Op vakantie in IJsland in de winter

Ontdek de magie van een wintervakantie in IJsland

IJsland is een land dat bekend staat om zijn buitengewone landschappen en ongerepte natuur. Tijdens de wintermaanden wordt het land gehuld in een betoverende sfeer, met besneeuwde bergen, bevroren watervallen en een mystieke gloed van het noorderlicht. Een wintervakantie in IJsland biedt een unieke ervaring, waarbij je de kans krijgt om de natuur in haar meest ruige en prachtige vorm te aanschouwen. Maar naast de adembenemende landschappen heeft IJsland ook een rijke cultuur en tal van spannende activiteiten te bieden. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of een combinatie van beide, een wintervakantie in IJsland zal zeker aan al je verwachtingen voldoen.

Wist je dat wij voor elke reiziger die met ons naar IJsland gaat een boom planten op IJsland? Zo helpen we mee aan de herbebossing van IJsland. Lees er hier meer over.

Het jagen op het noorderlicht in IJsland

Het jagen op het noorderlicht in IJsland is een van de meest spannende activiteiten tijdens een wintervakantie. Het noorderlicht, ook wel het Aurora Borealis genoemd, is een natuurlijk fenomeen dat wordt veroorzaakt door zonnestormen in de atmosfeer van de aarde. IJsland is een van de beste plaatsen ter wereld om het noorderlicht te zien, vanwege de heldere nachtelijke hemel en de afwezigheid van lichtvervuiling.

Avontuurlijke winteractiviteiten in IJsland

IJsland biedt een breed scala aan avontuurlijke winteractiviteiten, voor degenen die op zoek zijn naar een adrenalinekick. Een van de meest populaire activiteiten is ijsklimmen, waarbij je een bevroren waterval beklimt met behulp van speciale ijsbijlen en stijgijzers. Een andere spannende activiteit tijdens een wintervakantie in IJsland is gletsjerwandelen. Hier kun je over de bevroren ijskap van een gletsjer lopen en genieten van adembenemende uitzichten.

Andere avontuurlijke winteractiviteiten in IJsland zijn sneeuwscootertochten, hondensledetochten en snowboarden op de besneeuwde hellingen.

Weer en klimaat in IJsland tijdens de wintermaanden

Het weer in IJsland tijdens de wintermaanden kan variëren van mild tot extreem. Het is belangrijk om te weten wat je kunt verwachten, zodat je je reis goed kunt plannen en voorbereiden. Over het algemeen zijn de winters in IJsland koud en winderig, met gemiddelde temperaturen rond het vriespunt. Maar door de invloed van de Golfstroom blijven de temperaturen relatief mild in vergelijking met andere gebieden op dezelfde breedtegraad.

Het is belangrijk om warme kleding te dragen tijdens je wintervakantie in IJsland, met lagen die je kunt aanpassen aan de veranderende weersomstandigheden. Een goede thermische basislaag, een isolerende tussenlaag en een waterdichte buitenlaag zijn essentieel. Vergeet ook niet om warme sokken, handschoenen, een muts en een sjaal mee te nemen. Het weer in IJsland kan onvoorspelbaar zijn, dus het is beter om voorbereid te zijn op alle omstandigheden.

Kies je Wintervakantie in IJsland

Unieke wintervakanties inclusief avontuurlijke activiteiten

Wintersporten in Scandinavië een geweldige en unieke ervaring

Populaire Wintervakanties IJsland

Met de kinderen
Voor het eerst
8.6
Winter Adventure

Wintervakantie op IJslandse wijze

6- of 7-daagse rondreis langs een vakantiewoning en hotel

Zuidkust, Selfoss

Vrijheid in je vakantiewoning

Inclusief excursie(s)

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.5
Winter Adventure

Winter Adventure IJsland

9-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Golden Circle, Selfoss

Inclusief gletsjerwandeling en sneeuwscootersafari

Inclusief excursie(s)

Met z'n tweeën
Voor het eerst
7.0
Fly Drive

Noorderlicht in Reykjavík

5-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Zuidkust, Reykjavík

Inclusief noorderlichtsafari

Actieve vakanties
Voor het eerst
8.7
Winter Adventure

Rondom Reykjavík Winter

5-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Zuidkust, Reykjavík

Inclusief walvis- en noorderlichtsafari

Inclusief excursie(s)

Wintervakantie IJsland op thema

Maak je vakantie naar IJsland compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar IJsland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit