Ontdek het echte Scandinavië boven de poolcirkel

Middernachtzon, rendieren en nationale parken

Het Arctische landschap is ruig en uitgestrekt en je voelt je meteen welkom door de vriendelijke bevolking. Ontdek tijdens je vakantie meer over de Sami, het volk dat van oudsher boven de poolcirkel woont. Geniet van de middernachtzon, spot walvissen tijdens een walvissafari en verblijf in een traditionele rorbuer, een vissershut, op de Lofoten. Uiteraard maak je ook de mooiste wandelingen in één van de Nationale Parken van Lapland. Bekijk snel onze complete rondreizen. 

De hoogtepunten van Noord-Scandinavië
Noord-Scandinavië is een gebied vol ongerepte wildernis, betoverende landschappen en verbazingwekkende ervaringen. Je kan er van alles meemaken. Bezoek het meest noordelijke punt van het vasteland van Europa: de Noordkaap. De klif van 307 meter zorgt voor een spectaculair uitzicht over de zee. Als de rondreis naar de Noordkaap gaat, is entree tot de Noordkaap altijd inbegrepen! Of ga wandelen in een van de nationale parken in Noord-Scandinavië, waaronder het Abisko National Park en het Sarek National Park. Deze parken zijn de thuisbasis van zeldzame dieren zoals de lynx en de bruine beer en bieden talloze wandelpaden om van de natuur te genieten.

Ben je avontuurlijk aangelegd? Ga dan op avonturenweek in Fins Lapland of Lapland! Ga met de hele familie raften, stap in de kano én maak prachtige herinneringen voor het leven. Of kies voor iets heel anders zoals beren spotten in Ruka of hiken door het Oulanka National Park.

Met een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam vlieg je naar de hoofdstad van Fins Lapland: Rovaniemi.

De magie van de middernachtzon 

Op zoek naar een unieke ervaring tijdens jouw zomervakantie? Maak kennis met de middernachtzon! In de zomermaanden, wanneer de dagen op hun langst zijn, ervaar je in delen van Scandinavië de middernachtzon. De zon blijft tijdens de heerlijke zomermaanden boven de horizon, zelfs midden in de nacht. Het lijkt alsof de tijd stilstaat! Wist je dat de middernachtzon in sommige delen van Noorwegen tot wel twee maanden te zien is? Bezoek de stad Tromsø en fotografeer de middernachtzon op de Noordkaap! Of geniet van de middernachtzon in een hottub bij het Fins meer met een drankje bij de hand. Een heerlijk vakantiegevoel!

Populaire Vakanties

9.0
Camperhuur

Lapland en de Noordkaap

15-daagse camperhuur

Zweden, Noorwegen, Finland

Drie Scandinavische landen in een reis

Voor het eerst
8.3
Fly Drive

Bjørnar

15-daagse rondreis langs diverse accommodaties

Zweden, Noorwegen, Finland

Verblijf in rorbuer, de originele vissershuisjes

Met z'n tweeën
Voor het eerst
9.0
Fly Drive

Moby Dick

15-daagse rondreis langs hotels

Zweden, Noorwegen, Finland

Rechtstreekse vlucht van Rotterdam naar de poolcirkel

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
Fly Drive

Kajsa

15-daagse rondreis langs hotels

Zweden, Noorwegen, Finland

Combineer de Lofoten met lieflijk Zweeds Lapland

Blader door onze nieuwe winterbrochure!

Met de mooiste winterse avonturen

Meld je aan voor onze online presentatie

Kom meer te weten over het noorderlicht!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Doe inspiratie op en ontvang de laatste aanbiedingen

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit