Op vakantie naar England met de elektrische auto

Geniet van een reis met de elektrische auto

Engeland beschikt over een uitgebreid netwerk van laadpunten, vooral in de dichtbevolkte gebieden. Er zijn talloze mogelijkheden om je elektrische auto op te laden, dus het is verstandig om voor vertrek te kijken welke laadmogelijkheden er op jouw vakantieroute zijn.

In Engeland kun je gebruikmaken van internationale laadpassen, zoals die van Plugsurfing en Chargemap. Maar je kan ook kiezen voor een van de vele nationale aanbieders. Enkele van deze providers zijn BP Pulse, Charge Your Car, GeniePoint, Zap-Map en GRIDSERVE. Neem een kijkje op hun websites voor meer informatie over het gebruik van de laadpalen en om te ontdekken welke optie het beste bij jou past. Op vakantie naar Engeland!

Laadpunten op de vakantieroute

Wil je alles weten over de laadpunten op jouw vakantieroute? Geen zorgen, er zijn verschillende leuke en handige online overzichten die je kunt raadplegen. De populaire opties zijn onder andere Plugsurfing en Chargemap. Maar wat zo geweldig is aan de website van Chargemap, is dat ze bij elk laadpunt ook aangeven welke faciliteiten er in de buurt te vinden zijn. Dus als je onderweg zin hebt in een heerlijke kop koffie, hoef je alleen maar even te checken waar je kan opladen!

Tip 1: natuurlijk ben jij bekend met de actieradius van je elektrische auto. Maar vergeet niet dat bergopwaartse wegen wat meer elektriciteit slurpen en dat je accu sneller leeg raakt bij lage temperaturen. Houd daar rekening mee tijdens je avontuurlijke ritten.
Tip 2: laad je auto nooit helemaal vol bovenaan een berg. Als je naar beneden rijdt, wint de auto zelf al veel energie terug, die in de accu wordt opgeslagen voor later gebruik. Maar als de accu al helemaal vol zit, kan deze energie er niet meer bij. Dus, zorg ervoor dat er nog wat ruimte is voor die bergafwaartse energie!

En als je een van onze geweldige rondreizen boekt, vind je in het reisprogramma per dag de geschatte afstand die je moet rijden naar de volgende accommodatie. Zo kan je je avontuur plannen en genieten van elke kilometer onderweg!

Betalingsmogelijkheden bij de laadpunten

Voordat je op avontuur gaat, is het slim om even te checken of je laadpas geldig is in het buitenland. Niets is vervelender dan aankomen bij een laadpunt en erachter komen dat je pas niet werkt! Maar geen zorgen, je kan bijvoorbeeld gebruikmaken van een laadpas van een internationaal laadnetwerk zoals Plugsurfing of Chargemap. Bij deze netwerken staat vaak duidelijk aangegeven welke laadpas geldig is bij elk specifiek laadpunt. Dus je hoeft alleen maar even te checken welke pas je moet gebruiken.

Daarnaast is er nog een andere leuke optie: je kan kiezen voor een laadpas van een nationale provider in het land waar je naartoe reist. En het wordt nog beter - in veel gevallen kan je zelfs gewoon betalen via een app op je smartphone. Hoe handig is dat? Let wel op, sommige landen in ons aanbod hebben specifieke regels. Het kan zijn dat je alleen kan opladen met een laadpas van een bepaalde nationale provider.

We willen natuurlijk niet dat je zonder stroom komt te zitten tijdens je geweldige reis, dus zorg ervoor dat je de juiste laadpas bij je hebt en volop kan genieten van je elektrische avontuur!

De benodigde stekker op reis

Type 2 laders die in Nederland worden gebruikt kunnen bij de meeste laadpalen in Europa worden gebruikt. Wel is het verstandig om voor de zekerheid in een overzicht met laadpalen zoals Chargemap of Plugsurfing, te controleren welke lader toepasbaar is op de laadpaal.

Tip! Neem ook voor de zekerheid je laadkabel mee waarmee je via een normaal stopcontact kan laden voor noodgevallen. Hier kleven wel nadelen aan, dus lees je goed in als je hier gebruik van maakt.

Aan boord van de ferry’s

Ga je met DFDS naar Engeland? Dan is er goed nieuws voor je! DFDS heet elektrische voertuigen van harte welkom op hun veerboten. In samenwerking met Spirii hebben ze gezorgd voor voldoende laadstations rondom de havens, zodat jij je elektrische reis moeiteloos kan plannen. Het is wel goed om te weten dat het momenteel niet mogelijk is om je elektrische auto aan boord van de DFDS-veerboten op te laden. Ook Stena Line doet mee! In de buurt van de havens, zoals bij Harwich, vind je verschillende snellaadstations.

Dus maak je klaar voor een geweldige reis met DFDS of Stena Line en geniet van het gemak van voldoende laadstations rondom de havens. Op naar Engeland!

Maak je vakantie naar Engeland compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Engeland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit