Stena Vinga, route Göteborg - Fredrikshavn

Aan boord van Stena Line

Geplaatst door Stefan van Beek op dinsdag 16 november 2021

Ga je binnenkort op reis naar Scandinavië of Groot-Brittannië en maak je de overtocht met de ferry van Stena Line? Heerlijk! Zo kom je lekker uitgerust aan en de tijd vliegt voorbij. Tijdens de nachtferry kom je al slapend aan op de plaats van bestemming en tijdens de dagovertocht is er genoeg vertier aan boord, waardoor je de tijd vergeet! Wat zijn nu de meest gestelde vragen als je met de ferry op reis gaat? Wij vragen het aan Stefan van Beek van Stena Line. Zo kom je helemaal goed aan met de ferry!

Hoe is het eten en drinken aan boord?

Wil je al in de vakantiesfeer komen, dan is het altijd lekker om de typische gerechten van de bestemmingen te proberen. Eet bijvoorbeeld ‘Fish & Chips’ op de overtocht naar Engeland of probeer de heerlijke Zweedse Garnaalbroodjes tijdens de route naar Scandinavië. Verder heb je volop keus aan lekkere hapjes en drankjes. Nieuwsgierig? Kijk hier voor het zien van de verschillende soorten bars en restaurants op de schepen.

Tip: wil je graag een garantie hebben voor een tafeltje? Dan is het mogelijk aan het begin van de overtocht een tafel te reserveren bij het restaurant. Wil je het helemaal goed geregeld hebben? Boek dan vooraf via Buro Scanbrit het buffet erbij. Dan is je overtocht in 1 keer verzorgd en hoef je alleen nog maar af te tellen naar je welverdiende vakantie! Fish & Chips aan boord van Stena Line op de route Hoek van Holland - Harwich

Wat is de beste inchecktijd?

Bij de meeste tochten kan je tot 30 minuten voor vertrek inchecken. Net als bij het dineren verschillen de tijden per bestemming. Maar gelukkig hebben wij voor jou onderaan dit blog een klein overzichtje met de verschillende inchecktijden. Op de site staat per overtocht de vertrek- en aankomsttijden.

Check ruim van tevoren in en begin je reis zonder stress

Tot hoe laat kan je dineren aan boord?

Als je bent ingecheckt en aan boord bent, is het mogelijk om direct te dineren. Dus ook als de ferry nog niet vaart. Qua tijden verschilt het per bestemming. De meeste restaurants zijn van 17.00 tot 22.00 uur open. Bij de overtocht van Harwich naar Hoek v. Holland is het zelfs mogelijk om van 22.00 tot 01.00 uur te dineren.

Waar ligt mijn hut?

Nadat je eindelijk aan boord bent gestapt, wil je natuurlijk je hut verkennen. Om te voorkomen dat je de hele overtocht op zoek bent naar je hut, helpen de plattegronden die op elke verdieping hangen. Via de plattegronden zie je in één oogopslag  waar je moet zijn. De ligging van je hut wordt bekend tijdens het inchecken of bij de Guest Service balie.

Is er plaats voor een babybedje in de hut? 

Slaapt de kleine dreumes liever in zijn eigen bedje dan is het geen probleem om het bedje mee te nemen. Stena Line beschikt over een aantal hutten waarin een babybedje past. Geef dit aan tijdens het boeken van de reis.

Gezellig op reis met je huisdier? Doen!

Aan boord van Stena Line verblijven de dieren in kennels of in speciale hutten ingericht voor huisdieren. Daarbij kun je zelfs via je eigen tv je huisdier in de gaten houden. Ga goed voorbereid op reis door de volgende punten te checken voor het reizen met je huisdier. Jouw huisdier beschikt over een:

1. EU-dierenpaspoort
2. Microchip/tatoeage
3. Vaccinatie tegen rabiës (minimaal 21 dagen vóór vertrek)
4. Bloedtest
5. Wormen- en tekenbehandeling

Als je huisdier aan al deze punten voldoet, gaan jullie samen een ontspannen reis tegemoet. Naast dat je huisdier een eigen verblijf heeft, zijn er aan boord verschillende uitlaatmogelijkheden. Lees wel altijd de algemene voorwaarden en aanvullende informatie goed door! Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden naar Groot-Brittannië en hier voor Scandinavië

Tip: wees er op tijd bij met het boeken/reserveren van een kennel of speciale hut. Aan boord is er een beperkte beschikbaarheid. Je gaat toch prettiger op reis als je huisdier ook goed verzorgd wordt.

Ook huisdieren zijn welkom aan boord van Stena Line

Wat is de laatste check-in tijd per bestemming?

Engeland
- Hoek v. Holland - Harwich 
45 minuten voor vertrek

Ierland
- Fishguard - Rosslare
- Holyhead - Dublin Port
- Cairnryan - Belfast
- Rosslare - Cherbourg
30 minuten voor vertrek

- Cherbourg - Rosslare
45 minuten voor vertrek

Liverpool – Belfast
60 minuten voor vertrek

Scandinavië
- Kiel - Göteborg
- Frederikshavn - Göteborg
- Sassnitz - Trelleborg
- Grenå - Varberg
30 minuten voor vertrek

Rostock - Trelleborg
Gdynia - Karlskrona
60 minuten voor vertrek

Liepaja - Travemunde
Nynäshamn - Ventspils  
120 minuten voor vertrek

Zorg dat je op tijd bent om in te checken

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
7.6
Autorondreis

Annika

17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Zweden, Noorwegen

Populaire combinatie van Zweden en Noorwegen

Met de kinderen
Voor het eerst
7.8
Autorondreis

Bernt

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden, Noorwegen

Afwisselende reis door Zweden en Noorwegen

Met de hond
Met de kinderen
8.3
Autorondreis

Frida

13-, 14- of 17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen

De beste introductiereis voor Noorwegen

Met z'n tweeën
8.5
Autorondreis

Håkon

25- of 32-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Zweden, Noorwegen, Finland

Afwisselende reis met als einddoel de Noordkaap

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit