte Robinson Crusoe in jou schuilt? Verblijf dan een week op een onbewoond eiland in Zweden. In die week geniet je van de natuur, de rust en je leert overleven met alleen een kano en een Adventure box aan je zijde. Om je goed op weg te helpen tijdens je avontuur delen wij 6 handige survival tips!

Tip 1: Een goed begin is het halve werk

Als echte avonturier weet je natuurlijk wat je wel en niet meeneemt op vakantie. Het is in ieder geval verstandig om een lijst te maken met wat je zelf meeneemt qua kampeerspullen en wat je erbij wilt huren. Klik hier voor de Buro Scanbrit survival paklijst.

Weetje: de plaats Arvika, gelegen in de provincie Värmland, is jouw begin- en eindbestemming. Bij aankomst krijg je van ons een kanopakket (kano, kanowagentje, zwemvesten en peddels) en een adventure box (kaart/map, zaag, bijl, 2 grillplaten, dekkleed/zeil, touw en visgerei). Nu ben je helemaal ready om op avontuur te gaan.

Tip 2: Hmm, wat trek ik aan vandaag?
Ga je voor het eerst naar Zweden? Houd er rekening dat het weer wisselvallig kan zijn, dus onze tip is: neem laagjes kleding mee. Ook is het verstandig om waterbestendige kleding mee te nemen, zodat je bij een bui ook overleeft op het eiland. Wil je goed bepakt op avontuur? Check de Buro Scanbrit survival paklijst.

Tip 3: Je kano is je beste vriend!

Of het je eerste of 20e keer is dat je in ‘’the middle of nowhere’’ gaat kamperen, je geheugen opfrissen is altijd prettig. Aan het begin van je avontuur krijg je een instructie over hoe je een kano gebruikt. Dat is best handig aangezien het eiland in het meer ligt en je enige vervoersmiddel de kano is. Met de kano ontdek je prachtige plekjes die niet bereikbaar zijn met de auto. Op je eigen tempo peddel je over het meer en geniet je van de mooie omgeving.

Bonustip: tijdens dit avontuur is de kano jouw vervoersmiddel. Belangrijk is dat je kostbare en belangrijke spullen zoals, camera’s, mobiele telefoons, kleding en reisdocumenten goed droog blijven. Zorg er voor dat de spullen in waterdichte tassen of ander soort materialen zitten. Handig om eerst je spullen in een plastic te doen daarna in je reistas. Of huur een waterdicht tonnetje van 40L dan weet je zeker dat je spullen droog blijven.

Tip 4: Creatief met koken
Ga Back to Basic en bepaal wat voor verse maaltijden bij jou op het menu staan. Vang een vis en bak het gaar boven een knapperend vuurtje. Geef je maaltijden een extra touch door ingrediënten uit de omgeving te gebruiken. Eet als ontbijt pannenkoeken met vers geplukte blauwe bessen en frambozen. Heb je liever toch wat extra eten bij je, dan is het mogelijk om tijdens je verblijf een food box te huren. In de food box zitten allemaal ingrediënten die jou voor een week de wildernis door helpen. Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie.

Weetje: wil je prettig koken, maar niet alles zelf vanuit huis mee nemen? Huur dan een kookpakket, in het pakket zit een spiritus brander met een pitje, 2 borden, bestek voor 2 personen, een pollepel, 2 mokken, een blikopener, lucifers, afwasmiddel, spons en toiletpapier. Handy!

Tip 5: One day only

Wil je liever dit avontuur voor 1 dag meemaken? Ga dan naar Finland! In Finland leren de Finnen al op jonge leeftijd hoe ze in de vrije natuur overleven. In hun kinderjaren leren ze al hoe ze vuur maken, vis vangen en welke planten en bessen eetbaar zijn. Hun kennis en ervaring delen ze maar al te graag met mensen die net als hen gek zijn op de natuur. In Finland maak je een heerlijke tocht over één van de afgelegen meren naar het onbewoonde eiland Honkinen, waar je vervolgens de prachtige vrije natuur van Finland ontdekt.

Tip 6: Geniet!
Of je van actie of ontspanning houdt, vergeet niet te genieten van je avontuur op het eiland. Door jezelf even terug te trekken uit de drukke en bewoonde wereld, leer je meer te genieten van al het moois om je heen. Wat is heerlijker dan even in alle rust weg te dromen en alleen het geluid van tjirpende vogeltjes te horen?

Dus ben jij een echte avonturier die terug naar de basis wilt? Dan beleef je met deze tips een onvergetelijke ervaring in de vrije natuur. Adventure is calling you!

Wil je nog meer tips over deze avonturen in Finland en Zweden? Stel ze hieronder en wij helpen je graag!

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit