Op zoek naar Pippi Langkous op Gotland

Via de ferry van Destination Gotland vaar je in ongeveer 3 uur naar Visby, de grootste stad op het Zweedse eiland Gotland. De overtocht kan je maken vanuit Oskarshamn of Nynashamn. Tijdens de overtocht vanuit Oskarshamn vaar je langs een prachtige route. Aan boord kan je lekker iets gaan eten en drinken in het restaurant of je kan een film kijken in de bioscoop aan boord. De kinderen kunnen alvast helemaal in de Pippi stemming komen tijdens de film van Pippi Langkous.

Film-eiland Gotland Gotland is een bijzonder mooi eiland. Diverse films en series zijn hier opgenomen, zoals de hele Pippi Langkous-serie. Breng in Visby een bezoek aan de tourist office. Hier kan je alle informatie vinden, waar in Visby en op de rest van Gotland locaties uit films te vinden zijn. Het is erg leuk om zelf foto’s te maken van deze bekende locaties.

Villa Kakelbont in Kneippbyn
Op een rots aan de kust bevindt zich het het pretpark Kneippbyn. In dit park is alles geïnspireerd op Pippi. Hier staat het originele huis van Pippi, Villa Villekula (Villa Kakelbont). Eén keer per dag wordt een heuse show gegeven door Pippi, Tommy, Annika, mevrouw Pastellia en de politieagenten. Ook meneer Nillson (de aap!) komt voorbij. Omdat deze show geheel in het Zweeds is geeft dit erg veel charme aan het echte Pippi huis. Het park is vooral gericht op kinderen, al komt ook bij volwassen het jeugdsentiment naar boven.

In het pretpark Kneippbyn is er meer dan alleen Pippi en kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Er zijn kleine achtbaantjes, bootjes, springkussens en nog veel meer.

Middeleeuws Visby
Op Gotland moet je zeker de stad Visby bezoeken, dat op de wereldergfoedlijst van UNESO staat.  Visby is een mooie stad met nog een echte ouderwetse stadsmuur, die erg middeleeuws aandoet. Het centrum is gebouwd op een rots waardoor er hoogteverschil is in het stadje. De smalle straatjes met kleine steentjes doen erg sfeervol aan. Ook het winkelaanbod is leuk. Kleine winkels met diverse aparte dingen. In de maand augustus valt de Middeleeuwse-week in Visby. In deze week loopt bijna iedereen in middeleeuwse klederdracht en zijn er veel verschillende evenementen in de stad, zoals een vuurshow. Geweldig om mee te maken.

De gemoedelijke sfeer op Gotland Het is opvallend dat over het gehele eiland Gotland de sfeer erg goed is. Het is een gemoedelijk eiland, waar de tijd een klein beetje heeft stil gestaan. Alsof je elk moment Pippi Langkous voorbij kunt zien rennen op weg naar de snoepwinkel.

Bekijk hier al onze reizen naar Gotland

Leave A Comment