Op autovakantie naar Noorwegen, ideaal als rally met veel fotostops

Een autorally met fotopauzes, dat bestaat!

Geplaatst door Carla Hazenberg op maandag 04 oktober 2021

Dit blog is geschreven door Nico Peterse

Buro Scanbrit bestaat 50 jaar! Een mooie reden om de verhalen van reizigers die vaker met ons op vakantie zijn gegaan in de spotlight te zetten. En daarvan trekt zeker de aandacht. Nico Peterse organiseert al sinds 1993 autorally's voor autoliefhebbers die lid zijn van de Automobiel Sport Vereniging Hellendoorn.

De rally coureur in beeld

Ik organiseer samen met mijn vrouw Marwi al bijna 25 jaar autorally's door Scandinavië, Groot-Brittannië en Ierland. Ik noem het zelf liever toertochten, want we gaan dan wel met een groep van ca. 20 autoliefhebbers op reis, het gaat ons meer om de gezelligheid en het ontdekken van een land dan om het winnen van een rallywedstrijd. Waar Marwi en ik goed in zijn is het vinden van die plekjes waar je normaal gesproken als toerist niet zo snel komt. Dit komt omdat wij echte reisliefhebbers zijn. We hebben al reizen gemaakt van Alaska tot het uiterste puntje in de Noordkaap, prachtig!

Een fotomoment bij de Hardangerfjord, Hordaland, West-Noorwegen

Een autorally met vele pitstops

Dit jaar gaan we in september naar Noorwegen en met onze kaart uit 1980 hebben we zeker weer mooie onontdekte weggetjes ontdekt voor de groep. Tijdens de rally bouwen we pauzemomenten in, zodat we echt kunnen genieten van de natuur en mooie foto's kunnen maken. Ook is er een spelelement tijdens de rit, maar dan wel zonder prijzen haha! Het gaat echt om plezier hebben en een land op een andere manier ontdekken. Vaak is het zo dat de mensen uit de groep na de rally nog een keer terug gaan naar het land voor een verdere kennismaking. Daar genieten wij echt van.

Prachtige fotostop bij vissersdorp Reine, Lofoten, Noord-Noorwegen

De tip van Nico

Ga halverwege september naar Noorwegen, het is er dan wat rustiger en omdat de herfst daar dan begint, zijn de kleuren van de natuur er prachtig! Wil je echt wat anders? Ga dan eind mei en het in Noorwegen lente is. Op de hoogvlaktes waar dan nog sneeuw ligt, kan het voorkomen dat je door 3 meter hoogte sneeuwwallen rijdt. Niet alle wegen zijn in de periode dan ook al open. Een echt avontuur! Goed nog één tip als afsluiter: de boottocht over de Geigangerfjord is ook een echte aanrader.

Een boottocht over de Geirangerfjord geeft je ook prachtige vergezichten vanaf het water

Waarom bij Buro Scanbrit boeken?

De overnachtingen, bootovertochten enz. die Buro Scanbrit al meer dan 20 jaar aan ons aanbiedt zijn altijd goed verzorgd. De kwaliteit/prijsverhouding is goed en verder helpt Buro Scanbrit ons ook om overnachtingen te zoeken, die niet standaard al in het programma staan. Wat ik ook prettig vind: de afdeling groepsreizen van Buro Scanbrit komt pro actief met tips en ze denken echt met ons mee. Bij het organiseren van deze unieke autorally's schakelt dat soepel! ;)

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit