Geniet van de prachtige fjorden van Noorwegen, zoals bijvoorbeeld de Geirangerfjord

Geniet van de fjorden van Noorwegen in elk seizoen

Geplaatst door Daniëlle Kuil op dinsdag 05 oktober 2021

Met nog wat sneeuw op de bergtoppen en de zon die weer begint te schijnen is het voorjaar een prachtig seizoen om de fjorden van Noorwegen te verkennen. Je ontdekt de wildere kant van Noorwegen juist in de herfst. Ga hiken en geniet van het landschap met mooie rode en oranje tinten. Ook is het in deze seizoenen minder druk, dus geniet je extra van de rust en ruimte. Ontdek wat de verschillende seizoenen te bieden hebben!

Voorjaar: ervaar alle seizoenen in één

Tijdens het voorjaar ervaar je alle seizoenen in één. Er ligt nog sneeuw op de bergtoppen, de zon begint weer te schijnen, de valleien kleuren prachtig groen en de natuur begint te bloeien. In het voorjaar is het rustiger dan tijdens de zomerperiode, dus dit is het seizoen om contacten te leggen met de locals en het echte fjordleven te ontdekken.

In de lente ligt er nog sneeuw op de bergtoppen

Zomer: geniet van lange zomerse dagen

Zomerse dagen die niet lijken te eindigen! Voordat je het weet sta je midden in de nacht nog een prachtige bergtop te beklimmen. De zon gaat niet of nauwelijks onder, dus haal je alles uit je dag. De zomer is de populairste periode om naar Noorwegen te gaan. Dus heb je bepaalde excursies op je wishlist staan, dan is het aan te raden om deze van tevoren te boeken. Ook is het verstandig om je accommodatie van tevoren vast te leggen deze periode, zodat je zeker weet dat je ergens kan overnachten. Bekijk onze veelzijdige rondreizen naar Noorwegen.

De dagen zijn heel lang in de zomers van Noorwegen. Maak bijvoorbeeld een avondwandeling in Ålesund

Herfst: combineer natuur en cultuur

Ontdek de wildere kant van de fjorden van Noorwegen tijdens de herfstperiode. Ga hiken en geniet van het landschap met prachtige rode en oranje tinten. Warm daarna op met een verdiende kop koffie in een lokaal café. De herfst is het ideale seizoen om activiteiten in de natuur te combineren met het opsnuiven van het culturele leven van het fjordengebied.

Ontdek de prachtige kleuren van Noorwegen in de herfst

Winter: Go Viking in the fjords!

De Noren noemen zelf het ruigste seizoen het Viking seizoen. De fjorden, steden, mensen en attracties zijn hetzelfde, maar ruiger! En je hebt natuurlijk de kans om van de bergen te skiën of snowboarden. Ontdek de twee skigebieden in het fjordenlandschap. Vergeleken met de geijkte wintersportgebieden, zoals Oostenrijk, heb je hier alle rust en ruimte op de pistes. Daarom weten vele gezinnen of beginnende wintersporters het gebied goed te vinden. Lees hier nog meer Vikingtips.

Meer weten over reizen buiten het hoogseizoen? Bekijk hier de meest gestelde vragen.

Ook in de winter zijn de fjorden prachtig

Ontdek deze bestemming

Met z'n tweeën
7.9
Autorondreis

Roar

17-daagse autorondreis langs appartementen

Noorwegen

Verblijf op 3 verschillende plaatsen in het fjordengebied

Met de hond
Met de kinderen
8.3
Autorondreis

Frida

13-, 14- of 17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen

De beste introductiereis voor Noorwegen

Rustig reistempo
8.0
Autorondreis

Geir

15-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen

Noorse zuidkust, fjorden en hoogvlaktes

Actieve vakanties
8.6
Autorondreis

Siv

17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen

Inclusief 3 activiteiten in de periode 19/06 t/m 14/08

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit