4 tips voor een winterbreak naar Groot-Brittannië

Geplaatst door Rick Schaak op woensdag 08 juni 2022

In de winter naar Groot-Brittannië? Ja, juist! De winter is er super knus. Doe een uitgebreide high tea in Londen, ga whisky proeven in Schotland of maak een wandeling over de kliffen in Wales of Cornwall om daarna op te warmen bij de open haard. Bonus: Groot-Brittannië is vanaf begin november al in kerstsfeer. Onze vier tips.

Tip 1: Ga whisky proeven in Schotland

Zelfs als je niet van whisky houdt is het leuk: een whisky trail door Schotland. Dit is een perfecte manier om te genieten van de Schotse sfeer en zo steek je ook meteen iets op van het eeuwenoude proces rondom het nationale lievelingsdrankje. Distilleerderij Glengoyne ligt in Dumgoyne, niet ver van Glasgow en bevindt zich precies op een scheiding tussen de Schotse high- en lowlands: Prachtig om te zien!

Tip 2: Geniet van een uitgebreide Afternoon Tea

Vriendinnen, moeders en dochters of stelletjes: in de maanden richting de feestdagen zie je ze al high tea-end in prestigieuze hotels en ambachtelijke lunchrooms. De Britten geven overigens liever de voorkeur aan de term afternoon tea en het is een maaltijd van sandwiches, scones met clotted cream en taartjes of koekjes (je eet van hartig naar zoet). Traditioneel werd afternoon tea om vier uur ’s middags geserveerd, nu kun je vaak al vanaf 10 uur ’s ochtends terecht, bij wijze van brunch of lunch.

Britser dan een high-tea kan bijna niet

Tip 3: Duik in de kerstsfeer

In Groot-Brittannië kan het feestgedruis niet vroeg genoeg losbarsten, ‘The Most Wonderful Time of the Year’ start bij de Britten al begin november. Het begint met de kerstafdelingen in de grote warenhuizen, dan de kerstetalages en met lichtjes getooide winkelstraten, waarna knotsen van kerstbomen opduiken op strategische plekken in de meeste steden. Als dan ook nog de kerstmarkten starten, is Groot-Brittannië officieel een kerstsprookje.

Proef de kerstsfeer in Londen

Tip 4: Zoek het authentieke ‘platteland’ op

Plat is het landschap buiten de steden in Groot-Brittannië vaak niet, wel authentiek. Prachtige natuur en landschappen vind je bijvoorbeeld in het Lake District, het Peak District, de Cotswolds, Schotland, Wales en Cornwall. Maak een roadtrip langs country hotels, statige kastelen en historische pubs. Dompel je helemaal onder in de Britse sfeer door overdag de kou te trotseren en sluit de dag af met een afternoon tea in een landhuis, een pint bier in een gezellige pub of met een goed boek bij de open haard in je sfeervolle hotel.

Winter in de Cotswolds

Ontdek deze bestemming

Met z'n tweeën
8.3
Korte Vakantie

Touring the Cotswolds

6-daagse autovakantie met verblijf in hotel

Midden-Engeland, Chipping Norton

Ontdek de schilderachtige Cotswolds

Met z'n tweeën
8.3
Korte Vakantie

Slapen in een Schots Kasteel

5- of 6-daagse autovakantie met verblijf in hotel

Noord-Schotland, Pitlochry

Sfeervol kasteelhotel in het hart van de Hooglanden

Met de hond
Met z'n tweeën
8.0
Korte Vakantie

Touring East Anglia

5-daagse autovakantie met verblijf in hotel

Midden-Engeland, Sudbury

Puzzeltocht naar de mooiste plekjes van Suffolk

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit