Maak een rondreis met kinderen door Scandinavië!

6 hoogtepunten voor een vakantie in Scandinavië en IJsland met kinderen

Geplaatst door Daniëlle Kuil op vrijdag 18 februari 2022

Een rondreis door Scandinavië met de kinderen betekent avontuur en plezier. Hier kunnen de kinderen nog echt kind zijn. Ravotten in de weidse natuur, speuren naar bijzondere (roof)dieren, en genieten van de tijd samen. Neem de kinderen mee naar Scandinavië en bezorg de hele familie een onvergetelijke vakantie met de onderstaande activiteiten.

Eindeloze stranden in Denemarken

Brede, witte zandstranden en flinke duinen. Lekker uitwaaien kan in Denemarken meer dan prima. Zandkastelen bouwen, pootje baden met het zonnetje op je bol en vliegeren, alle ingrediënten voor een tevreden kind. En dat terwijl jij jezelf verwent met een goed boek en wat vitamine D. Bovendien zijn de Deense stranden nog relatief rustig. Wat wil je nog meer!

Uitwaaien op het strand

Walvissafari in IJsland

Ga mee op walvissafari in IJsland! Het spotten van het grootste zoogdier ter wereld is niet voor iedereen weggelegd. Als je dan toch op vakantie bent in IJsland, dan laat je deze mogelijkheid natuurlijk niet aan je neus voorbij gaan. Het zoeken naar deze kolossen is iets wat je nog lang bij zal blijven. De boottocht is sowieso een avontuur, want naast vinvissen heb je onderweg ook nog eens kans om bruinvissen, bultruggen en witsnuitdolfijnen te zien

Ga op walvissafari in IJsland

Elandsafari in Zweden

Wist je dat een eland tot wel 2,4 meter hoog kan worden, en het gewei 2 meter breed? Het is dus wel te begrijpen dat deze dieren de koning van het bos genoemd worden. Tijdens een zomervakantie in Zweden met de kinderen heb je de mogelijkheid om deze prachtige bosbewoners te zien. Wie weet zie je ze al vanuit de auto terwijl je een spelletje ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet speelt met de kids, maar met een elandsafari is de kans nóg groter dat je er een spot. Extra tip: vergeet behalve in de bossen niet ook in de meren in rivieren te kijken. Elanden duiken namelijk tot wel 5 meter diep!

Ga op zoek naar elanden tijdens je zomervakantie in Zweden

Beren spotten in Finland

De grootste carnivoor van Europa vind je in de Finse wildernis: de bruine beer. Samen met Zweden heeft Finland het grootste aantal beren rondlopen, ongeveer 2000. Dan moet je natuurlijk wel weten waar en wanneer je deze harige beesten ziet. Daarom ga je met een gids naar een hut, diep in het bos verscholen. De kinderen zullen het fantastisch vinden. Een wilde beer, die vind je in Nederland niet. Wel stil zijn onderweg, anders rent de beer net zo hard weer weg!

Wilde beren in Finland

Kajakken in Noorwegen

Ook Noorwegen is natuurlijk een paradijs om met de kinderen op vakantie te gaan. Er zijn zoveel excursies te vinden dat er voor ieder wat wils is. Één van de activiteiten die je zeker niet over mag slaan als je op vakantie bent in Noorwegen is een kajaktocht. Peddel over het stille diepblauwe water van de fjorden, en beleef hoe imposant de steile bergen uit het water omhoog rijzen. Mocht je het nóg spectaculairder willen, neem dan de hele familie mee op een nog actiever avontuur: kajakken op een gletsjermeer in combinatie met een wandeling over het blauwe ijs.

Kajakken in het Geirangerfjord

Gletsjerhike in Noorwegen

Over gletsjerwandeling gesproken: ook als je niet van peddelen houdt is een gletsjerhike natuurlijk gewoon mogelijk. Om dit te beleven stuur je tijdens jouw autovakantie in Noorwegen zeker ook richting de Nigardsbreen. Hier wordt een wandeling op de gletsjer georganiseerd die speciaal geschikt is voor kinderen. Hoe leuk is dat! Zo kan de hele familie genieten van de pracht van de natuur.

Gletsjerwandeling over de Nigardsbreen

Voor alle familieavonturen, groot en klein, moet je bij ons op de website zijn!

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
8.3
Autorondreis

Frida

13-, 14- of 17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen

De beste introductiereis voor Noorwegen

Voor het eerst
8.4
Autorondreis

Ingunn

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Noorwegen

Ferry rechtstreeks naar het fjordengebied

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.3
Autorondreis

Grethe

15- of 19-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Noorwegen

Verblijf bij de Sognefjord en Hardangerfjord

Met de hond
Met de kinderen
8.3
Autorondreis

Arvid met Stena Line

13-, 14- of 17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Populairste gezinsreis door Zweden

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit