Rustig reistempo
Rustig reistempo
Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Noorderlicht bij Tromsø Lodge

4-, 5- of 8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning - Noorwegen

Reiscode NOBRNOTR
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in vakantiewoning
vanaf 
€ 830
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Directe vlucht van Amsterdam naar Tromsø
  • Verblijf midden in de natuur, buiten het centrum van Tromsø
  • Inclusief noorderlichttour

Vlieg rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Tromsø en geniet met volle teugen van een paar dagen in het noorden van Noorwegen. Tijdens deze wintervakantie verblijf je in een comfortabele vakantiewoning buiten het centrum van Tromsø. Hierdoor ervaar je in de natuur de winter in Noorwegen met de mogelijkheid om de stad op te zoeken. Het gemoedelijke centrum van Tromsø met diverse restaurants, cafés en musea bereik je met de bus of te voet. Tromsø ligt middenin de noorderlichtregio en is de perfecte uitvalsbasis om het noorderlicht te bewonderen. Een noorderlichtexcursie is dan ook inbegrepen, maar doordat je in de natuur verblijft zie je dit spektakel wellicht ook wel vanuit jouw vakantiewoning. Boek ook zeker een van de andere bijzondere activiteiten bij, zoals een sneeuwscootersafari of een bezoek aan een echte Sami-familie met kudde rendieren. Kies je voor de 8-daagse reis dan is het huren van een auto zeker een aanrader. Zo heb je de vrijheid om in de omgeving van Tromsø op pad te gaan, bijvoorbeeld naar het sprookjesachtige Sommarøy of de schitterende Tamokvallei.

Reiscode NOBRNOTR
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in vakantiewoning
vanaf 
€ 830
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Tromsø met Transavia. Privétransfer. Tromsø Lodge. 4 overnachtingen.

's Morgens vertrek je vanaf Amsterdam voor een rechtstreekse vlucht naar Tromsø waar je in de loop van de ochtend aankomt. Na aankomst ga je met privétransfer naar Tromsø Lodge, dat net buiten het centrum van Tromsø gelegen is. Voor meer gemak en vrijheid kan je vooraf ook een huurauto bijboeken. Mocht de vakantiewoning nog niet klaar zijn, dan kan je je bagage bij de receptie achterlaten en de stad gaan ontdekken. Wandel naar de iconische Ishavskathedraal of naar het begin van de kabelbaan Fjellheisen die je naar de top van de Storsteinen brengt voor een fantastisch uitzicht over de stad de fjord en de omliggende bergpieken. Of maak een wandeling over de bijzondere brug naar het centrum van Tromsø.

Inbegrepen excursies

Privétransfer van/naar Tromsø

Tromsø Lodge Type A

Dag 2

Noorderlichtexcursie.

Overdag heb je de tijd om de stad te ontdekken. In het centrum kan je één van de vele musea bezoeken, zoals het Nordnorsk Kunstmuseum met prachtige schilderijen die de omgeving rondom Tromsø laten zien. Vele artiesten hebben zich door de jaren heen laten inspireren door de natuur. Andere leuke musea om te bezoeken zijn het Polar Museum, het Troll Museum en het Arctisch Universiteit Museum ,met diverse tentoonstellingen die verband houden met Noorwegen. 's Avonds ga je mee met de noorderlichtsafari op zoek naar het noorderlicht.

Bij vertrek in de periode t/m 08/03 is de zoektocht naar het noorderlicht inbegrepen, je gaat dan met een bus naar een basecamp waar je bij een kampvuur onder het genot van een drankje wacht op het noorderlicht. Bij vertrek in de periode vanaf 09/03 is de minibustocht inbegrepen, je gaat dan met een minibus naar een of meerdere plekken om het noorderlicht te zoeken. Bij beide excursies wordt je bij Tromsø Lodge opgehaald en teruggebracht.

Noorderlicht bij basecamp

Dag 3 t/m 4

Dagen ter vrije besteding.

Je hebt zelf de keuze wat je deze dagen gaat doen. Gelukkig is er in Tromsø en omgeving voldoende om uit te kiezen. Zo zijn er verschillende winterse activiteiten mogelijk. Ga bijvoorbeeld mee op een sneeuwschoenwandeling of ervaar de stilte vanaf een hondenslee. Ook uniek is een bezoek aan een authentieke Sami familie en hun rendierkudde. Een sneeuwscootersafari in de omgeving van de Lyngen Alpen is ook een populaire excursie. Al deze activiteiten bevinden zich in een sprookjesachtig winter wonderland. Bij sommige excursies wordt je opgehaald bij Tromsø Lodge. Anders ga je op eigen gelegenheid naar het centrum. Dit kan o.a. met de bus. De bushalte bevindt zich op ca. 10 minuten lopen. Kijk bij de excursies voor alle mogelijkheden.

