Uitzichten in Antarctica (foto: Hurtigruten)

7 Bijzondere vakantiebestemmingen voor op jouw bucketlist

Geplaatst door Daniëlle Kuil op vrijdag 25 november 2022

Wil je buiten de gebaande paden of gewoon een keer iets anders? Ontdek dan de ruige natuur in Faeröer, de rustige stranden van Estland of de moerassen in Litouwen. Stap aan boord van een expeditiereis naar het arctisch gebied of struin door de Frans-Engelse dorpen van de Kanaaleilanden. In dit blog verklappen wij de onontdekte én bijzondere bestemmingen die zeker ontdekt mogen worden! 

Romantiek in Estland, Letland & Litouwen

Of je natuurliefhebber bent of gek op citytrips: de Baltische Staten, Estland, Letland en Litouwen, zijn een geweldige bestemming voor een vakantie die net een beetje anders is. En des te leuker! Zo slenter je door de romantische middeleeuwse straatjes van Tallinn in Estland, langs gekleurde gevels in Riga en bewonder je de barokke pracht en praal van het Litouwse Vilnius.

Maar er is meer! Ontdek de 3700 kilometer lange kustlijn van Estland, wandel door het Gauja Nationaal Park in Letland en ervaar de uitgestrekte bossen in Litouwen.

Tallinn in Estland bij zonsondergang

Ruige eilandengroep Faeröer

Midden in de Atlantische Oceaan, tussen IJsland en Schotland, ligt Faeröer - soms ook wel de Faeröer Eilanden genoemd. Op deze afgelegen eilandengroep vind je 18 eilanden met steile kliffen, statige bergpieken, groene hellingen met duizenden schapen (er zijn meer schapen dan inwoners) en kleine dorpjes met gekleurde huizen. Tórshavn, de kleinste hoofdstad ter wereld, is ideaal om per voet te ontdekken. En ook op andere plekken komen je wandelschoenen goed van pas. De eilanden vormen een walhalla voor hikers en vogelliefhebbers. Nog nooit een papegaaiduiker gezien? Dit is je kans!

Tip: combineer de Faeröer met een bezoek aan IJsland.

Tjørnuvík in Faeröer

Frans én Engels: de Kanaaleilanden

Op de Kanaaleilanden loop je door schattige straten met Engelse straatnamen, maak je kennis met de Britse humor als je een praatje maakt met één van de inwoners en eet je vervolgens Franse gerechten in de lieflijke cafés. Tijdens een vakantie op de Kanaaleilanden heb je ‘the best of both worlds’. De grotere eilanden Jersey en Guernsey zijn ideaal om uitstapjes te maken naar kleinere parels. Zoals Sark en Alderney. De lange stranden en de felle kleuren in het landschap maken de Kanaaleilanden tot een bijzondere bestemming die nog vaak over het hoofd wordt gezien. Zonde... Als je het aan ons vraagt!

Guernsey (foto: Chris George)

Expeditiereizen met de Hurtigruten

De Hurtigruten staat bekend als ‘de mooiste zeereis ter wereld’ langs de Noorse kust. Maar wist je dat de postboten nog meer bijzondere bestemmingen ontdekken? En dat je zelfs op speciale expeditiereizen meekan? Behalve Noorwegen ontdek je ook Spitsbergen, IJsland, Groenland, Antarctica of de westkust van Canada en Alaska. De schepen zijn relatief klein; ze komen op de meest bijzondere plekken waar andere schepen niet kunnen komen. Aan boord is een expeditieteam met experts die je alles vertellen over de lokale flora en fauna en de inheemse cultuur. Na de expeditie mag jij jezelf ook expert noemen. 

Bekijk alle bijzondere reizen van Buro Scanbrit. Met Buro Scanbrit reis je zorgeloos naar jouw bijzondere bestemming. Goed om te weten: bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mens, milieu, cultuur en natuur. Zodat ook de lokale bevolking en de generaties die na ons komen, genieten van deze bijzondere plekken.

Groenland ontdekken tijdens een Hurtigruten expeditie

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit