Stena Vinga, route Göteborg - Fredrikshavn

Aan boord van Stena Line

Geplaatst door Siomara Mac Donald op woensdag 18 januari 2023

Ga je binnenkort op reis naar Scandinavië of Groot-Brittannië en maak je de overtocht met de ferry van Stena Line? Heerlijk! Zo kom je lekker uitgerust aan en de tijd vliegt voorbij. Tijdens de nachtferry kom je al slapend aan op de plaats van bestemming en tijdens de dagovertocht is er genoeg te doen aan boord, waardoor je de tijd vergeet. Wat zijn nu de meest gestelde vragen als je met de ferry op reis gaat? Wij vragen het aan Siomara Mac Donald van Stena Line. Zo kom je goed aan met de ferry!

Hoe is het eten en drinken aan boord?

Wil je al in de vakantiesfeer komen, dan is het altijd lekker om de typische gerechten van de bestemmingen te proberen. Eet bijvoorbeeld ‘Fish & Chips’ op de overtocht naar Engeland of probeer de heerlijke Zweedse Garnaalbroodjes tijdens de route naar Scandinavië. Verder heb je volop keus aan lekkere hapjes en drankjes. 

Tip: wil je graag een garantie hebben voor een tafeltje? Dan is het mogelijk aan het begin van de overtocht een tafel te reserveren bij het restaurant. Wil je het helemaal goed geregeld hebben? Boek dan vooraf via Buro Scanbrit het buffet erbij. Dan is je overtocht in 1 keer verzorgd en hoef je alleen nog maar af te tellen naar je welverdiende vakantie!

Het restaurant en lounge aan boord van de Stena Line Scandica

Wat is de beste inchecktijd?

Bij de meeste overtochten kan je tot 30 minuten voor vertrek inchecken. Net als bij het dineren verschillen de tijden per bestemming. Maar gelukkig hebben wij voor jou onderaan dit blog een klein overzicht met de verschillende inchecktijden. Op de site van Stena Line staan per overtocht de vertrek- en aankomsttijden.

Check ruim van tevoren in en begin je reis zonder stress

Tot hoe laat kan je dineren aan boord?

Als je bent ingecheckt en aan boord bent, is het mogelijk om direct te dineren. Dus ook als de ferry nog niet vaart. Qua tijden verschilt het per bestemming. De meeste restaurants zijn van 17.00 tot 22.00 uur open. Bij de overtocht van Harwich naar Hoek v. Holland is het zelfs mogelijk om van 22.00 tot 01.00 uur te dineren.

Stena Line schip

Waar ligt mijn hut?

Nadat je aan boord bent gestapt, wil je natuurlijk je hut verkennen. Om te voorkomen dat je de hele overtocht op zoek bent naar je hut, helpen de plattegronden die op elke verdieping hangen. Via de plattegronden zie je in één oogopslag  waar je moet zijn. De ligging van je hut wordt bekend tijdens het inchecken of bij de Guest Service balie.

Een restaurant en lounge aan boord

Is er plaats voor een babybedje in de hut? 

Slaapt de kleine dreumes liever in zijn eigen bedje? Geen probleem! Stena Line beschikt over een aantal hutten waarin een babybedje past, dus neem hem vooral mee. Geef dit wel aan tijdens het boeken van de reis.

De standaard hut aan boord van de Scandica

Mag de hond mee?

Aan boord van Stena Line verblijven de dieren in kennels of in speciale hutten ingericht voor huisdieren. Daarbij kan je zelfs via je eigen tv je huisdier in de gaten houden. Ga goed voorbereid op reis door de volgende punten te checken voor het reizen met je huisdier. Jouw huisdier beschikt over een:

1. EU-dierenpaspoort
2. Microchip/tatoeage
3. Vaccinatie tegen rabiës (minimaal 21 dagen vóór vertrek)
4. Bloedtest
5. Wormen- en tekenbehandeling

Als je huisdier aan al deze punten voldoet, gaan jullie samen een ontspannen reis tegemoet. Naast dat je huisdier een eigen verblijf heeft, zijn er aan boord verschillende uitlaatmogelijkheden. Lees wel altijd de algemene voorwaarden en aanvullende informatie goed door! Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden naar Groot-Brittannië en voor Scandinavië

Tip: wees er op tijd bij met het boeken/reserveren van een kennel of speciale hut. Aan boord is er een beperkte beschikbaarheid. Je gaat toch prettiger op reis als je huisdier ook goed verzorgd wordt.

Ook huisdieren zijn welkom aan boord van Stena Line

Is er wifi aan boord?

Ja, in de centrale lounges heb je toegang tot gratis wifi. Houd er rekening mee dat de gratis wifi niet altijd in je hut beschikbaar is. Of kies voor het betaald wifi netwerk!

Tip: download van tevoren jouw favoriete Netflix films. Of bezoek de movie lounge aan de boord van de ferry naar Engeland.

De movie lounge aan boord van Stena Line

Mag je in de auto blijven tijdens de overtocht?

Voor jouw eigen veiligheid is het autodeck tijdens de overtocht afgesloten. Aan boord van de schepen van Stena Line heb je overigens genoeg te doen! Ga uiteten, geniet van het uitzicht of bezoek de winkels. 

Heb je een nachtovertocht geboekt? Dan ben je verplicht een hut te boeken. Maar dat is des te leuker én comfortabeler, want je eigen hut heeft ook een privé toilet en douche. Zo kom je uitgerust aan op bestemming!

Vrachtwagens op het cardeck

Wat is de laatste check-in tijd per bestemming?

Bij de meeste tochten kan je tot 30 minuten voor vertrek inchecken, maar de tijden verschillen per bestemming. 

Engeland
- Hoek van Holland naar Harwich: 45 minuten voor vertrek

Ierland
- Fishguard naar Rosslare
- Holyhead naar Dublin Port
- Cairnryan naar Belfast
- Rosslare naar Cherbourg
30 minuten voor vertrek

Scandinavië
- Kiel naar Göteborg: 30 minuten voor vertrek
- Rostock naar Trelleborg: 60 minuten voor vertrek

Zorg dat je op tijd bent om in te checken

Stap aan boord van Stena Line

Ontdek alle autorondreizen naar Scandinavië, Ierland en Engeland van Buro Scanbrit.

Ontdek deze bestemming

Aanbieding
Met de e-car
Met de hond
Met de kinderen
8.1
Autorondreis

Arvid met Stena Line

13-, 14- of 17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Populairste gezinsreis door Zweden

€ 150 korting per boeking

Aanbieding
Met z'n tweeën
7.9
Autorondreis

Rhys Hotels

14-daagse autorondreis langs hotels

Wales, Engeland

Historie en adembenemende natuur in Midden-Engeland en Wales

€ 100 korting per boeking

Aanbieding
Met de hond
Met de kinderen
8.2
Autorondreis

Frida met Stena Line

13-, 14- of 17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen

De beste introductiereis voor Noorwegen

€ 100 korting per boeking

Met de kinderen
8.2
Autorondreis

Lars

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Altijd een meer in de buurt om te zwemmen

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit