Op vakantie met de camper in Schotland

De mooiste vakanties met de camper

Geplaatst door Rick Schaak op woensdag 31 mei 2023

Stap in je camper en ervaar de adembenemende landschappen van Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland, Ierland of Schotland. Onze reisspecialisten hebben speciaal voor jou een aantal routesuggesties samengesteld, zodat je de mooiste plekken op jouw bestemming ontdekt! Wij hebben in deze blog onze top 5 mooiste vakanties met de camper op een rij gezet.

1. Met de camper langs alle hoogtepunten van IJsland

IJsland, ook wel bekend als het land van vuur en ijs, betovert iedereen die het adembenemende landschap aanschouwt. Hier vind je een unieke mix van fascinerende fenomenen, waaronder vulkanen, zwarte stranden, geisers en groene valleien. Met een camper heb je de ultieme vrijheid om je eigen route, reistempo en reisduur te bepalen, waardoor je optimaal geniet van al het moois dat IJsland te bieden heeft.

Stel je eens voor: je parkeert je camper aan de rand van bruisende geisers, waar je getuige bent van het spektakel van opspuitend water en stoom. Vervolgens maak je een betoverende wandeling over het zwarte strand, terwijl je de zilte zeelucht inademt. En 's ochtends bij het ontbijt word je getrakteerd op het majestueuze uitzicht op een waterval die met kracht naar beneden stort.

Wil je ook naar IJsland met de camper? Bekijk dan onze reis!

Met de camper door IJsland toeren

Drie Scandinavische landen in een reis: met de camper naar Lapland

Laat je verwonderen door het ruige landschap dat zich boven de poolcirkel ontvouwt. Met een camperreis ervaar je dit zelf! Breng een bezoek aan de legendarische Noordkaap, een absoluut hoogtepunt van je avontuur. Maar voordat je het meest noordelijke puntje bereikt, is er nog meer te beleven. Maak een heerlijke wandeling in het Abisko Nationaal Park in Zweeds-Lapland of laat je betoveren door de ongerepte schoonheid van het eiland Senja in Noorwegen.

Tijdens je reis word je getrakteerd op prachtige routes die je door dichte bossen leiden, langs sprankelende meren en over majestueuze bergtoppen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Sami museum in Inari, waar je de rijke cultuur van de Sami leert kennen en waarderen. Met een camperreis boven de poolcirkel krijg je de vrijheid om op je eigen tempo alle bezienswaardigheden te verkennen.

Met camper langs de kust van Noorwegen

3. In eigen tempo door Ierland rijden

Maak je klaar voor een adembenemende camperreis die start en eindigt in Dublin. Deze prachtige rondreis neemt je mee op ontdekkingsreis door het betoverende Ierland. Begin je avontuur met een bezoek aan Kells in de Boyne valley, een groen dal bezaaid met oudheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Vervolgens reis je langs de indrukwekkende kust van Antrim en geniet je van de schoonheid van de Giant’s causeway. Een ander hoogtepunt van deze reis is een onvergetelijke boottocht langs de majestueuze Cliffs of Moher. Op naar het mooie Ierland!

Met Bunk Campers door Ierland

4. Een camperreis door de Schotse Hooglanden

Ervaar de ultieme vrijheid tijdens het rondreizen met een camper door Schotland, waar je in korte tijd vele prachtige plekken ontdekt. Parkeer je camper op de meest betoverende locaties en geniet van de sfeer die Schotland te bieden heeft. Overnacht in het adembenemende Loch Lomond & The Trossachs National Park, een gebied van ongekende schoonheid met majestueuze bergen, kristalheldere meren, meanderende rivieren en weelderige loofbossen. Breng een bezoek aan Inverness, de bruisende hoofdstad van de Hooglanden, waar je in het Kiltmaker Visitor Centre alles te weten komt over de Schotse ruit en de traditionele kilt. Er is genoeg te zien en te beleven tijdens deze ultieme camperreis door de Schotse Hooglanden.

Lees meer over de 5 mooiste plekken in Schotland met de camper in ons blog!

Zonsondergang in Schotland

5. De Noorse fjorden: een prachtige camperreis in Noorwegen

Verken tijdens deze onvergetelijke camperreis het adembenemende landschap van de Noorse Fjorden. Naast de wereldberoemde fjorden kom je watervallen, uitgestrekte hoogvlaktes en majestueuze gletsjers tegen. Waag je aan een rit over de befaamde Trollstigen, waar je met je camper door 11 haarspeldbochten manoeuvreert. Eenmaal boven wacht je een adembenemend uitzicht dat je nooit meer vergeet. Stop waar en wanneer je wilt om te genieten van de uitzichten, de ongerepte natuur in het Dovrefjell Nationaal Park of dichtbij de fjorden.

Deze camperreis door de Noorse fjorden verovert je hart!

Een prachtige rit met de camper in Noorwegen

Ontdek deze bestemming

9.0
Camperhuur

Lapland en de Noordkaap

15-daagse camperhuur

Zweden, Noorwegen, Finland

3 Scandinavische landen in een reis

9.0
Camperhuur

Tromsø, Lofoten & Vesterålen

13-daagse camperhuur

Noorwegen

Ontdek de schoonheid van Senja

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit