De mooiste baaien op Guernsey – 5 tips van locals

Wat zijn de mooiste baaien op het eiland Guernsey, waar je kunt genieten van een picknick, lekker ijs, het meest geweldige uitzicht of de mooiste zonsondergang? Wij vroegen het de locals in St. Peter Port.

1. Fermain Bay

Eén van de meest populaire baaitjes op Guernsey, zowel bij locals als toeristen! Het kiezelstrand wordt ingesloten door kliffen aan weerszijden. Een perfect startpunt voor een wandeling over een kliffenpad.

Fermain Bay

2. Bordeaux Harbour

Deze vissersbaai aan de noordkust is populair voor een koffie- of ijscostop. Kijk uit over het water, met uitzicht op Herm en Sark! Terwijl je geniet van je ijsje (natuurlijk gemaakt van zuivel uit Guernsey) kun je richting het middeleeuwse Vale Castle lopen.

Bordeaux Harbour

 

3. Portelet Bay
Portelet Bay is vooral bij de locals populair en ligt ten zuiden van het grotere Rocquaine Bay. Je kunt hier heerlijk zwemmen en genieten van de vissersbootjes die af en aan varen naar de vissershaven Portelet. Je kijkt uit op Fort Grey, dat op een schiereilandje voor de kust ligt. Leuk om even een kijkje te nemen!

Portelet Bay

 

4. Vazon Bay
Iets ten zuiden van Cobo ligt Vazon Bay, het grootste strand van het eiland. Door de ‘Telegraph’ verkozen tot ‘Britain’s cleanest Beach’. De zuidkant is dé surfspot voor de locals, maar ook zonaanbidders hebben alle ruimte op dit 1,5 mijl lange strand. Na een stranddag is het voor families een aanrader om lekker bij ‘Crabby Jack’s’ te gaan eten, aan de overkant van de weg.

Vazon Bay

 

5. Cobo Bay
De allermooiste zonsondergangen kun je bewonderen bij Cobo Bay. Haal een portie ‘chips’ bij de kraam, kies een lekker plekje uit, en geniet van het spectaculaire gezicht van de zon die langzaam wegzakt in de zee!

Cobo Bay

Leave A Comment