Huskysafari

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Noord-Noorwegen

Een bezoek aan Noord-Noorwegen is in veel opzichten onvergetelijk. Niet alleen vanwege het bijzondere, steeds wisselende landschap, maar ook door het prachtige licht. In de zomer is het er nooit helemaal donker. Langs de kust en op de eilanden is er uitzicht op fjorden, ruige bergen met sneeuw en pittoreske vissersdorpjes. In het binnenland vind je de grootsheid en verlatenheid van de toendra’s.

De kust

De kust van de provincies Trøndelag, Troms en Nordland is diep ingesneden door fjorden en telt vele eilanden. Hier komen zeearenden, papegaaiduikers en zeehonden voor. Langs het water liggen schilderachtige vissersplaatsjes met gekleurde pakhuizen en haventjes vol vissersboten. Tromsø is een gezellige stad met leuke cafés en restaurants. Weg nummer 17, oftewel de kystriksveien, welke loopt van Steinkjer tot Bodø wordt wel de mooiste kustroute ter wereld genoemd.

Lofoten en Vesterålen

De eilandengroepen Lofoten en Vesterålen staan bekend om hun prachtige landschap waarin scherpe bergkammen en diepe dalen elkaar afwisselen. In de vissershaventjes hangt de stokvis aan rekken te drogen. Veel vakantiewoningen op de eilanden zijn gevestigd in zogenaamde Rorbuer, houten huisjes aan de waterkant waarin vroeger de vissers overnachtten. Vanuit Andenes maak je een onvergetelijke walvistocht.

Senja

Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Hier zijn fjorden te vinden, spitse bergpunten, hagelwitte stranden, een rijke vegetatie met afwisselende tinten groen, activiteiten op en rond het water en toendra’s. Het eiland is een walhalla voor wandelaars.

De rotstekeningen van Alta
De prehistorische rotstekeningen bij de plaats Alta staan sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tekeningen zijn gemaakt in het Stenen Tijdperk en zijn tussen 2500 en 6200 jaar oud. Er zijn mensen, dieren, boten en wapens op afgebeeld.

Kystriksveien

Op de kustroute van Steinkjer naar Bodø vind je een afwisselend landschap met veel natuurlijke attracties. Je kan de berg Torghatten beklimmen, de bergketen Seven Sisters bewonderen vanaf de eilanden Herøy en Dønna of een bezoek brengen aan de eilandengroep Vega, wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de omgeving van Ørnes vind je de Svartisen gletsjer, waar je een gletsjer hike kunt maken.

Lapland

De Finnmarksvidda in het binnenland vormt het Noorse gedeelte van Lapland. In dit open toendra landschap, dat bijna geheel boven de boomgrens ligt, groeien alleen jeneverbessen, dwergberken en kronkelige wilgenboompjes, mos en heide. Het is hét leefgebied van kuddes rendieren.

Noord-Noorwegen

Tromsø & Senja

De noordelijkst gelegen stad van Noorwegen heeft veel te bieden. Geniet van een mooi uitzicht als je de kabelbaan naar de Storsteinen neemt. Of bezoek het Polar Museum en kom meer te weten over de poolexpedities, die in vroegere dagen hiervandaan vertrokken. Ontdek de stranden bij Sommarøy of de bergen van Lyngen Alps. Vergeet ’s avonds geen bezoek te brengen aan een middernachtconcert in de Ishavskathedraal.

Senja

Het eiland Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Je vindt hier een afwisselend landschap met fjorden, spitse bergpunten en grote vlaktes en dit allemaal in vele tinten groen. Je kan de ‘nasjonal turistveg’ rijden die over het noordelijke deel van het eiland voert, of wandelingen maken in het Nationaal Park Ånderdalen. Ook zijn er veel vismogelijkheden, bijvoorbeeld bij het dorpje Hamn i Senja.

Tromsø & Senja

Tromsø - Amsterdam, Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia rechtstreeks naar Tromsø In de winter vliegen wij elke zondag en donderdag vanaf Amsterdam naar Tromsø. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie.  Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Tromsø

Bekijk een grotere afbeelding van Tromsø - Amsterdam, Transavia

Amsterdam - Tromsø, Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia rechtstreeks naar Tromsø In de winter vliegen wij elke zondag en donderdag vanaf Amsterdam naar Tromsø. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie.  Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Tromsø

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam - Tromsø, Transavia

Aantal personen
Type accommodatie

Vakantiewoning,Type A

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

5

€ 830

6

7

8

9

10

11

12

€ 830

13

14

15

16

17

18

19

€ 958

20

21

22

23

24

25

26

€ 1322

27

28

29

30

31

Noorderlicht bij Tromsø Lodge

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten met Transavia volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg
- Transfers
- 3, 4 of 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies
- Bad- en bedlinnenset
- Eindschoonmaak
- Activiteiten volgens programma

Overige info

- Huur babybedje en kinderstoel, gratis
- Mocht je een auto willen huren dan kan je dit tijdens de boeking bij 'Wensen en aanpassingen' aangeven.
- Momenteel zijn de vluchttijden voor winter 2024/2025 nog niet bekend en is vertrek in de ochtend onder voorbehoud van wijzigingen.

Inbegrepen excursies

Noorderlicht bustocht Tromsø

Bij deze excursie ga je met een minibus (14 personen) op zoek naar het noorderlicht. De kleine groepssamenstelling zorgt voor een bijzonder ervaring. De gids is op de hoogte van de weersverwachting en door z'n kennis ga je naar een of meerdere plaatsen waar de kans op het zien van het noorderlicht het grootst is. Er wordt gebruik gemaakt van unieke plekken, die de lokale bevolking beschikbaar stelt, om bij een kampvuur ...

Privétransfer van/naar Tromsø

Voor een eenvoudige en snelle manier om van de luchthaven naar je hotel toe komen is het aan te raden om vooraf een privétransfer te boeken. Je ontmoet de chauffeur in of bij de aankomsthal op de luchthaven, hij helpt je met de bagage en brengt je naar het hotel in het centrum van Tromsø. Deze service is ook te boeken vanaf het hotel naar de luchthaven. Tevens is deze transfer mogelijk bij een verblijf in Tromsø Lodge.

Zoektocht naar het noorderlicht Tromsø

Ga samen met een gids van Best Arctic op zoek naar het noorderlicht. Met een bus ga je naar een van de basiskampen van de organisatie. Afhankelijk van het weer wordt op de dag zelf besloten naar welke locatie je gaat. Dat kan aan de kust zijn, maar ook landinwaarts richting de grens met Finland. Omdat er binnen 2 uur rijden vanuit Tromsø verschillende klimaten kunnen zijn is de kans op helder weer en dus het ...

Optionele excursies

Bezoek Polar Park vanaf Tromsø

Ga met de bus vanaf Tromsø naar het Polar Park. Kijk, tijdens de rit in een comfortabele bus, om je heen en geniet van het prachtige winterse landschap. Na aankomst in het Polar Park heb je 3 uur de tijd om rond te dwalen. Zie de diverse dieren van de arctische fauna, zoals wolven, lynxen, muskusossen, beren en elanden in hun natuurlijke omgeving. De dieren in Polar Park beschikken over veel ruimte, waar ze zich vrij ...

Bezoek Tromsø Ice Domes' Snow Park in een wilderniskamp

Beleef een onvergetelijke winterervaring bij het wilderniskamp Camp Tamok. Vanuit Tromsø maak je een mooie busrit van ongeveer 90 minuten door de Arctische natuur van de Tamok vallei met fjorden, bossen en besneeuwde bergen. Eenmaal aangekomen bij Camp Tamok word je welkom geheten en krijg je een thermische overall. Omdat deze activiteit voornamelijk buiten is, raden we je aan om zelf ook voor goede warme kleding te ...

Fjord tour met lokale proeverijen

Geniet van een mooie tour in een minibus langs de kust, de fjorden en de eilanden rondom Tromsø, Rijd door de besneeuwde Kattfjodvallei en bezoek het mooie eiland Sommarøy. Zie het dramatische landschap aan je voorbij glijden en leer ondertussen over de geschiedenis van deze prachtige plek. De enthousiaste gids vertelt je graag alles wat je wilt weten. Het genieten van de prachtige natuur en cultuur combineer je met ...

Huskysafari Camp Tamok

Vanuit Tromsø maak je een mooie busrit van ongeveer 90 minuten door de arctische natuur van de Tamok vallei met fjorden, bossen en besneeuwde bergen. Bij aankomst in Camp Tamok staan de enthousiaste honden al op je te wachten. Nadat je warme winterkleding hebt gekregen en een praktische uitleg ga je op pad met de slede. Je krijgt met z'n tweeën een slede. De een bestuurt de slede, terwijl de ander op de slede zit en ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.5
Aantal beoordelingen 8

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit