De top 4 spectaculaire natuur in Groot-Brittannië

Geplaatst door Daniëlle Kuil op dinsdag 16 november 2021

Voor spectaculaire natuur hoef je niet naar het andere eind van de wereld te reizen. Sterker nog, je vindt ze gewoon bij onze westerburen: Groot-Brittannië. Van kilometerslange, ongerepte zandstranden tot ruige kliffen en van lieflijk golvende heuvels zo ver je kan kijken tot indrukwekkende bergen. Vier plekken waar je geweest moet zijn.

Bedwing Scafel Pike, de hoogste berg van Engeland

Met 977 meter is Scafel Pike in het Lake District de hoogste berg van Engeland. Dit lijkt misschien niet hoog, maar onderschat deze gigant niet. Wil je deze berg beklimmen, bereid je dan voor en laat je goed informeren over de plaatselijke (weers-)omstandigheden. Wie een echte uitdaging zoekt in Groot-Brittannië, kan meedoen aan The National Three Peaks Challenge. Daarbij beklim je de drie hoogste bergen van Schotland, Engeland en Wales binnen 24 uur. Behalve Scafel Pike bedwing je ook Mount Snowdon in Wales (1085 meter) en de Ben Nevis in Schotland (1345 meter).

Tour door de golvende heuvels van de Yorkshire Dales

Romantischer wordt het niet: rijd over landweggetjes door de Yorkshire Dales en na elke bocht in de weg heb je weer een ander uitzicht. Je vindt dit fotogenieke landschap met heuvels, heidelandschappen en kastelen in het midden van Engeland. Binnen de Yorkshire Dales vallen het Yorkshire Dales National Park en Nidderdale Aria of Oustanding Natural Beauty, een keurmerk dat gegeven wordt aan uitzonderlijk mooie regio’s. In historische landhuizen en kastelen als Bolton Castle en Skipton Castle krijg je een levendige inkijk in het leven van vroeger in de Engelse countryside.  

Maak je hoofd leeg op de kliffen van Wales en Cornwall

Geen betere plek om uit te waaien dan aan zee, zeker als je hoog boven het water staat en een 360 graden uitzicht hebt over een grillige kustlijn, het achterliggende landschap en de zee. Rondom Wales en Cornwall loopt een spectaculaire kustlijn die bezaaid is met kliffen, inhammen, vissersdorpjes, lange zandstranden en verborgen strandjes in kleine baaien. Je gezelschap? Meeuwen die op de wind dansen en soms zeehonden die zonnebaden op een rots. Een paar van de vele plekken die op je to-do lijstje niet mogen ontbreken: de Gower Peninsula en de Pembrokeshire Coast in Wales en Lynance Cove op The Lizard Peninsula in Cornwall. Ook leuk: het getijdeneiland St. Michaels Mount.

Naar het einde van de wereld op de Schotse Eilanden

Isle of Skye geldt als één van de mooiste eilanden van Schotland, maar er zijn er nog véél meer. Bijvoorbeeld Mull, net als Skye onderdeel van de Binnenste Hebriden. Hier vind je Schotland in het klein, met golvende heuvels, grillige rotsstranden, hoge kliffen waar papegaaiduikers van af springen, de berg Ben More en zelfs een whiskydistilleerderij. Wil je nog verder naar het einde van de wereld, stap dan op de ferry. Die brengt je in tien minuten naar buureilandje Iona.

Deze geweldige uitzichten in het echt zien? Bekijk onze reizen naar Engeland.

Ontdek deze bestemming

Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Kirsty Hotels

15-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

Complete rondreis incl. Skye en de noordelijke Hooglanden

Met de e-car
Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.2
Autorondreis

Braveheart Hotels

11-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

Reis met je (elektrische) auto naar de Schotse Hooglanden

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

William Wallace

19-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

De ultieme rondreis door adembenemend Schotland

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Rhys B&B

14-daagse autorondreis langs B&B’s

Wales, Engeland

Ontdek de schoonheid van Midden-Engeland en Wales

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit