Abisko Nationaal Park in Zweden

Duurzaam reizen? Dan wil je ook duurzaam slapen!

Geplaatst door Annemarie Bergfeld op vrijdag 09 juni 2023

Wat een genot dat we, na corona, weer op pad mogen, mensen ontmoeten, nieuwe landen ontdekken, nieuwe energie opdoen. Maar wel graag duurzaam, want dat hebben we de laatste jaren wel geleerd: duurzaam moet! En dat kan bij Buro Scanbrit. Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mens, milieu, natuur en cultuur. Zodat niet alleen wij maar ook de komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke vakantiebestemmingen. 

Als je duurzaam reist, wil je ook zo duurzaam mogelijk slapen op je bestemming. Daarom werkt Buro Scanbrit zo veel mogelijk samen met accommodaties met een officieel duurzaamheidslabel. Zoals deze 5 tips:

1) Vakantiewoningen Camp Ripan, Kiruna, Noord-Zweden

De cabins liggen middenin de natuur, omgeven door bergen. In de omgeving kan je raften, wandelen, vissen, paardrijden en ziplinen tussen de bomen door. Gastheer en -vrouw Dennis en Frida vinden duurzaamheid net zo belangrijk als gastvrijheid - en in allebei zijn ze goed! De warmte van het fornuis in hun klimaatslimme keuken verwarmt het hele gebouw, ze composteren zelf hun afval en ook kan je zelf je steentje bijdragen door je handdoek en bedlinnen te hergebruiken.

Vakantiewoningen Camp Ripan, Kiruna, Noord-Zweden

2) Skallerup Seaside Resort, Hjørring, Noord-Denemarken

De spawoningen waarin je slaapt zijn CO2-neutraal. Het park maakt zo veel mogelijk gebruik van hernieuwbare energie, bijvoorbeeld met geothermische verwarmingssystemen. Bijna 500 m2 aan zonnecollectoren verwarmen het waterpark en zwembad. En dan zit je ook nog eens op max. 600 m van het schone Noordzeestrand.

Skallerup Seaside Resort, Hjørring, Noord-Denemarken

3) Kolding Hotel Appartementen, Kolding, centraal in Denemarken

Prachtige lichte appartementen naast het meer Slotsøen en kasteel Koldinghus. Aan voedselverspilling wordt hier niet gedaan, het weinige voedselafval dat er is, krijgt een tweede leven als groene energie. Afval wordt gescheiden en water- en energiegebruik tot een minimum beperkt. De kamers liggen niet vol met allerlei spullen, wat je nodig hebt, kan je lenen bij de receptie. Superhandig én duurzaam!

Kolding Hotel Appartementen, Kolding, centraal in Denemarken

4) Hotel Søstrene Storaas, Kongsberg, Zuid-Noorwegen

Hotel Storaas, midden in de bossen van de Jondalenvallei, vertelt de familiegeschiedenis van de zusters Storaas en dat maakt de inrichting van de hotelkamers bijzonder en sfeervol. Je wordt door de zusters zo hartelijk ontvangen dat het lijkt of je zelf deel uitmaakt van de familie. Ze vertellen je graag over hun geschiedenis en de Noorse keuken die ze in hun hart hebben gesloten. Zo kan je ook mee met een wandeling door de eigen moestuin, waarvan de oogst misschien nog dezelfde avond op je bord ligt.

Hotel Søstrene Storaas, Kongsberg, Zuid-Noorwegen

5) Poppies Hotel, Callander, Schotland

Vlak bij het Loch Lomond & The Trossachs National Park én niet ver van Glasgow in een omgeving vol kastelen: de omgeving van het Poppies Hotel heeft veel te bieden. En dat heeft het hotel zelf ook, met zijn sfeervolle inrichting en de gastvrije hoteliers John en Susan. Hun manier van leven en werken is zo duurzaam mogelijk. Het hotel scheidt afval, gaat voedselverspilling tegen, draait op groene stroom, koopt bij lokale leveranciers en zet zich in voor het project 'Callander tegen plastic'.

Klinkt dit inspirerend of niet?  Lees meer over onze duurzame reizen. Lees ook de duurzame reistips in dit blog.

Poppies Hotel, Callander, Schotland

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit