Wintervakantie Noord-Noorwegen

Wintersprookje in het hoge noorden

Een wintervakantie in Noord-Noorwegen is sprookjesachtig. Boven de poolcirkel heb je tijdens je wintervakantie de meeste kans om het noorderlicht te zien. Daarvoor reis je bijvoorbeeld naar Tromsø, de noorderlichthoofdstad. Het is een van de beste locaties om aurora borealis te spotten. Ook op de eilandengroep de Lofoten is de kans dat je het noorderlicht zult zien groot. Met name als het weer koud en droog is. Het vraagt dus soms wel wat tijd en geduld. Maar als je eenmaal de betoverende lichtsluiers aan de hemel ziet verschijnen, ben je zo overdonderd dat het wachten snel vergeten is. Het noorderlicht zien is een hele goede reden om een wintervakantie in Noord-Noorwegen te boeken.

Ontmoet mysterieuze dieren

De winter is voor sommige dieren het hoogseizoen, zoals de wolven. Zij zijn in het koude seizoen in hun element. Tijdens een bezoek aan het Polar Park kun je deze mysterieuze dieren van dichtbij meemaken. Het is de enige dierentuin in Europa waar dit mogelijk is. Ook op walvissafari gaan is bijzonder in de winter. Vaak vergezellen orka’s deze reuzen van de zee. De walvissafari’s vertrekken vanaf Andenes op de Vesterålen.

Dankjewel warme Golfstroom

Dankzij de warme Golfstroom heeft de westkust van Noorwegen een zacht zeeklimaat. Er komt nauwelijks vorst voor in de winter. Als je kiest voor een wintervakantie naar de eilandengroepen Lofoten, Vesterålen of Senja voor de noordwestkust van Noorwegen, dan weet je dat de temperatuur rond het vriespunt blijft hangen. Staat er een excursie naar Polar Park op je programma, houd er dan rekening mee dat deze dierentuin in het binnenland ligt. Het kan daar extreem koud zijn. Midden in de winter laat het daglicht zich maar zo’n twee uurtjes zien. Dit betekent niet dat het verder pikkedonker is. Het licht is blauwachtig alsof het schemert. Dat maakt een wintervakantie in Noord-Noorwegen wel zo speciaal.

Populaire Wintervakanties Noord-Noorwegen

Met z'n tweeën
8.6
Winter Adventure

Noorderlicht in Tromsø

4-, 5- of 8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Tromsø & Senja, Tromsø

Directe vlucht van Amsterdam naar Tromsø

Inclusief excursie(s)

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.5
Winter Adventure

Noorderlicht bij Tromsø Lodge

4-, 5- of 8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Tromsø & Senja, Tromsø

Directe vlucht van Amsterdam naar Tromsø

Inclusief excursie(s)

Actieve vakanties
7.0
Winter Adventure

Winter Adventure Avontuurlijk verblijf op het eiland Senja

8-daagse wintervakantie met verblijf in diverse accommodaties

Tromsø & Senja, Tromsø

Inclusief 4 winterse excursies

Inclusief excursie(s)

Actieve vakanties
8.8
Winter Adventure

Winter Adventure Lofoten

8-daagse wintervakantie met verblijf in rorbu

Lofoten, Svolvær

Inclusief RIB-boot safari naar de Trollfjord

Inclusief excursie(s)

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit