Ga op avontuur in Groot-Brittannië

Geplaatst door Rick Schaak op dinsdag 16 november 2021

Wie denkt dat de spectaculaire landschappen in Groot-Brittannië alleen wandelaars trekt, heeft het mis. Je beleeft er veel meer avonturen. Wat denk je van een 4x4 Safari door Dartmoor, mountainbiken in de Nationale Parken of leren boogschieten in de tuinen van een kasteel?

Mountainbiken in de National Parken

Zwoegend op de pedalen naar boven, waar prachtige uitzichten op je wachten. Én natuurlijk de beloning: zoevend weer naar beneden. Maar ook uitdagende MTB-routes, of juist vlakke trajecten die geschikt zijn om met het hele gezin te doen: in de Nationale Parken van Engeland, Schotland en Wales kan je met je eigen of een gehuurde mountainbike of fiets je hart ophalen. Bijvoorbeeld in de Brecon Beacons, het Peak District, bij Loch Lomond of in the South Downs.

Op 4x4 safari in Dartmoor

Voor een safari hoef je niet naar Afrika! In Dartmoor, in het hart van Devon, trek je met een stoere 4x4 Jeep de natuur in. In Dartmoor vind je granieten rotsen, beboste valleien met snelstromende beekjes, wijdopen heidevlakten en hoogveen. Door dit eeuwenoude landschap zwerven verschillende soorten runderen en de bekende Dartmoor ponies in semi-wilde kuddes.



Leer boogschieten op een kasteel

In de tuinen rondom Hever Castle in Kent, waar Anne Boleyn als kind woonde, vind je vijvers, spuitende fonteinen, standbeelden, enorme gouden schaakstukken en meer dan 4000 rozen. Een serene omgeving, zo lijkt het. Maar schijn bedriegt! Kinderen zijn dol op de twee spannende doolhoven en de Tudors Towers Adventure Playground, met drie torens om te beklimmen en twee brandweerpalen waar ze langs naar beneden kunnen glijden. Of leer boogschieten: span je boog, richt je pijl en probeer het doel te raken (in schoolvakanties en weekenden).

Voor de kleinsten

Ook voor gezinnen met kleine kinderen is er genoeg actie in Groot-Brittannië. Wat dacht je van Legoland Windsor (een pretpark met Lego-thema), dierenliefhebbers van Chessington World (attractie- en dierenpark) en waaghalzen van de spectaculaire attracties van Thorpe Park ten zuiden van Londen. Duik in de boeken van Dickens in Dickens World in Kent of in de wereld van Harry Potter in Alnwick Castle, waar de eerste twee Harry Potter-films deels werden opgenomen. Ook leuk: een rit met een van de tientallen stoomtreinen die nog steeds actief zijn in Engeland, Schotland en Wales.

Kijk op onze website voor nog meer avontuurlijke reizen naar Groot-Brittannië

Ontdek deze bestemming

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Autorondreis

James

12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Engeland

Reis naar de Engelse Rivièra en Cornwall

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.4
Autorondreis

Josie

13-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Rondreis naar de mooiste plekken van Zuidwest-Engeland

Met de hond
Met de kinderen
8.0
Stacaravan

Beverley Park

Zuidwest-Engeland, Paignton

Gezellig vakantiepark aan de Engelse Rivièra

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit