Top 10 tips voor een vakantie in Engeland en Wales

Geplaatst door Mark Heij op vrijdag 05 april 2024

Ontdek het heerlijke eten en bezoek een badhuis. Ja, we hebben het hier over Engeland en Wales! Wist jij dat de Engelse keuken meer is dan alleen bacon and eggs? Heb je al eens gebadderd in een Romeins badhuis in Bath? Mark Heij, reisspecialist Engeland en Wales bij Buro Scanbrit, kent deze landen op zijn duimpje en deelt graag zijn 10 favorieten in dit blog.

1. Ontdek jouw favoriete cream tea

Scones, een schaaltje clotted cream en aardbeienjam met een kopje thee of koffie. Een cream tea of afternoon tea moet je geproefd hebben. Mijn allerlekkerste cream tea heb ik geproefd bij het Bedford Hotel in Tavistock. Zowel graafschap Devon als Cornwall zegt de scones te hebben uitgevonden. In Cornwall smeren ze eerst de jam op de scone en dan het room. In Devon doen ze het net omgekeerd. Mijn advies: probeer het allebei. Laat je ons weten wat jouw favoriet is?

2. Wandelen in Wales

In Wales ligt het Pembrokeshire Coast National Park. Wandel een deel van het 299 km lange ‘Pembrokeshire Coast Path’ en word, net als ik, verliefd op de lange zandstranden, ruige inhammen en de rotsachtige eilandjes voor de kust.

3. Breng een bezoek aan Bath

Het in Georgiaanse stijl gebouwde Bath vind ik één van de mooiste steden van Engeland. De stad vindt zijn oorsprong in de eerste eeuw en kent vele historische hoogtepunten. Slenter over, fotografeer en shop in de winkels van de Pulteney Bridge, een prachtige brug uit 1770. Bezoek het Royal Crescent, een straat die uit een halve cirkel of halvemaan bestaat met 30 huizen erin. Sluit je bezoek ontspannend af bij een van de Romeinse badhuizen die in de 18e en 19e eeuw zijn ontdekt.

4. Stop over at Stonehenge

Het 2300 jaar voor Christus gebouwde Stonehenge is één van de bekendste prehistorische locaties op aarde. Los jij het mysterie op van de stenen die in een cirkel van 35 meter zijn opgesteld?

 

 

5. Familiepret in Oost-Engeland

Oost-Engeland is favoriet als ik met mijn familie naar Engeland ga. Mijn neefje is een echte fan van Harry Potter en als we in Londen zijn staat een trip met de trein vanaf perron 9 ¾, waar de trein naar Zweinstein ook vanaf vertrekt, uiteraard op de planning. Ook Leeds Castle in Kent is één groot feest voor hem met een doolhof en zip-lijnen.

4. Kastelen in Wales

Wales wordt ook wel ‘Castle capital of the world’ genoemd en dat is niet voor niks! Er zijn 641 kasteelruïnes. In elk dorp is er op zijn minst een kasteelruïne, al is het maar één muur. Mijn favorieten zijn: Caernarfon Castle, Conwy Castle en Carreg Cennen Castle. Mooi meegenomen: deze kastelen zijn inbegrepen bij de Explorer Pass Wales.

7. Voel je als een tovenaar

Tuurlijk! Zweinstein, oftewel Alnwick Castle, is ook favoriet. Mijn neefje was niet van de vliegende bezemsteel af te halen en heel eerlijk, ik vond het zelf ook geweldig om me even een echte tovenaar te voelen toen ik een testrondje aan het maken was.

8. Bezienswaardigheden bekend van tv

Het prachtige Engelse landgoed Highclere Castle is gelegen in graafschap Hampshire en was te zien in het bekende kostuumdrama Downtown Abbey. Het indrukwekkende Chatsworth House in ‘Pride and Prejudice’. Dit sierlijke landhuis bevindt zich in het Peak District. Voor decors uit Inspector Morse ga je naar Oxford. Een bezoek laat je voelen alsof je in het Engeland van jaren terug bent.

9. Ontdek het verhaal achter de Engelse pub

Bij een bezoek aan Engeland mag een bezoek aan een pub niet ontbreken. De naam is afgeleid van ‘Public House’, een soort tweede huiskamer voor de Engelsen. In het leven van de Engelsen neemt het een belangrijke plaats in. De meeste plaatsen hebben dan ook een lokale pub. Naast een Pint geniet je van een eenvoudige maar verrukkelijke maaltijd. Ga naar The Easington in Banbury voor een overheerlijke Boneless Beef Rib en je snapt wat ik bedoel!

10. Het ruigste park van Wales

Het bergachtige Snowdonia National Park, de naam komt van Mount Snowdon, met 1085 meter de hoogste berg van Wales (en Engeland). Ga met een trein naar het dak van Wales! Vaak is het volgeboekt, reserveer daarom vooraf! In dit gebied zie je hoge bergtoppen, mooie valleien en uitgestrekte bossen.

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
Met z'n tweeën
7.6
Autorondreis

Roger

11- of 12-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Engeland

Reis door Zuid-Engeland en verblijf in mooie lodges

Met z'n tweeën
7.9
Autorondreis

Rhys Hotels

14-daagse autorondreis langs hotels

Wales, Engeland

Historie en adembenemende natuur in Midden-Engeland en Wales

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Autorondreis

James

12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Engeland

Reis naar de Engelse Rivièra en Cornwall

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.3
Autorondreis

Archie

8-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Combineer Kent met de Cotswolds

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit