7x ‘to do’ in Devon & Cornwall

LINDA (2)

 

Reisjournalist Linda van de Pavoordt reisde af naar Devon & Cornwall en werd prompt verliefd: “Ik wil terug!” Speciaal voor Buro Scanbrit geeft ze haar favoriete tips.

 

 

Dartmoor National Park

Dartmoor National Park

1. Wandelen in Dartmoor National Park

’s Ochtends je wandelschoenen aandoen, wat geeft het een vrij gevoel. Het betekent: de hele dag in de buitenlucht. Geen haast, maar genieten en de tijd nemen om écht om je heen te kijken. In Dartmoor National Park gaan de wandelroutes dwars door gebieden waar vee graast, langs schapen en koeien en je kunt zelfs pony’s van dichtbij zien. Mensen daarentegen zijn zeldzaam: we komen slechts één keer andere wandelaars tegen.

 

2. Dé grote traditie van Devon & Cornwall

Bestel zeker een keer een cream tea! Thee met scones, clotted cream en aardbeienjam. Eerst jam op de scone en dan clotted cream? Of juist andersom? Dat houdt de gemoederen flink bezig in Devon en Cornwall. Probeer het allebei, zou ik zeggen. De meeste hotels, restaurants en tearooms serveren cream tea tussen 15 en 18 uur.

Two Bridges Hotel

Two Bridges Hotel

 

3. Overnachten als Jane Austen

Het ‘Two Bridges Hotel’ in Dartmoor National Park is zo’n typisch Engels countryside hotel waar je gewoon een keer geslapen móet hebben. Zodra je over de drempel stapt, waan je je in een roman van Jane Austen: leren Chesterfields, krakende houten vloeren en een huiskat die opgerold naast één van de twee open haarden ligt te slapen. Bonus: ze serveren een geweldige cream tea.

 

4. Must do: gastropub

De pubs in Engeland zijn supergezellig en vaak kun je er eenvoudige, maar erg goed klaargemaakte maaltijden eten. Een geweldige gastropub in Devon is ‘Who’d have thought it inn’, in het piepkleine dorpje Milton Combe. Het zit in een prachtig, oud pandje, de houten tafeltjes zijn verspreid over verschillende kamertjes en het heeft uitstekende pub grub.

St. Ives

Het strand bij St. Ives

 

5. Lunchadres in surfersdorp St. Ives

Geen geheimtip, want één van de bekendste plaatsjes van Cornwall, maar toch: ik was  helemaal weg van St. Ives. Er hangt een heel relaxed surfer-bohemien sfeertje en er zitten een paar superleuke (lunch)restaurants aan het strand. Mijn favoriet is ‘Porthminster Café’, met een fijne kaart en een mooi uitzicht over strand en zee. Porthminster Beach. www.porthminstercafe.co.uk

 

 

The Lizard

Schiereiland the Lizard

 

6. Spectaculair schiereiland

Mackeral Sky Café

Het Mackeral Sky Café

Ook in Cornwall ligt schiereiland The Lizard, met spectaculaire kliffen en baaien. Hierlangs loopt het South West Coast Path, dat je gemakkelijk oppikt vanuit bijvoorbeeld Housel Bay.

7. Duurzaam eten in Penzance

Vis van lokale vissers uit het nabije Newlyn Harbour, groenten van boeren uit de regio en vlees van de lokale slagers Ian Lentern’s & Vivian Olds: ben je in Penzance, eet dan bij ‘Mackerel Sky Café’. Probeer zeker de ‘Californian style fish tacos’ of de vaak bestelde en huisgemaakte ‘8ozCornish Beef Burger’. www.mackerelskycafe.co.uk

Leave A Comment