Omgeving Iso Syöte

Een zomer in Fins Lapland: reisverhaal van een klant

Geplaatst door Joyce Lodewijks op vrijdag 09 juni 2023

Fins Lapland is uitgestrekt en bestaat uit oneindig veel bossen en meren. In de zomer spot je rendieren langs de weg en bezoek je een leuke huskyfarm. Tijdens de lunch stop je bij een kota (een prachtige Finse blokhut) voor een lunch van geroosterde worstjes. Nathalie, Matthijs, Sophie (7) en Milou (4) gingen naar Fins Lapland om het zelf te ervaren. Nathalie vertelt hier meer over in onze blog!

Een zomeravontuur in Lapland

Fins Lapland is een gebied dat zich uitstrekt over het noorden van Finland, tot aan de grens met Noorwegen en Rusland. Het is een land van uitgestrekte bossen, kristalheldere meren en prachtige landschappen. Eerder hadden wij al een winterse trip naar Lapland gemaakt, maar dit keer wilden we onze kinderen meenemen. Zo is de wens ontstaan om terug te gaan in de zomer. Het beste van alles? Lapland is nog niet overspoeld door toeristen, dus je komt bijna niemand tegen. Wij vonden het heerlijk in de zomer!

Een Finse blokhut

De beste zomeractiviteiten

Lapland is de perfecte zomerbestemming! Onze dagen waren gevuld met super leuke activiteiten en prachtige bezienswaardigheden. We trokken regelmatig de Finse wildernis in voor heerlijke wandelingen, waarbij we onderweg pauzeerden om te genieten van een heerlijke lunch (met geroosterde marshmallows én worstjes). Een ware traktatie waar de kinderen dol op waren! En wat was het verfrissend om te zwemmen en vissen in de Finse meren.

Outdoor lunch in Finland

Bijzondere activiteiten voor de kinderen

Fins Lapland is een absoluut speelparadijs voor kinderen! We hebben bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan een huskyboerderij. Daar kregen we de kans om schattige puppy’s te knuffelen en te aaien. Maar dat was nog niet alles. We beleefden ook een onvergetelijk avontuur met een zomerse hondensledetocht. De meiden praten er nog steeds vol enthousiasme over. Alsof dat nog niet genoeg was, leek het alsof we meer rendieren tegenkwamen dan auto’s tijdens onze hele reis. Hoewel een bezoek aan een rendierenpark misschien niet nodig was, konden we het niet weerstaan omdat de kinderen de dieren mochten voeren en van dichtbij mochten bekijken. Aan het einde van de dag werden we beloond met een verfrissende rode bessensap en een overheerlijke Finse lekkernij. Het was de perfecte afsluiting van een leuke dag!

Salla Reindeer Park

Het weer in de zomer

Je zou denken dat het weer in de zomer onvoorspelbaar is in de zomer. Maar geloof het of niet, het was gewoonweg fantastisch gedurende onze hele vakantie! Terwijl Europa last had van een hitte golf, werden wij getrakteerd op een zalige 25 graden. Maar let op, de meren waren een ander verhaal – ijskoud! Desondanks waagden we af en toe de sprong en doken er moedig in. Het was een mooi avontuur om nooit te vergeten.

Wil jij nu na het lezen van dit reisverhaal ook naar Finland op vakantie? Bekijk onze prachtige rondreizen.

Kinderen in het bos

Ontdek deze bestemming

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.5
Autorondreis

Erkki

19-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Finland

Unieke combinatie van zeereis en autoslaaptrein

Rustig reistempo
8.0
Fly Drive

Pekka

15-daagse rondreis langs vakantiewoningen

Zweden, Noorwegen, Finland

Fins Lapland, Senja, Vesterålen, Lofoten en Abisko

Voor het eerst
8.3
Fly Drive

Bjørnar

15-daagse rondreis langs diverse accommodaties

Zweden, Noorwegen, Finland

Verblijf in rorbuer, de originele vissershuisjes

Met z'n tweeën
Voor het eerst
9.0
Fly Drive

Moby Dick

15-daagse rondreis langs hotels

Zweden, Noorwegen, Finland

Rechtstreekse vlucht van Rotterdam naar de poolcirkel

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit