Aan boord van Stena Line

Geplaatst door Stefan van Beek op donderdag 02 april 2020

Ga je binnenkort op reis naar Scandinavië of Groot-Brittannië en maak je de overtocht met de ferry van Stena Line? Heerlijk! Zo kom je lekker uitgerust aan en de tijd vliegt voorbij. Tijdens de nachtferry kom je al slapend aan op de plaats van bestemming en tijdens de dagovertocht is er genoeg vertier aan boord, waardoor je de tijd vergeet! Wat zijn nu de meest gestelde vragen als je met de ferry op reis gaat? Wij vragen het aan Stefan van Beek van Stena Line. Zo kom je helemaal goed aan met de ferry!

Hoe is het eten en drinken aan boord?

Wil je al in de vakantiesfeer komen, dan is het altijd lekker om de typische gerechten van de bestemmingen te proberen. Eet bijvoorbeeld ‘Fish & Chips’ op de overtocht naar Engeland of probeer de heerlijke Zweedse Garnaalbroodjes tijdens de route naar Scandinavië. Verder heb je volop keus aan lekkere hapjes en drankjes. Nieuwsgierig? Kijk hier voor het zien van de verschillende soorten bars en restaurants op de schepen.

Tip: wil je graag een garantie hebben voor een tafeltje? Dan is het mogelijk aan het begin van de overtocht een tafel te reserveren bij het restaurant. Wil je het helemaal goed geregeld hebben? Boek dan vooraf via Buro Scanbrit het buffet erbij. Dan is je overtocht in 1 keer verzorgd en hoef je alleen nog maar af te tellen naar je welverdiende vakantie! 

Wat is de beste inchecktijd?
Bij de meeste tochten kan je tot 30 minuten voor vertrek inchecken. Net als bij het dineren verschillen de tijden per bestemming. Maaaar gelukkig hebben wij voor jou onderaan dit blog een klein overzichtje met de verschillende inchecktijden. Klik hier voor meer informatie over de dienstregeling van Stena Line. Op de site staat per overtocht de vertrek- en aankomsttijden.

Tot hoelaat kan je dineren aan boord?
Als je bent ingecheckt en aan boord bent, is het mogelijk om direct te dineren. Dus ook als de ferry nog niet vaart. Qua tijden verschilt het per bestemming. De meeste restaurants zijn van 17:00 tot 22:00 open. Bij de overtocht van Harwich naar Hoek v. Holland is het zelfs mogelijk om van 22:00 tot 01:00 te dineren.

Waar ligt mijn hut?

Nadat je eindelijk aan boord bent gestapt, wil je natuurlijk je hut verkennen. Om te voorkomen dat je de hele overtocht op zoek bent naar je hut, helpen de plattegronden die op elke verdieping hangen. Via de plattegronden zie je in één oogopslag  waar je moet zijn. De ligging van je hut wordt bekend tijdens het inchecken of bij de Guest Service balie.

Is er plaats voor een babybedje in de hut? 
Slaapt de kleine dreumes liever in zijn eigen bedje dan is het geen probleem om het bedje mee te nemen. Stena Line beschikt over een aantal hutten waarin een babybedje past. Geef dit aan tijdens het boeken van de reis.

Gezellig op reis met je huisdier? Doen!
Aan boord van Stena Line verblijven de dieren in kennels of in speciale hutten ingericht voor huisdieren. Daarbij kun je zelfs via je eigen tv je huisdier in de gaten houden. Ga goed voorbereid op reis door de volgende punten te checken voor het reizen met je huisdier. Jouw huisdier beschikt over een:

1. EU-dierenpaspoort
2. Microchip/tatoeage
3. Vaccinatie tegen rabiës (minimaal 21 dagen vóór vertrek)
4. Bloedtest
5. Wormen- en tekenbehandeling

Als je huisdier aan al deze punten voldoet, gaan jullie samen een ontspannen reis tegemoet. Naast dat je huisdier een eigen verblijf heeft, zijn er aan boord verschillende uitlaatmogelijkheden. Lees wel altijd de algemene voorwaarden en aanvullende informatie goed door! Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden naar Groot-Brittannië en hier voor Scandinavië

Tip: wees er op tijd bij met het boeken/reserveren van een kennel of speciale hut. Aan boord is er een beperkte beschikbaarheid. Je gaat toch prettiger op reis als je huisdier ook goed verzorgd wordt.

Overzicht inchecktijden  per bestemming:

Engeland

Hoek v. Holland – Harwich                laatste check-in tijd: 45 minuten voor vertrek

Ierland
Fishguard – Rosslare                         laatste check-in tijd: 30 minuten voor vertrek

Holyhead – Dublin Port                      laatste check-in tijd: 30 minuten voor vertrek

Liverpool – Belfast                            laatste check-in tijd: 60 minuten voor vertrek

Cairnryan – Belfast                           laatste check-in tijd: 30 minuten voor vertrek

Rosslare – Cherbourg                        laatste check-in tijd: 30 minuten voor vertrek

Cherbourg – Rosslare                       laatste check-in tijd: 45 minuten voor vertrek


Scandinavië

Kiel – Göteborg                                  laatste check-in tijd: 30 minuten voor vertrek

Frederikshavn – Göteborg                   laatste check-in tijd: 30 minuten voor vertrek

Frederikshavn – Oslo                          laatste check-in tijd: 30 minuten voor vertrek

Rostock – Trelleborg                           laatste check-in tijd: 60 minuten voor vertrek

Sassnitz – Trelleborg                          laatste check-in tijd: 30 minuten voor vertrek

Grenå – Varberg                                laatste check-in tijd: 30 minuten voor vertrek

Gdynia – Karlskrona                          laatste check-in tijd: 60 minuten voor vertrek

Liepaja – Travemunde                       laatste check-in tijd: 120 minuten voor vertrek

Nynäshamn – Ventspils                     laatste check-in tijd: 120 minuten voor vertrek

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit