Het uitzicht vanuit Skarsnuten Fjellandsby in Hemsedal

Hemsedal: hart van het Noorse berggebied

Geplaatst door Caressa de Boer op dinsdag 05 oktober 2021

Noorwegen is vooral bekend vanwege de fjorden. Maar ook het Noorse berggebied is de moeite waard. Tijdens een rondreis door Noorwegen kun je er voor kiezen meerdere regios te ontdekken. Zoals de mooie regio rond het Hemsedal.

Hart van het Noorse berggebied

Het Hemsedal is een zijdal tussen Jotunheimen en de hoogvlakte Hardangervidda in. Het behoort in de winter tot de populairste alpine skigebieden van Noorwegen, maar ook in de zomer zijn er allerlei activiteiten en excursiemogelijkheden in de omgeving. Vanuit de plaats Hemsedal kun je dit dal en de omliggende bergen uitstekend verkennen! Er zijn meer dan 20 gemarkeerde wandelingen naar de 20 bergtoppen rond Hemsedal. Bijvoorbeeld naar de dubbele waterval Rjukandefossen. Via een hangbrug kun je naar de overkant wandelen. Op alle toppen staat een brievenbus, waar je je naam en nationaliteit in een boek kunt schrijven. Leuk om te zien wie er jou allemaal voor gingen naar de top!

Verken de bergen in de omgeving van Hemsedal tijdens een prachtige wandeling

Mountainbiken

Actieve vakantiegangers kunnen hun hart ophalen in Hemsedal. Je kunt er kanos huren, raften, vissen en er is een mooie Via Ferrata klimroute. Ook zijn er veel mogelijkheden om te mountainbiken. De routes zijn gemarkeerd, en voor elk niveau is wel een route te vinden. Bij het Hemsedal skicentrum kun je met de skilift omhoog, waarna je verder de bergen in kunt fietsen, of via het downhill bike park naar beneden kunt. Hou er wel rekening mee dat in het voor- en naseizoen het bike park nog gesloten kan zijn. Check voor je je vakantie boekt de openingstijden.

Hemsedal is ook een uitstekend gebied om te gaan mountain - of fatbiken

Rendieren en elanden

In de omgeving van Hemsedal leven zowel rendieren als elanden. Van juni tot en met september kun je op dinsdagen en donderdagen een elandsafari boeken (in september alleen op donderdag), waarbij je met een minibusje in de avond op zoek gaat naar deze koning van het bos. Ook leven er honderden rendieren in de omgeving. In tegenstelling tot elanden leven rendieren in kuddes. Bij Norsk Outdoor kun je een wandeltocht met gids doen, waarbij de kans groot is dat je de rendieren tegenkomt.Bij de Hemsedal Tourist Officekun je boekjes kopen met leuke autoroutes. Een mooie route loopt via de spectaculaire bergroute Fanitullvegen (alleen in de zomer open) naar het Hallingdal. Als je vroeg in de zomer bent ligt er nog veel sneeuw, en je zult hier heel veel fotostops maken! De plaats Geilo ligt op het hoogste punt van het Hallingdal en is rijk aan historie. Ten westen van Geilo in het Ustedalen zijn grafheuvels van de Vikingen te zien uit het jaar 900. Sinds de Vikingtijd is Geilo belangrijk geweest voor de ontginning en bewerking van ijzererts. In de fabriekjes worden messen, bijlen en andere gereedschappen gemaakt. Bij Geilo begint ook de Hardangervidda hoogvlakte, een prachtig natuurgebied met mooie vergezichten, waar je geweldig kunt wandelen.

Ga op zoek naar de Koning van het woud tijdens een elandsafari in Hemsedal

Dagtochten naar de fjorden

Het is zelfs mogelijk om vanuit Hemsedal dagtochten te maken naar de fjorden. De Tourist Office heeft veel informatie, en er zijn hier ook tickets te krijgen voor excursies en boottochten in het fjordengebied.

Maak een dagtocht naar de Sognefjorden

Ontdek deze bestemming

Aanbieding
Met de kinderen
8.0
Autorondreis

Annika

17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Zweden, Noorwegen

Populaire combinatie van Zweden en Noorwegen

€ 200 korting per boeking

Met de kinderen
8.0
Autorondreis

Jesper

16-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Noorwegen, Denemarken

Gezinsreis door Noorwegen en Denemarken

9.0
Hotel

Fýri Resort Hemsedal
+

Midden-Noorwegen, Hemsedal

Nieuw hotel in bosrijke omgeving

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit