10 redenen waarom je naar West-Ierland wil

Geplaatst door Tim Kuyt op donderdag 07 mei 2020

De Wild Atlantic Way in Ierland loopt langs de hele westkust tot aan de grens met Noord-Ierland. Het meest wild is het minder bekende deel ten noorden van Galway. We geven 10 highlights en verborgen parels met een sterk daar wil ik ook naartoe-gehalte langs deze mooie kust.

1. Fotogeniek: Fanad Head Lighthouse.

En van de mooiste vuurtorens ter wereld. Niet alleen vanwege de vuurtoren zelf, maar vooral ook vanwege de plek waar hij staat. Hoog op een klif, tussen Mulroy Bay en Lough Swilly en voor veel mensen het hoogtepunt van de Wild Atlantic Way. Vanaf de kust kun je soms walvissen en dolfijnen zien.

2. Baden in zeewier bij Voya Seaweed Baths
Het natuurlijke beautymerk verovert de wereld, maar het begon allemaal in het Ierse Strandhill. Je kunt hier nog steeds, in eenvoudige ruimtes, een zeewierbad nemen. Het zeewier wordt voor de kust geoogst op n van de schoonste plekjes ter wereld. Strandhill, Sligo

3. Het onbekende Glenveagh National Park
Zelfs de Ieren noemen dit nationale park in het noordwesten van Donegal hun hidden gem. Je kunt er lange wandelingen maken, maar ook een bezoek brengen aan het kasteel en een fietstochtje maken op n van de huurfietsen.

4. Lokale keuken in Donegal Town

Lokaal, van het seizoen en eco-vriendelijk eten klaarmaken is een trend, maar dat doen ze bij restaurant Ard na Breatha in Donegal Town al lang. Specialiteit is de roasted lamb en die komt natuurlijk van de eigen landerijen.5. Die ndere spectaculaire kliffen: Slieve League.De meeste Ierland-reizigers kennen wel de imposante Cliffs of Moher. Minder druk bezocht zijn de kliffen van Slieve League in Donegal, maar daarom zijn ze niet minder indrukwekkend. Sterker nog: ze behoren bij de steilste van Europa en de hoogste van Ierland.

6. Met een gids door The Burren
The Burren lijkt op het eerste gezicht een kaal en desolaat landschap. Spectaculair om te zien, maar na een poosje weet je het wel. Mis! Een gids wijst je op boeiende details en vertelt anekdotes over de geschiedenis. Zo komt the Burren tot leven. Regelmatig zijn er (gratis) begeleide wandelingen.

7. Vliegvissen in Connemara
Of je nu een fervent visser bent of niet, vliegvissen in Ierland is een ervaring. In Connemara leer je het van een ervaren Ierse flyfisher, vaak geven ze je ook tips hoe je je zelfgevangen forel of zalm schoon kunt maken en bereiden. Is vissen niet helemaal jouw ding? Je kunt in Connemara ook prachtig wandelen en paardrijden.

8. Romantisch Abbeyglen Castle

Altijd al in een kasteel willen slapen? In het hart van het prachtige natuurgebied Connemara ligt dit kasteel met klassieke kamers en een prachtige tuin. Na een wandeling geniet je van een high tea bij een knapperend haardvuur.

9. Farmers Market, Galway
Al eeuwenlang vindt er een markt plaats op Church Lane in Galway. Tegenwoordig brengen boeren en producenten uit de omgeving hun eigen producten zoals (geiten-)kaasjes, vlees, worst, honing, handgemaakte chocolaatjes en kruiden naar de markt. Zaterdag en feestdagen van 8.30 tot 18 uur en zondag van 14-18 uur (tijden kunnen variëren).

10. Eilandleven: Aran Islands
Hop aan boord van een ferry en vaar naar de Aran Islands, voor de kust van Galway. Drie mooie eilanden liggen klaar om al wandelend ontdekt te worden. Als souvenir neem je zon beroemde Ierse trui mee, gebreid volgens de traditie van de eilanders.

Enthousiast geworden? Bekijk onze reizen naar Ierland op onze website!

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit