Vakantie in County Antrim

Welkom in het land van Game of Thrones

Een vakantie in het graafschap Antrim voert je langs de wilde noordkust met grillige kliffen, grotten, kastelen en sfeervolle valleien. Je snapt wel wat de locatiescouts van de HBO-serie Game of Thrones hier in zagen. Veel scenes worden in de studio’s in Belfast opgenomen, maar ook langs deze kust. De meest fantastische bezienswaardigheden liggen aan de Causeway Coastal Route die loopt van Belfast naar Londonderry. Dit is ook opgemerkt door Lonely Planet die de stad Belfast en de Causeway Coastal Route heeft uitgeroepen tot beste reisbestemming voor 2018! Spendeer de eerste paar dagen van je vakantie in graafschap Antrim in Belfast voordat je je reis vervolgt over de Causeway Coastal Route.

Lopen boven de kolkende oceaan

Was Belfast een aantal jaren geleden ‘no-go area’, de stad bruist nu en er is veel te zien en te doen. De belangrijkste attractie is het interactieve Titanic Belfast Museum. Hier beleef je het huiveringwekkende verhaal van de Titanic tot de fatale reis die eindigde op de bodem van de oceaan. Op het schiereiland Islandmagee ten noorden van Belfast zou je het klifpad The Gobbins kunnen lopen. Via een pad uitgehakt uit de rotsen en over bruggen loop je boven de kolkende oceaan. Vergaap je aan de vergezichten en de grotten die je tegenkomt. Het charmante Glenarm is het kleinste dorpje in de Glens of Antrim. Bezoek het Glenarm Castle dat al eeuwenlang in het bezit is van de familie MacDonnell. Meestal is het kasteel zelf niet toegankelijk, maar de prachtige, oude kasteeltuinen wel. In Glenariff Forest Park, ‘the Queen of the Glens’ maak je mooie wandelingen naar de 3 watervallen. Terug aan de kust kom je uit bij de Cushendun Caves. Hier beviel ‘onze’ Carice van Houten, alias Melisandre in de Game of Thrones, van de schaduwbaby.

Rivaliserende reuzen aan de Causeway Coast

Aan de noordkust rijd je langs de Causeway Coast. Houd je adem in als je over de touwbrug van Carrick-a-Rede zo’n 30 meter boven de zee loopt. Vissers leggen deze brug elk jaar weer aan om het piepkleine Carrick Island met het vasteland te verbinden. Je beloning is een van de beste uitzichten van de hele noordkust. Het spektakelstuk van de Causeway Coast is wel de Giant's Causeway. Rivaliserende reuzen zouden deze plek met de zeshoekige basalten kolommen hebben gemaakt. Ga vooral naar deze spectaculaire plek kijken, het liefst bij zonsondergang. Liefhebbers van whiskey bezoeken natuurlijk de Old Bushmills Distillery. Dit is de oudste whiskeydistilleerderij van heel Ierland. Neem deel aan een toer met na afloop een glas. Onderweg naar de badplaats Portrush passeer je Dunluce Castle, dramatisch gelegen op een klif aan zee. Eenmaal in Portrush ga je lekker naar het strand. Even bijkomen van alle indrukken die je hebt opgedaan tijdens je vakantie in Antrim.

Populaire Vakanties County Antrim

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Fly Drive

Rorry B&B

15-daagse rondreis langs B&B's

Ierland

Alle Ierse hoogtepunten én inclusief 2 leuke excursies

8.0
Rondreis

Bronwyn

20-daagse autorondreis langs hotels

Schotland, Ierland, Engeland

De hoogtepunten van Schotland, Ierland en Engeland

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.3
Fly Drive

Rorry Hotels

15-daagse rondreis langs hotels

Ierland

Naar alle hoogtepunten van Ierland én Noord-Ierland

Met de kinderen
Met z'n tweeën
Vakantiewoning

Giant’s Causeway Cottages

Noord-Ierland, Bushmills

Gelegen bij de Giant's Causeway

Onze vakanties County Antrim

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen County Antrim

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit