Op motorvakantie in de Dolomieten, Italië

De mooiste routes met je motor

Geplaatst door Tim Kuyt op vrijdag 02 juli 2021

Op motorvakantie betekent starten, gas geven en wegrijden... Samen, alleen of met je motorclub ga je op zoek naar een nieuw avontuur. Lekker toeren met de motor langs de mooiste plekjes en geniet van de vrijheid om je heen. Voel de wind, rij over kronkelige weggetjes, ontmoet de gastvrije mensen en bewonder de natuur. En natuurlijk neem je ook nog de tijd om een beetje cultuur te snuiven. Ontdek het zelf tijdens een motorvakantie van Motoerit dat onderdeel is van Buro Scanbrit. Motorreisexpert Tim van Motoerit vertelt je meer over de 5 mooiste routes van Noordwest-Europa, Spanje en Italië.

1. Weg naar Ronda, Andalusië, Spanje

Tussen de plaatsen Ronda en Málaga in het zonnige Andalusië, ligt een weg die behoorlijk dicht in de buurt komt van perfectie. De kwaliteit van het asfalt op deze weg is bijzonder goed en de bochten lijken wel niet op te houden. Het is dan ook niet voor niets dat diverse merken in de motorbranche deze weg gebruiken om banden of motoren te testen, of journalisten hun nieuwe product of motor laten testen op deze weg.

Tajo kloof in Ronda, Spanje

2. Passo Fedaia, Dolomieten, Italië

Er zijn veel prachtige bergpassen te vinden in de Dolomieten. De meeste zijn vooral bekend om hun prachtige stuurwerk voor motorrijders maar er zijn er ook een aantal die bekend staan simpelweg omdat het uitzicht of de natuur er buitengewoon is. Passo Fedaia is er daar een van bijvoorbeeld. Een bergpas met op de top het Lago di Fedaia. Op een zonnige dag is het hier echt genieten.

Fedaia meer op Passo di Fedaia, Italië

3. Single track door Loch Lomond, Schotland

Schotland staat onder andere bekend om zijn prachtige Single Track roads waar je je als motorrijder helemaal thuis voelt. Een van die Single Tracks loopt dwars door Nationaal Park Loch Lomond heen en is werkelijk waar een puur genot.

Loch Lomond, bij Rowardennan, Schotland

4. Trollstigen, Noorwegen

Bij veel motorrijders een bergpas die op de bucketlist staat en hij staat dan ook niet voor niets in onze top 5. Hoewel het er overdag behoorlijk druk kan zijn met verkeer slaap je tijdens onze Noorse fjorden reis op slechts een paar kilometer van het begin van de bergpas. Als je vroeg vertrekt heb je de Trollstigen vaak bijna helemaal voor jezelf en dat maakt de ervaring nog zo veel mooier dan dat hij anders zou zijn.

5. Circuit van Isle of Man, Engeland

Elke motorrijder heeft er ongetwijfeld filmpjes van gezien, de ongekend hoge snelheid waarbij de coreurs van de Isle of Man TT over het eiland scheuren. Het is dan ook zonder meer een ervaring om zelf met je eigen motor over dit circuit te rijden.

Samen, alleen of met een groep

De individuele motorreizen van Motoerit zijn speciaal samengesteld met een verblijf in motorvriendelijke accommodaties. We houden er rekening mee dat je je motor makkelijk kan parkeren en de motorreizen zijn inclusief speciaal samengestelde GPS-routes. Ook heeft Motoerit een aantal groepsmotorreizen waarmee je met andere motorrijders op pad gaat, maar tegelijkertijd je ook veel vrijheid hebt. Ervaar zelf het motorrijden op onze prachtige bestemmingen. Laat je auto eens thuis en boek een motorreis!

Meer inspiratie over onze motorvakanties

Op zoek naar meer inspiratie en nieuwtjes over onze motorvakanties? Schrijf je dan in voor de Motoerit nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijzondere reizen en de laatste ontwikkelingen.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit