De MS Roald Amundsen: een tour van het schip

Geplaatst door Christiaan Obbink op woensdag 02 november 2022

Maak kennis met het eerste hybride schip van Hurtigruten, dat in mei 2019 voor het eerst heeft gevaren! De MS Roald Amundsen is een schip met een vooruitstrevende en unieke techniek die jouw reis nóg bijzonderder maakt. Ga mee op ontdekkingsreis en ervaar het comfort met Hurtigruten.

Elektrische aandrijving

Voor het eerst in de geschiedenis gaat een dergelijk groot schip gedeeltelijk op elektrische aandrijving varen. Hiermee zal de CO2 uitstoot met 20% worden verminderd! Daarbij krijg je als passagier ook een betere ervaring aan boord, want nu vaar je in alle stilte door de prachtige poolgebieden of langs de Noorse kust

Scandinavisch design
De inrichting van het schip is modern en van state-of-the-art Scandinavisch design. De materialen komen voornamelijk uit Noorwegen. Ook is het interieur zo ontworpen dat het de natuur reflecteert. Want Hurtigruten neemt je niet op een cruise, maar op een ontdekkingstocht. De natuur staat centraal. Dat is ook de reden waarom het schip alleen maar buitenhutten heeft: zo geniet iedereen van het prachtige uitzicht. De helft van de hutten heeft ook een privé balkon. Naast de hutten zijn er natuurlijk ook grote observatie lounges, zodat je het gevoel krijgt dat nog dichterbij de natuur bent. En je medereizigers kunt ontmoeten.

Typisch Hurtigruten

Dit moderne schip blijft de stempel van Hurtigruten dragen. Het is een relatief klein schip met maximaal 600 passagiers en de sfeer aan boord is gemoedelijk. Er is een ervaren expeditieteam aan boord, die de excursies begeleiden en interessante lezingen organiseren in het hypermoderne ‘Science Center’. Ook geniet je aan boord van de heerlijkste gerechten in één van de drie restaurants. In de natuur kom je tot rust, maar ook in het wellness center. Hier warm je op in een warme sauna of geniet je van een massage. En voor liefhebbers: er is een grote hottub, infinity zwembad en sportschool aan boord! Een dag aan boord van de Hurtigruten is een dag vol overweldigende natuur.

Vaargebieden

De MS Roald Amundsen vaart voornamelijk van Zuid-Amerika naar Antartica of langs de kust van Canada en Alaska. Liever mee naar andere bestemmingen? Hurtigruten ontdekt ook Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en IJsland. Bekijk alle Hurtigruten reizen met Buro Scanbrit.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit