Typische Iers vuurtorentje

Ontdek de highlights van de Wild Atlantic Way

Geplaatst door Rick Schaak op dinsdag 31 oktober 2023

De Wild Atlantic Way in Ierland loopt langs de hele westkust tot aan de grens met Noord-Ierland. Het meest wild is het minder bekende deel ten noorden van Galway. We geven 10 highlights en verborgen parels met een sterk daar wil ik ook naartoe-gehalte langs deze mooie kust.

1. Fotogeniek: Fanad Head Lighthouse

En van de mooiste vuurtorens ter wereld. Niet alleen vanwege de vuurtoren zelf, maar vooral ook vanwege de plek waar hij staat. Hoog op een klif, tussen Mulroy Bay en Lough Swilly en voor veel mensen het hoogtepunt van de Wild Atlantic Way. Vanaf de kust kun je soms walvissen en dolfijnen zien.

Fanad Head Lighthouse

2. Baden in zeewier bij Voya Seaweed Baths

Het natuurlijke beautymerk verovert de wereld, maar het begon allemaal in het Ierse Strandhill. Je kunt hier nog steeds, in eenvoudige ruimtes, een zeewierbad nemen. Het zeewier wordt voor de kust geoogst op een van de schoonste plekjes ter wereld. Strandhill, Sligo.

3. Het onbekende Glenveagh National Park

Zelfs de Ieren noemen dit nationale park in het noordwesten van Donegal hun hidden gem. Je kunt er lange wandelingen maken, maar ook een bezoek brengen aan het kasteel en een fietstochtje maken op een van de huurfietsen.

Glenveagh National Park, Donegal

4. Lokale keuken in Donegal Town

Lokaal, van het seizoen en eco-vriendelijk eten klaarmaken is een trend, maar dat doen ze bij restaurant Ard na Breatha in Donegal Town al lang. Specialiteit is de roasted lamb en die komt natuurlijk van de eigen landerijen.5. Die ndere spectaculaire kliffen: Slieve League.De meeste Ierland-reizigers kennen wel de imposante Cliffs of Moher. Minder druk bezocht zijn de kliffen van Slieve League in Donegal, maar daarom zijn ze niet minder indrukwekkend. Sterker nog: ze behoren bij de steilste van Europa en de hoogste van Ierland.

Slieve League, Donegal, Ierland

5. Malin Head

Aan het einde, of begin, van de Wild Atlantic Way ligt Malin Head op schiereiland Inishowen. Ruige rotspartijen waar de onstuimige zee tegenaan beukt, maar ook rust en puurheid zoals je op nog maar weinig andere plekken in Europa zal tegenkomen. Men komt hier voor het maken van wandelingen langs de kust, het spotten van vogels en bezoeken van historische bezienswaardigheden.

Malin Head, Donegal

6. Met een gids door The Burren

The Burren lijkt op het eerste gezicht een kaal en desolaat landschap. Spectaculair om te zien, maar na een poosje weet je het wel. Mis! Een gids wijst je op boeiende details en vertelt anekdotes over de geschiedenis. Zo komt the Burren tot leven. Regelmatig zijn er (gratis) begeleide wandelingen.

The Burren

7. Vliegvissen in Connemara

Of je nu een fervent visser bent of niet, vliegvissen in Ierland is een ervaring. In Connemara leer je het van een ervaren Ierse flyfisher, vaak geven ze je ook tips hoe je je zelfgevangen forel of zalm schoon kunt maken en bereiden. Is vissen niet helemaal jouw ding? Je kunt in Connemara ook prachtig wandelen en paardrijden.

Ga vliegvissen in de prachtige meren van Connemara

8. Romantisch Abbeyglen Castle

Altijd al in een kasteel willen slapen? In het hart van het prachtige natuurgebied Connemara ligt dit kasteel met klassieke kamers en een prachtige tuin. Na een wandeling geniet je van een high tea bij een knapperend haardvuur.

Abbeyglen Castle, Clifden, Connemara

9. Farmers Market, Galway

Al eeuwenlang vindt er een markt plaats op Church Lane in Galway. Tegenwoordig brengen boeren en producenten uit de omgeving hun eigen producten zoals (geiten-)kaasjes, vlees, worst, honing, handgemaakte chocolaatjes en kruiden naar de markt. Zaterdag en feestdagen van 8.30 tot 18 uur en zondag van 14-18 uur (tijden kunnen variëren).

Maak kennis met Galway, een gezellige gekleurde stad

10. Eilandleven: Aran Islands

Hop aan boord van een ferry en vaar naar de Aran Islands, voor de kust van Galway. Drie mooie eilanden liggen klaar om al wandelend ontdekt te worden. Als souvenir neem je zon beroemde Ierse trui mee, gebreid volgens de traditie van de eilanders.

Enthousiast geworden? Bekijk onze reizen naar Ierland op onze website!

Aran Islands, Inisheer

Ontdek deze bestemming

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Fly Drive

Rorry B&B

15-daagse rondreis langs B&B's

Ierland

Alle Ierse hoogtepunten én inclusief 2 leuke excursies

8.0
Rondreis

Bronwyn

20-daagse autorondreis langs hotels

Schotland, Ierland, Engeland

De hoogtepunten van Schotland, Ierland en Engeland

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit