Edinburgh Castle

Edinburgh: modern vol tradities

Geplaatst door Annemarie Bergfeld op dinsdag 06 juli 2021

Edinburgh staat bekend om prachtige cultuur en een rijke geschiedenis. Maar het is er ook hartstikke hip! Lees de blog en ontdek wat deze indrukwekkende stad te bieden heeft.

Tony & Harry

Engelands vroegere premier Tony Blair én Harry Potter werden er geboren. Je loopt er door de middeleeuwen én langs de meest hippe shops en kunstgalerieën. Er zijn overal parken én de zee is vlakbij. Edinburgh is een veelzijdige stad, tegelijk modern en vol tradities.

Arthur's Seat

Zeven heuvels

Heuveltje op, heuveltje af, trappetje op, trappetje af. Als je aan je conditie wilt werken, hoef je alleen maar door het centrum van Edinburgh te lopen. De Schotse hoofdstad ligt op zeven heuvels. Die hellinkjes maken de stad niet alleen tot een ideale workout, ze bieden ook veel groen én prachtige uitzichten. Vanaf Edinburgh Castle op Castle Rock overzie je de hele oude stad, vanaf Holyrood Park en Calton Hill (je komt er eenvoudig met de hop on hop off bus) reikt je zicht nog veel verder. Ook heerlijk om te wandelen of weg te dromen aan een van de kleine meertjes met zwemmende zwanen.

Calton Hill

Vijf minuten vóór

De Royal Mile is ook het hart van Edinburghs Old Town. Toen de stad hier rond 1760 vol was, begon men te bouwen aan de overkant van het dal waar nu het station ligt: New Town. New Town is ruim opgezet met brede lanen, pleinen en tuinen. Absolute blikvanger is het Balmoral Hotel (5 sterren) met zijn hoge klokkentoren vlak naast het station. Om late passagiers voor de trein een handje te helpen, loopt de klok traditioneel vijf minuten voor. Alleen vlak voor middernacht op Oudejaarsavond wordt hij voor even gelijk gezet.

Steegjes

Het hart van Edinburgh's binnenstad is de Royal Mile, een lange straat die van Edinburgh Castle ‘afdaalt’ naar het koninklijk paleis Holyrood. Als je door de souvenirshops heen kijkt, kan je nog zien dat de Royal Mile teruggaat naar de middeleeuwen. Let vooral op de closes: nauwe, donkere steegjes die haaks op de straat staan en waar vaak nét de leukste restaurants en winkeltjes zitten.

Royal Mile

Beste woonplaats

De inwoners, met hun onverwoestbare gevoel voor humor, maken het er nóg leuker op. Niet voor niets werd de Schotse hoofdstad een paar jaar geleden uitgeroepen tot de beste woonplaats van Groot-Brittannië. Wonen zal misschien zo gauw niet lukken, maar er een paar dagen rondlopen moet je zeker doen. Goed voor je conditie, je historisch besef én je humeur.

Doedelzak

Edinburgh is een moderne stad én een stad van tradities. Dankzij 4500 beschermde monumenten wordt de stad ook wel het Athene van het Noorden genoemd. Tegen het decor van de monumenten rijgen trendy winkeltjes en hippe bars zich aaneen. Voor de gevels staan doedelzakspelers, over de stoep lopen giechelende meisjes in schooluniformen. Traditie en het moderne leven gaan in Edinburgh mooi hand in hand, deze sfeer vind je niet gauw ergens anders. Wat een relaxte stad!

Voor een nóg mooiere Edinburgh ervaring lees je de volgende tips:

Voor een nóg mooiere Edinburgh ervaring lees je de volgende tips:
- Schaf de Historic Scotland Explorer Pass aan en krijg korting op vele bezienswaardigheden, zoals het Edinburgh Castle. 
- Neem deel aan The Scotch Whisky Experience: op een verrassende manier word je meegenomen door de geschiedenis van de Schotse whisky.
- Ga naar het wereldberoemde evenement: de Edinburgh Tattoo! Aanschouw hier Schotse drummers en dansers op het plein voor Edinburgh Castle.

Edinburgh Tattoo

Ontdek deze bestemming

Aanbieding
Met z'n tweeën
8.3
Autorondreis

Brodie

10-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Schotland

Rondje Schotland met overnachting in een kasteel

€ 100 korting per boeking

Met de e-car
Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.2
Autorondreis

Braveheart Hotels

11-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

Reis met je (elektrische) auto naar de Schotse Hooglanden

Met z'n tweeën
Voor het eerst
7.5
Autorondreis

Duncan Hotels

13-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

Naar de hoogtepunten van Schotland in rustig tempo

Met z'n tweeën
8.7
Fly Drive

Mary

9-daagse rondreis langs hotels

Schotland

Bijzondere hotels in voormalige landhuizen en kastelen

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit