Maak een rondreis met kinderen door Scandinavië!

6 hoogtepunten voor een vakantie in Scandinavië en IJsland met kinderen

Geplaatst door Daniëlle Kuil op donderdag 30 november 2023

Een rondreis door Scandinavië met de kinderen betekent avontuur en plezier. Hier kunnen de kinderen nog echt kind zijn. Ravotten in de weidse natuur, speuren naar bijzondere (roof)dieren, en genieten van de tijd samen. Bouw samen strandkastelen, maak een tocht over de rivieren met je eigen houtvlot én bezoek de leukste musea. Neem de kinderen mee naar Scandinavië en bezorg de hele familie een onvergetelijke vakantie met de onderstaande activiteiten. 

Leuk nieuws: wij hebben nu leuke vroegboekkortingen bij Buro Scanbrit! Grijp je kans en profiteer van hoge korting op geselecteerde familievakanties naar Scandinavië!

Eindeloze stranden in Denemarken

Brede, witte zandstranden en flinke duinen. Lekker uitwaaien kan in Denemarken in de zomervakantie heerlijk. Zandkastelen bouwen, pootje baden met het zonnetje op je bol en vliegeren, alle ingrediënten voor een tevreden kind. En dat terwijl jij jezelf verwent met een goed boek en wat vitamine D. Bovendien zijn de Deense stranden nog relatief rustig. Wat wil je nog meer! 

Naast het uitwaaien op het strand, zijn er nog meer leuke activiteiten voor de kinderen in Denemarken! Ga een dagje naar Legoland® Billund: het staat garant voor een dag plezier of ga op safari met je eigen auto en zie giraffen, zebra's en antilopen van dichtbij.

Surfen op het strand in Denemarken

Walvissafari en het walvismuseum in IJsland

Ga mee op walvissafari in IJsland! Het spotten van het grootste zoogdier ter wereld is niet voor iedereen weggelegd. Als je dan toch op vakantie bent in IJsland, dan laat je deze mogelijkheid natuurlijk niet aan je neus voorbij gaan. Het spotten van de walvissen is iets wat je nog lang bij zal blijven. De boottocht is sowieso een avontuur, want naast vinvissen heb je onderweg ook nog eens kans om bruinvissen, bultruggen en witsnuitdolfijnen te zien.

Is het te koud om op walvissafari te gaan of hebben jullie geen walvissen gespot? Ga dan samen naar het walvismuseum in Reykjavík! Maak een ontdekkingstocht langs de veelvoorkomende walvissen, bruinvissen en dolfijnsoorten in de wateren rondom IJsland.

Ga een dagje naar het walvismuseum

Elandsafari in Zweden

Wist je dat een eland tot wel 2,4 meter hoog kan worden, en het gewei 2 meter breed? Het is dus wel te begrijpen dat deze dieren de koning van het bos genoemd worden. Tijdens een zomervakantie in Zweden met de kinderen heb je de mogelijkheid om deze prachtige bosbewoners te zien. Wie weet zie je ze al vanuit de auto terwijl je een spelletje ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet speelt met de kids, maar met een elandsafari is de kans nóg groter dat je er een spot. Tijdens een verblijf op het vakantiepark Långberget ga je een avond mee op elandensafari! 

Of bezoek een elandenpark in Zweden met de kinderen! Gelegen in het zuiden van Zweden, biedt Elinge Älgpark een unieke ervaring om elanden van dichtbij te observeren. Bezoek Värmlands Moose park, een zeer mooi kleinschalig elandenpark. Kinderen gaan dit helemaal geweldig vinden tijdens een vakantie in Zweden.

Extra tip: vergeet behalve in de bossen niet ook in de meren en rivieren te kijken. Elanden duiken namelijk tot wel 5 meter diep!

Ga op zoek naar elanden tijdens je zomervakantie in Zweden

Beren spotten in Finland

De grootste carnivoor van Europa vind je in de Finse wildernis: de bruine beer. Samen met Zweden heeft Finland het grootste aantal beren rondlopen, ongeveer 2000. Dan moet je natuurlijk wel weten waar en wanneer je deze harige beesten ziet. Daarom ga je met een gids naar een hut, diep in het bos verscholen. De kinderen zullen het fantastisch vinden. Een wilde beer, die vind je in Nederland niet. Beren spotten in Finland wordt vast en zeker een hoogtepunt van de vakantie voor de kinderen.

Tip: wel stil zijn onderweg, anders rent de beer net zo hard weer weg!

Wilde beren in Finland

Kajakken of kanoën in Noorwegen

Ook Noorwegen is natuurlijk een paradijs om met de kinderen op vakantie te gaan. Er zijn zoveel excursies te vinden dat er voor ieder wat wils is. Één van de activiteiten die je zeker niet over mag slaan als je op vakantie bent in Noorwegen is een kajak- of kanotocht. Peddel over het stille diepblauwe water van de fjorden, en beleef hoe imposant de steile bergen uit het water omhoog rijzen. Mocht je het nóg spectaculairder willen, neem dan de hele familie mee op een nog actiever avontuur: kajakken op een gletsjermeer in combinatie met een wandeling over het blauwe ijs: dat wordt een heerlijke kayakvakantie in Noorwegen! 

Help mee afval uit het water vissen! Spring eens in een groene kajak. Onder andere in Oslo maak je een hele leuke & nuttige toer.

Kanoën bij Himos Holiday Center

Gletsjerhike in Noorwegen

Over gletsjerwandeling gesproken: ook als je niet van peddelen houdt is een gletsjerhike natuurlijk gewoon mogelijk. Om dit te beleven stuur je tijdens jouw autovakantie in Noorwegen zeker ook richting de Nigardsbreen. De gletsjer is een zijarm van Europa's grootste gletsjer de Jostedalsbreen! Hier wordt een wandeling op de gletsjer georganiseerd die speciaal geschikt is voor kinderen. Hoe leuk is dat! Zo kan de hele familie genieten van de pracht van de Noorse natuur. Ontdek meer leuke excursies in Noorwegen.

Gletsjerwandeling over de Nigardsbreen met de kinderen

Voor alle familieavonturen, groot en klein, moet je bij ons op de website zijn!

Ontdek deze bestemming

Aanbieding
Met de kinderen
7.7
Autorondreis

Pernilla

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Comfortabele, ruime vakantiewoningen

€ 150 korting per boeking

Met de e-car
Met de hond
Met de kinderen
8.1
Autorondreis

Arvid met Stena Line

13-, 14- of 17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Populairste gezinsreis door Zweden

Met de hond
Met de kinderen
9.0
Autorondreis

Ragnar

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Leuke uitstapjes voor de kinderen

Met de hond
Met de kinderen
8.6
Autorondreis

Stine

11- of 12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Eilandhoppen in Denemarken

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit