Met z'n tweeën
Met z'n tweeën
Duurzaam reizen

Two Bridges Hotel
+

Zuidwest-Engeland Two Bridges

Reiscode GBHTWOB
Hotel met 33 kamers
Gratis wifi
vanaf 
€ 183
bij 7 nachten

  • Midden in het desolate Dartmoor National Park
  • Sfeervol hotel met open haard en goed restaurant
  • Maak hiervandaan prachtige wandelingen of autoritten

In het hart van Dartmoor National Park ligt het Two Bridges Hotel. Het hotel heeft prachtig uitzicht over de omringende heuvels en de rivier de Dart. Maak een mooie wandeling door de heidevelden. Geniet 's avonds van een uitstekend diner en ontspan in de sfeervolle lounge bij het haardvuur.

Reiscode GBHTWOB
Hotel met 33 kamers
Gratis wifi
vanaf 
€ 183
bij 7 nachten

Duurzaam reizen

Met de nieuwe zuinige boilers, LED-verlichting en recycling probeert het hotel zijn groene steentje bij te dragen.

Faciliteiten

Bar

Lounge / lobby

Ontbijtruimte

Parkeergelegenheid

Receptie

Restaurant

Roomservice

Spelletjes

Terras

Tuin

Wifi

Kamers

33; sfeervol ingericht met tv en koffie- en theezetfaciliteiten. Badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Engeland

Engeland is een land van contrasten. Ruige kliffenkusten, spiegelende meren en eenzame heidevelden worden afgewisseld met antiekstadjes met middeleeuwse vakwerkhuizen, pittoreske dorpjes en prachtige steden als York, Bath en Cambridge. Je kan wandelen in het Lake District of lekker luieren op een terras in Brighton. Om jouw vakantie goed te kunnen voorbereiden vind je hier nuttige informatie.

Klimaat

De Britse zomer is vrij droog en zonnig, maar regelmatig valt er een regenbui. In de maanden april tot augustus is de gemiddelde regenval het laagst. De temperaturen kunnen behoorlijk verschillen tussen Zuid-Engeland en Noord-Engeland, vooral in de hogergelegen gebieden kunnen de verschillen in zomer- en wintertemperatuur groter zijn.

Geldzaken

Het Britse pond sterling is ca. € 1,15 waard. In Schotland drukt men eigen bankbiljetten, die precies dezelfde waarde hebben, maar Engels geld wordt er ook geaccepteerd. Wij raden je echter aan om je Schotse geld op te maken in Schotland, omdat het soms niet geaccepteerd wordt in de rest van Groot-Brittannië. Creditcards worden in alle supermarkten, restaurants en benzinestations geaccepteerd. Pinnen is bij vrijwel alle geldautomaten mogelijk, maar in afgelegen oorden is het handig om contant geld bij je te hebben.

Paspoort of identiteitskaart nodig?

Voor reizen naar Groot-Brittannië is een internationaal paspoort verplicht, ook voor kinderen. Niet-Nederlandse of niet-Belgische reizigers moeten bij hun ambassade of consulaat informeren naar benodigde grensdocumenten. EU-inwoners hebben naar verwachting vanaf herfst/winter 2024 een ETA nodig. Bekijk de website voor meer informatie.

Verkeer

In Groot-Brittannië wordt links gereden en verkeer op een rotonde heeft altijd voorrang. Groot-Brittannië heeft geen uitgebreid snelwegennet en je zult veel gebruik maken van provinciale wegen. Op alle borden zijn de afstanden in mijlen aangegeven (een mijl is ca. 1,6 km).

Kaarten

Naast de algemene kaarten kunnen wij je de volgende kaarten aanraden. Wil je een gedetailleerde kaart om over kleine weggetjes te toeren, dan is de goede AA Road Atlas of Britain aan te raden. De plaatselijk verkrijgbare regionale kaarten van de Ordnance Survey zijn ook uitstekend; deze organisatie geeft ook boekjes uit met wandelroutes en -kaarten.

Engeland

Zuidwest-Engeland

Het zuidwesten van Engeland wordt gekenmerkt door prachtige en afwisselende natuur en een ongekende rijkdom aan cultuur en historie. Aan de noordkust van Cornwall en Devon staat een sterke Atlantische branding waar het zeewater tegen de rotsen opspat, maar langs de zuidkust heerst vanwege de warme golfstroom een mild klimaat waarin subtropische planten goed gedijen. Vandaar de naam Engelse Rivièra.

Steile kliffen en uitgestrekt heideveld

De steile kliffen van Dorset, Devon en Cornwall, die worden onderbroken door talloze baaien met schilderachtige vissershaventjes, vormen een beschermd natuurgebied van honderden kilometers lang. Ook de Isles of Scilly behoren hiertoe. Vanaf de kliffen heb je adembenemende vergezichten op de heuvels, de inhammen en de zee. In de beroemde tuinen van Cornwall groeien palmbomen, boomvarens en andere exotische gewassen. Ontdek de uitgestrekte heidevelden van Dartmoor, de mooie bossen en beken van het Exmoor National Park en de oude loofbossen van het New Forest, ooit het jachtgebied van de Engelse kroon.

Scheppen of schelpen zoeken

In het zuidwesten van Engeland zijn zo eindeloos veel stranden, dat het er nooit druk is. Bij eb lopen kinderen met emmertjes en schepnetten de heldere poeltjes af op zoek naar zeesterren en garnalen. Of je ziet hele families zandkastelen bouwen, die als de vloed opkomt verzwolgen worden door de zee. Soms verdwijnt het hele strand onder water: let altijd op de bordjes bij de strandopgang waar de getijden op staan!

Stonehenge & King Arthur

Op de Salisbury Plains staat de tijd stil bij Stonehenge, de mysterieuze steencirkel van duizenden jaren oud. Eromheen liggen nog veel meer prehistorische vondsten, variërend van steencirkels tot enorme afbeeldingen van witte paarden en naakte reuzen die in de heuvels zijn gekerfd. Terug naar de Romeinse tijd kan het beste in Bath, waar de thermische badhuizen van de Romeinen zijn opgegraven en gerestaureerd. In Tintagel staat het kasteel van de legendarische Koning Arthur hoog op een rots aan zee.

Outdoor activities

Wandelen is natuurlijk de meest bedreven activiteit in het zuidwesten en golf staat op 2. Aan de noordkust van Cornwall en Devon kan je surfen. De surfstranden bij Newquay, waar de golven van de Atlantische Oceaan op de stranden stuk slaan, zijn het populairst.

Zuidwest-Engeland

Aantal personen
Type accommodatie

2-pk,bad en/of douche,toilet, max. 2 personen

Verzorging
Vervoer

Eigen vervoer

Aankomstdatum

Prijsindicatie per accommodatie

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 1911

2

€ 1911

3

€ 1911

4

€ 1911

5

€ 1911

6

€ 1911

7

€ 1911

8

€ 1911

9

€ 1911

10

€ 1911

11

€ 1911

12

€ 1911

13

€ 1911

14

€ 1911

15

€ 1911

16

€ 1911

17

€ 1911

18

€ 1911

19

€ 1911

20

€ 1911

21

€ 1911

22

€ 1911

23

€ 1911

24

€ 1911

25

€ 1911

26

€ 1911

27

€ 1911

28

€ 1911

29

€ 1911

30

€ 1911

31

€ 1911

Two Bridges Hotel

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Overige info

Honden zijn toegestaan in deze accommodatie, gratis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit