De top 4 spectaculaire natuur in Groot-Brittannië

Geplaatst door Daniëlle Kuil op donderdag 19 maart 2020

Voor spectaculaire natuur hoef je niet naar het andere eind van de wereld te reizen. Sterker nog, je vindt ze gewoon bij onze westerburen: Groot-Brittannië. Van kilometerslange, ongerepte zandstranden tot ruige kliffen en van lieflijk golvende heuvels zo ver je kan kijken tot indrukwekkende bergen. Vier plekken waar je geweest moet zijn. 

Bedwing Scafel Pike, de hoogste berg van Engeland

Met 977 meter is Scafel Pike in het Lake District de hoogste berg van Engeland. Dit lijkt misschien niet hoog, maar onderschat deze gigant niet. Wil je deze berg beklimmen, bereid je dan voor en laat je goed informeren over de plaatselijke (weers-)omstandigheden. Wie een echte uitdaging zoekt in Groot-Brittannië, kan meedoen aan The National Three Peaks Challenge. Daarbij beklim je de drie hoogste bergen van Schotland, Engeland en Wales binnen 24 uur. Behalve Scafel Pike bedwing je ook Mount Snowdon in Wales (1085 meter) en de Ben Nevis in Schotland (1345 meter).

Tour door de golvende heuvels van de Yorkshire Dales

Romantischer wordt het niet: rijd over landweggetjes door de Yorkshire Dales en na elke bocht in de weg heb je weer een ander uitzicht. Je vindt dit fotogenieke landschap met heuvels, heidelandschappen en kastelen in het midden van Engeland. Binnen de Yorkshire Dales vallen het Yorkshire Dales National Park en Nidderdale Aria of Oustanding Natural Beauty, een keurmerk dat gegeven wordt aan uitzonderlijk mooie regio’s. In historische landhuizen en kastelen als Bolton Castle en Skipton Castle krijg je een levendige inkijk in het leven van vroeger in de Engelse countryside.  

Maak je hoofd leeg op de kliffen van Wales en Cornwall
Geen betere plek om uit te waaien dan aan zee, zeker als je hoog boven het water staat en een 360 graden uitzicht hebt over een grillige kustlijn, het achterliggende landschap en de zee. Rondom Wales en Cornwall loopt een spectaculaire kustlijn die bezaaid is met kliffen, inhammen, vissersdorpjes, lange zandstranden en verborgen strandjes in kleine baaien. Je gezelschap? Meeuwen die op de wind dansen en soms zeehonden die zonnebaden op een rots. Een paar van de vele plekken die op je to-do lijstje niet mogen ontbreken: de Gower Peninsula en de Pembrokeshire Coast in Wales en Lynance Cove op The Lizard Peninsula in Cornwall. Ook leuk: het getijdeneiland St. Michaels Mount.

Naar het einde van de wereld op de Schotse Eilanden

Isle of Skye geldt als één van de mooiste eilanden van Schotland, maar er zijn er nog véél meer. Bijvoorbeeld Mull, net als Skye onderdeel van de Binnenste Hebriden. Hier vind je Schotland in het klein, met golvende heuvels, grillige rotsstranden, hoge kliffen waar papegaaiduikers van af springen, de berg Ben More en zelfs een whiskydistilleerderij. Wil je nog verder naar het einde van de wereld, stap dan op de ferry. Die brengt je in tien minuten naar buureilandje Iona.

Deze geweldige uitzichten in het echt zien? Bekijk onze reizen naar Engeland.

Ontdek deze bestemming

Best Deal
Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Charles

11-, 12-, 19- of 20-daagse autorondreis langs stacaravans

Wales, Engeland, Engeland

Rondreis door Zuid-Engeland

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

James

12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Engeland

Reis naar de Engelse Rivièra en Cornwall

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.1
Autorondreis

Addison

19- of 20-daagse autorondreis langs stacaravans

Engeland

Uitgebreide rondreis door Zuid-Engeland

Met de kinderen
8.0
Autorondreis

Olivia

15-daagse autorondreis langs stacaravans

Engeland

Avontuurlijke gezinsreis Engeland

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit