Op huskysafari door de besneeuwde bossen van Zweeds Lapland

De 4 leukste activiteiten tijdens jouw wintervakantie in Zweeds Lapland

Geplaatst door Loes Knoop op dinsdag 26 oktober 2021

Wanneer je Lapland zegt, denkt men al vaak aan Finland. Maar Lapland is méér dan dat! Lapland beslaat niet één land, maar gaat over de grenzen heen. Lapland is het land van de Sámi, de inheemse bevolking. En hun gebied beslaat delen van Rusland, Finland, Zweden en Noorwegen. 


Wanneer je over Zweeds Lapland spreekt, dan heb je het over de meest noordelijke provincies Lappland, Norrbotten en Västerbotten. In de wintermaanden vind je in dit gebied een waar winterwonderland. En wat deze regio zo bijzonder maakt, is dat de accommodaties kleinschalig zijn. Als je mee gaat op een winterse excursie, dan zijn de groepen klein. Er is dus veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Daarnaast staat goed eten centraal. Er wordt in de keuken heel veel gewerkt met lokale ingrediënten. Je ontdekt dus niet alleen het prachtige landschap, maar ook de mensen en de cultuur!

Ga op huskysafari

Van een afstandje hoor je ze al vrolijk keffen: de huskyhonden die jou met alle plezier het weidse witte landschap willen laten zien. Begroet de kwispelende viervoeters met een knuffel en help een voetje mee tijdens de tocht. We gaan op pad! Tijdens de sledetocht door het winterwonderland van Zweeds Lapland hoor je de hondenpootjes knisperen in de sneeuw. Onderweg wordt ook de inwendige mens niet vergeten met een hapje of een drankje bij het warme vuur. Kijk goed om je heen, want wie weet kom je ook nog wel andere bosbewoners tegen!

De husky's wachten gespannen tot ze je voort mogen trekken door de sneeuw

Op een fatbike door de sneeuw

Als Nederlanders staan we natuurlijk bekend om onze voorliefde voor fietsen. Wat is er nu leuker dan om tijdens je vakantie een leuke variant hierop uit te proberen? Dat kan in Zweeds Lapland! Stap op de fatbike en geniet van de prachtige natuur. Je fietst door de bossen en komt langs prachtige uitzichtpunten. De sneeuw vormt geen enkel probleem, want door de grote, zachte banden fiets je hier gemakkelijk doorheen. Op zoek naar rust, ruimte, maar ook actie? Dan is dit de ideale activiteit.

Geniet van de witte wildernis en hoor de sneeuw knisperen onder de banden van jouw fatbike

Als Zweedse local op zoek naar het noorderlicht

Overdag geniet je van de mooiste uitzichten, ga je op zoek naar dierensporen in de sneeuw of geniet je van een goed boek bij het haardvuur. Maar ’s avonds begint het avontuur pas écht! Dompel je volledig onder in de Zweedse cultuur en stap op de stepslee, een vervoersmiddel dat in Zweden al meer dan 150 jaar gebruikt wordt. Door de besneeuwde bossen en over de bevroren meren ga je op jacht naar het magische noorderlicht. Hier, middenin de Zweedse wildernis, voel je je een echte Zweed en beleef je een unieke ervaring die je je leven lang niet meer vergeet. Lees hier meer over dit avontuur.

Het zien van het noorderlicht is een onvergetelijke ervaring

Dineren op een bevroren zee

Na een dag in de sneeuw stap je in de slee achter de sneeuwscooter die je naar een klein, knus hutje midden op de bevroren Botnische Golf brengt. Hier geniet je, alleen met jouw reisgezelschap, van een heerlijke maaltijd en een goed glas wijn. Binnen zorgen brandende kaarsen voor gezelligheid en warmte, terwijl buiten het geluid van een knisperend vuurtje klinkt. Het schouwspel van het noorderlicht is een mooie kers op de taart! Dit unieke diner beleef je hier.  

Kom, en geniet van de gastvrijheid, persoonlijke aandacht en prachtige natuur van Zweeds Lapland!

 

In alle rust en stilte genieten van een diner op een bevroren zee © Graeme Richardson

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit