De Rauma banen Photo credti: Leif Johnny Olestad

De mooiste treinreizen in Europa

Geplaatst door Daniëlle Kuil op donderdag 16 mei 2024

Ontdek Europa met de trein! Wij hebben de mooiste treinvakanties voor je op een rij gezet. Je reist ontspannen van de ene onontdekte parel naar de volgende. Trein jij door Noorwegen of toch liever de Schotse Hooglanden tijdens jouw volgende treinavontuur? Je komt op onontdekte plekken waar je alleen met de trein komt. Trein mee door Europa!

Flåmsbana, de mooiste treinreis ter wereld

Een unieke treinreis langs steile berghellingen en schuimende watervallen. Op de 20 km lange treintraject de Flåm Banen overbrug je een hoogteverschil van bijna 900 meter, de lijn tussen Myrdal en Flåm is daarmee de steilste spoorlijn van Europa. Tijdens treinrondreis Ole ga je meer van het spectaculaire Noorwegen zien. Oslo en Bergen zijn levendige steden en de natuur ertussenin is verbluffend mooi. Om de wonderbaarlijk mooie fjorden Aurlandsfjord en de Sognefjord te beleven, maak je ook een boottocht waar je onderweg kan genieten van hte kristalheldere water en de kleine bergdorpjes aan de oevers.  Fijn feitje: de trein remt af wanneer je langs de spectaculairste landschappen treint.

Tip: Zorg dat je je fotocamera bij de hand hebt!

Trein mee door de Schotse Hooglanden

Wissel de bekendere Schotse steden, zoals Edinburgh en Glasgow, af met het pittoreske havenplaatsje Oban. Dit is de ‘Seafood Capital’ van Schotland! Spoel de heerlijke verse vis weg met een whisky in de Oban distilleerderij en je treint daarna ontspannen verder. Tijdens treinrondreis Bruce word je continue getrakteerd op de mooiste uitzichten op de veelzijdige natuur van Schotland.

Waar gaat jouw volgende treinreis naartoe in Europa?

Ontdek deze bestemming

Rustig reistempo
7.9
Treinrondreis

Ole

6- of 10- daagse rondreis per trein/boot langs hotels

Noorwegen

Cultuur snuiven in Oslo en Bergen

Met z'n tweeën
8.0
Treinrondreis

Bruce

8-daagse treinrondreis langs hotels

Schotland

Treinreis door de Schotse Hooglanden

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit