Geniet van de mooiste stranden in Finland

Geplaatst door Daniëlle Kuil op woensdag 18 januari 2023

Naast de dichte bossen kent Finland meer. Hier vind je namelijk de mooiste zandstranden. En het voordeel? Ze zijn nog niet ontdekt! Langs de ruige kust van de Oostzee liggen geheim zanderige baaien en lange zandstranden klaar om ontdekt te worden. 

Wanneer de zomer de hoofdstad Helsinki raakt, is er altijd een strand in de buurt. Dus pak je handdoek en je zonnebrandcrème en ga genieten in Finland! De Oostzee nodigt iedereen uit om af te koelen met een duik. Wij verklappen onze 6 favoriete stranden.

Het bekende Ytteri

Het meest bekende strand is Yyteri in Pori. Gelegen langs de westkust van Finland ten noorden van het charmante plaatsje Rauma. Beschermd door hoge zandduinen, strekt het strand zich uit over enkele kilometers en het is een populaire vakantiebestemming voor Finnen in de zomer. Met een zachte ondiepe bodem en de velen activiteiten, is dit een echte strandbestemming. Ga op surfles bij het surf center van Yyteri of leen mountainbikes. Meer actie? Ga dan windsurfen! Het center is geopend van mei tot oktober.

Het surf center van Yyteri

Weg dromen in Nallikari

Het mooiste zandstrand aan de oevers van de Botnische Baai - en misschien zelfs in heel Finland - ligt bij Nallikari Holiday Village, even ten zuiden van de plaats Oulu. Het strand wordt omringd door prachtige dorpen en grenst aan het beboste gedeelte van Oulu, wat zorgt voor prachtige plaatjes. Het strand is overzichtelijk en niet al te groot, dus het is zeker een aanrader voor families met kinderen. Huur strandtennisrackets bij Nallikari Holiday Village en sla een balletje op het strand of huur fietsen en skelters en verken de omgeving!

Het kinderparadijs: Äijänniemi Beach

Äijänniemi Beach ligt in Suulisniemi bij de plaats Kotka en wordt omringd door bossen. Het is niet voor niets een populair recreatiegebied! Door de ondiepe en zanderige bodem is dit strand perfect voor kinderen. Je vindt hier genoeg picknicktafels voor de lunch, een kinderspeelplaats en een beachvolleybalveld. 

Het strand is niet zo bekend als de andere stranden, maar zeker net zo mooi. Houd er rekening mee dat je je eigen drinken en eten mee neemt, omdat er geen eettentjes of restaurantjes op de locatie aanwezig zijn.

Äijänniemi Beach in Finland

Midden in de stad

Helsinki heeft in totaal 29 officiële stranden, waarvan vier aan de oevers van de rivier de Vantaa. Iedereen noemt Hietaniemi Beach, met zijn bijnaam "Hietsu", hét ultieme strand om te bezoeken. Waarom? Het heeft een perfecte locatie, bijna in het centrum van Helsinki. Het is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets. Op het eiland Iso Mustassaari, bij het fort Suomenlinna combineer je zonnebaden met bezoeken aan musea, cafés en de vestingmuren. Mustikkamaa, in de buurt van de dierentuin van Helsinki, is ideaal voor gezinnen.

Hietaniemi Beach in Helsinki

Hello Sunny Hanko 

In het zuiden tussen Helsinki en Turku ligt de plaats Hanko, de zonnigste plaats in Finland, zo niet in het hele Oostzeegebied. Hier vind je strandervaringen voor elke smaak. Ga kajakken, lekker dagje snorkelen of duiken, of huur een zeilboot. Doe je het liever rustiger aan tijdens je vakantie? Maak lange strandwandelingen en geniet van het zonnetje op je gezicht. Hanko heeft 130 kilometer kustlijn, waarvan 30 kilometer bestaat uit zandstranden, afgewisseld door prachtig kale en rotsachtige baaien. De zee glinstert vanuit drie verschillende richtingen en bijna elke weg leidt naar een strand.

De zonnigste plek van Finland

Kalajoki, voor ieder wat wils! 

Je bent nooit dichterbij de zee dan wanneer je in Kalajoki bent. Voor zowel kinderen als volwassenen is Kalajoki een leuk strand. Unieke natuur, vriendelijke mensen en een groot aantal maritieme mogelijkheden. Zo is er in de buurt van het strand het waterpretpark Jukupark. En net zoals bij Yyteri beschikt Kalajoki ook over een surf-center. Naast surfen is het ook mogelijk om een boottocht te maken of ga stand-up paddlesurfen.

Al deze mogelijkheden zorgen voor een onvergetelijk bezoek. Er is genoeg te doen, zowel aan de kust als in het binnenland. Wil je de juiste bossen in? Ga dan naar Seikkailupuisto Pakka, een pretpark voor echte avonturiers. In het park leg je avontuurlijke parcours af hoog boven in de bomen en tokkel je tussen de bomen door naar beneden.

Het strand in Kalajoki

Op vakantie met Buro Scanbrit

Ontdek de mooiste stranden van Finland met Buro Scanbrit. Met meer dan 50 jaar ervaring weten we de mooiste plekken én geven we jou persoonlijk advies. Zo weet je zeker dat je zorgeloos op vakantie gaat.

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
8.2
Autorondreis

Jussi

16-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Finland

Tienduizenden meren en uitgestrekte bossen

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Fly Drive

Aliisa

15-daagse rondreis langs hotels

Finland

Alle streken van Finland in één prachtige rondreis

Met z'n tweeën
Voor het eerst
7.0
Fly Drive

Suvi

8-daagse rondreis langs hotels

Finland

Duizenden eilandjes, witte stranden en cultuur

Met de kinderen
Vakantiewoning

Nallikari Holiday Cottages
+

West-Finland, Oulu

Vlakbij de gezellige plaats Oulu aan de Botnische Golf

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit