7x to do in Devon & Cornwall

Geplaatst door Linda van de Pavoordt op dinsdag 16 november 2021

Reisjournalist Linda van de Pavoordt reisde af naar Devon & Cornwall en werd prompt verliefd: Ik wil terug! Speciaal voor Buro Scanbrit geeft ze haar favoriete tips.

1. Wandelen in Dartmoor National Park

's Ochtends je wandelschoenen aandoen, wat geeft het een vrij gevoel. Het betekent: de hele dag in de buitenlucht. Geen haast, maar genieten en de tijd nemen om cht om je heen te kijken. In Dartmoor National Park gaan de wandelroutes dwars door gebieden waar vee graast, langs schapen en koeien en je kunt zelfs ponys van dichtbij zien. Mensen daarentegen zijn zeldzaam: we komen slechts één keer andere wandelaars tegen.
Ontdek het schitterende landschap van Dartmoor National Park

2. De grote traditie van Devon & Cornwall

Bestel zeker een keer een cream tea! Thee met scones, clotted cream en aardbeienjam. Eerst jam op de scone en dan clotted cream? Of juist andersom? Dat houdt de gemoederen flink bezig in Devon en Cornwall. Probeer het allebei, zou ik zeggen. De meeste hotels, restaurants en tearooms serveren cream tea tussen 15 en 18 uur.

Probeer eens een cream tea

3. Overnachten als Jane Austen

Het Two Bridges Hotel in Dartmoor National Park is zon typisch Engels countryside hotel waar je gewoon een keer geslapen met hebben. Zodra je over de drempel stapt, waan je je in een roman van Jane Austen: leren Chesterfields, krakende houten vloeren en een huiskat die opgerold naast n van de twee open haarden ligt te slapen. Bonus: ze serveren een geweldige cream tea.

Het Two Bridges Hotel

4.Must do: gastropub

De pubs in Engeland zijn supergezellig en vaak kun je er eenvoudige, maar erg goed klaargemaakte maaltijden eten. Een geweldige gastropub in Devon is Whod have thought it inn, in het piepkleine dorpje Milton Combe. Het zit in een prachtig, oud pandje, de houten tafeltjes zijn verspreid over verschillende kamertjes en het heeft uitstekende pub grub.

Geniet van een eenvoudige maaltijd in de pub

5. Lunchadres in surfersdorp St. Ives

Geen geheimtip, want een van de bekendste plaatsjes van Cornwall, maar toch: ik was helemaal weg van St. Ives. Er hangt een heel relaxed surfer-bohemian sfeertje en er zitten een paar superleuke (lunch)restaurants aan het strand. Mijn favoriet is Porthminster Café, met een fijne kaart en een mooi uitzicht over strand en zee. Porthminster Beach.

St. Ives, een bekend maar heerlijk kustplaatsje

6. Duurzaam eten in Penzance

Vis van lokale vissers uit het nabije Newlyn Harbour, groenten van boeren uit de regio en vlees van de lokale slagers Ian Lenterns & Vivian Olds: ben je in Penzance, eet dan bij Mackerel Sky Cafe. Probeer zeker de Californian style fish tacos of de vaak bestelde en huisgemaakte 8ozCornish Beef Burger. www.mackerelskycafe.co.uk

Lokale vis en andere ingrediënten

7. Spectaculair schiereiland

Ook in Cornwall ligt schiereiland The Lizard, met spectaculaire kliffen en baaien. Hierlangs loopt het South West Coast Path, dat je gemakkelijk oppikt vanuit bijvoorbeeld Housel Bay.

De kust van Cornwall

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
Met z'n tweeën
7.6
Autorondreis

Roger

11- of 12-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Engeland

Reis door Zuid-Engeland en verblijf in mooie lodges

Aanbieding
Met z'n tweeën
8.1
Autorondreis

Claire Hotels

14- of 16-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Complete reis door Zuid-Engeland inclusief Isle of Wight

€ 100 korting per boeking

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.4
Autorondreis

Josie

13-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Rondreis naar de mooiste plekken van Zuidwest-Engeland

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Claire B&B

14-daagse autorondreis langs B&B’s

Engeland

Complete reis door het populaire Zuid-Engeland

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit